Gazeteler, yaratıcısı Scott Adams’ın ırkçı rantından sonra Dilbert çizgi romanlarını bıraktı: NPR

2006 yılında Dublin, California’daki stüdyosunda “Dilbert” çizgi romanını yaratan Scott Adams, Dilbert karakteriyle bir portre için poz veriyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki birçok ana akım medya yayıncısı, Adams’ın kim olduğunu açıkladıktan sonra çizgi romanı bıraktı. Black, çevrimiçi bir video etkinliği sırasında “ırkçı bir nefret grubunun” üyeleri olarak.

Marcio Jose Sanchez/AP


Başlığı gizle

Başlığı değiştir

Marcio Jose Sanchez/AP

2006 yılında Dublin, California’daki stüdyosunda “Dilbert” çizgi romanını yaratan Scott Adams, Dilbert karakteriyle bir portre için poz veriyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki birçok ana akım medya yayıncısı, Adams’ın kim olduğunu açıkladıktan sonra çizgi romanı bıraktı. Black, çevrimiçi bir video etkinliği sırasında “ırkçı bir nefret grubunun” üyeleri olarak.

Marcio Jose Sanchez/AP

Washington post, Los Angeles zamanları Karikatürist Scott Adams’ın beyazları “siyahlardan defolun” çağrısının ardından, ülke çapındaki diğer gazeteler artık “Dilbert” çizgi romanlarını yayınlamayacaklarını söylediler. Konuşmasında ırkçı öğütler verdi Çevrimiçi video projesi Geçen hafta siyahları “nefret grubu” olarak etiketledi.

Adams, Cumhuriyetçi multimilyoner iş adamı Vivek Ramasamy’nin başkanlık teklifini tartışan bölümü açar. Ardından, videonun 13. dakikasında Adams, sonuçlardan birini alıntılayarak tabloya başlıyor. Son kamuoyu yoklamaları Rasmussen raporlarında muhafazakar bir eğilim vardı.

Ekip, telefonla ve çevrimiçi olarak bin Amerikalı yetişkinle şu soruyu sordu: “‘Beyaz olmak sorun değil’ ifadesine katılıyor musunuz, katılmıyor musunuz?

Rapor, yanıt verenlerin %72’sinin hemfikir olduğunu ve bunların %53’ünün siyah olduğunu ortaya çıkardı. Siyahların %26’sı aynı fikirde değil ve %21’i “emin olmadığını” söyledi. Ankete katılanların %79’u “Siyahlar da ırkçı olabilir” ifadesine katılıyor.

“Beyaz olmak sorun değil” sağcı web sitelerinde ve konuşmalarda tekrar eden bir ifadedir. Anti-Defamation League bunu bir nefret söylemi olarak kınadı.

READ  Yunanistan seçimleri: Merkez sağ önde ama çoğunluk yok, anketler gösteriyor

YouTube Canlı Yayın projesinde, Scott Adams ile Gerçek KahveKarikatürist, anketin sonuçlarının ülkedeki ırksal gerilimlerin “çaresiz” olduğunu kanıtladığını söyledi.

Adams daha önce kendisinin bir Hollywood’da ırkçılığın kurbanı ve kurumsal Amerika. Aynı zamanda seslendirme sanatçısıydı. Donald Trump’ın destekçisi. Otuz yıl boyunca ofis kültürünü hicveden çizgi romanı “Dilbert”i üretti. Buna göre Andrews McMeel Sendikasyonu“Dilbert” 65 ülkede 25 dilde 2000 gazetede yayınlandı.

Adams, aşağıdakiler de dahil olmak üzere diğer tartışmalı ifadeler için haberlerde yer aldı: Holokost ölü sayısının doğruluğunu sorgular.

65 yaşındaki oyuncu geçen haftaki video programında kendisini “kazanan bir takımda yer almak istediği” için siyahi olarak tanımladığını ve siyah topluluğa yardım ettiğini söyledi. Adams, Rasmussen anket sonuçlarının fikrini değiştirdiğini söyledi.

“Takımın neredeyse yarısı benim beyaz olmamın uygun olmadığını düşündü,” dedi ve kendini yine beyaz olarak tanımlayacağını da sözlerine ekledi. “Siyahi Amerika’ya yardım etmekten geri adım atacağım çünkü işe yaramıyor gibi görünüyor” dedi. “Bana ırkçı deniyor. Varılacak tek sonuç bu. Beyazsanız siyahi Amerikalılara yardım etmenin bir anlamı yok. Bitti. Denemeye değer olduğunu bile düşünmeyin.”

Bir savaş başlat ya da kötü bir şey yap demiyorum” diye ekledi. “Böyle bir şey yok.
Sadece git diyorum. Çekip gitmek.

Yazar Chris Quinn, cleveland.com/Düz satıcı Cleveland’da, davet edildi Adam’ın videosu “nefret dolu ve ırkçı” olarak tanımlandı.

Quinn, “Irkçılığı destekleyenlerin yuvası değiliz” diye yazdı. “Adams’ın kınanması gereken açıklamaları Kara Tarih Ayı sırasında geldi.” Düz satıcı Irkçı kararların ve politikaların yol açtığı hasarın üstesinden gelmek için birçok kişinin yaptığı çalışmalar hakkında hikayeler yayınlıyor.

A Yazarın mektubu, OregonluTherese Bottomley şöyle yazdı: “Bazı okuyucular, ‘aşırı uyanmış’ bir kültür örneği veya politik olarak doğru bir yanıt olarak verdiğim kararla dalga geçecekler. Peki ya ifade özgürlüğü, diye sorabilirler. Bu sansür değil mi? Hayır, biri Adams’ı elinden alıyor. ‘ ifade özgürlüğü. Yeter ki bu kurumlar iğrençliğini ifade etmesine izin versin.Yorumlar YouTube ve Twitter’da paylaşılabilir.Bu sansür de değildir; editörlük.Editörler her gün neyin yayınlanacağına karar verirler, karşı bilgilendirme ihtiyacını dengeleyerek. okuyucuları rahatsız etme potansiyeli.”

READ  Kötü hava, Arabsat uydusu SpaceX'in fırlatılmasını 24 saat geciktiriyor - Space Travel Now

Bu, Adams’ın taşının düştüğü ilk sefer değil. geçen sene, San Francisco Chronicle ve 76 kişi Lee Enterprises tarafından yayınlanan gazetelerin “Dilbert’i terk ettiği” bildirildi.Adams ilk siyah karakterini tanıttıktan sonra Quinn, hareketin “uyandırılmış” kültür ve LGBTQ topluluğu ile alay konusu olduğunu belirtti.

Quinn, Michigan, New York, Pensilvanya, New Jersey, Massachusetts ve Oregon’daki Advance yerel haber odalarının bir parçası olan diğer gazetelerin de şeridi yayınlamayı durdurmak için aynı kararı aldıklarını söyledi.

Adams tepki verdi Twitter’da yeni bir tepki üzerine, iptali talep etti. Neredeyse 18 dakika onun YouTube programı Cumartesi“Önümüzdeki hafta içinde gelirimin çoğu gitmiş olacak … hayatımın geri kalanında itibarım mahvoldu. Bundan kurtulamazsın, değil mi?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir