Galler Prensesi Kate: Kanser tedavisi görüyorum

  • kaydeden Sean Coughlan
  • Devlet Muhabiri

video başlığı,

İZLE: Galler Prensesi'nin tam video mesajı

Galler Prensesi, kanser teşhisi konulduktan sonra tedavinin erken aşamalarında olduğunu söyledi.

Bir video açıklamasında Catherine, “inanılmaz derecede zor iki aydan” sonra bunun “büyük bir şok” olduğunu söyledi.

Ancak olumlu bir mesaj verdi: “İyiyim ve her geçen gün daha da güçleniyorum.”

Kanserle ilgili ayrıntılar henüz açıklanmadı ancak Kensington Sarayı, prensesin tamamen iyileşeceğinden emin olduğunu söyledi.

Catherine'in video açıklamasında Ocak ayında mide ameliyatı geçirdiğinde kanser tespit edilmediği belirtiliyor.

Prenses, “Ameliyat sonrası yapılan testlerde kanser ortaya çıktı. Bu nedenle sağlık ekibim bana koruyucu kemoterapi almamı önerdi ve ben de şu anda bu tedavinin ilk aşamalarındayım” dedi.

Kemoterapi tedavisi Şubat ayı sonlarında başladı. Saray, kanser türü de dahil olmak üzere artık hiçbir kişisel tıbbi bilgiyi paylaşmayacağını açıkladı.

42 yaşındaki prenses, kanserden etkilenen herkesi düşündüğünü belirterek, “Her ne şekilde olursa olsun bu hastalıkla karşı karşıya kalan herkes, inancınızı ve umudunuzu kaybetmeyin. Yalnız değilsiniz.”

Catherine, Ocak ayında geçirdiği ameliyattan sonra iyileşmesi için açıklanmayan bir süre harcadığını ve şimdi önceliğinin ailesini istikrara kavuşturmak olduğunu söyledi.

“William ve ben bunu genç ailemizin yararına kişisel olarak işlemek ve yönetmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

Prenses şunları ekledi: “George, Charlotte ve Louis'e her şeyi kendilerine uygun bir şekilde açıklamak ve onlara iyi olacağıma dair güvence vermek zamanımızı aldı.”

Ailenin artık “biraz zamana, alana ve mahremiyete” ihtiyacı olduğunu söyledi.

Prensesin sağlık durumu Cuma günkü duyuru öncesinde Kral ve Kraliçe ile paylaşıldı ve Kral Charles da kanser tedavisi görüyor.

Kral Charles ve Catherine aynı anda London Clinic özel hastanesinde kısa bir tedavi gördüler; burada Catherine karın ameliyatı geçirdi ve kral, prostat büyümesi için “düzeltici bir prosedür” için kabul edildi.

Bir Buckingham Sarayı sözcüsü şunları söyledi: “Hükümdar, açıkça konuşma cesaretinden dolayı Catherine ile gurur duyuyor.”

Hastanede birlikte geçirdikleri zamanın ardından “son haftalarda sevgili yeğeniyle yakın temas halinde kaldı”.

Prens Harry ve Meghan bir mesaj gönderdiler: “Kate ve ailesine en iyi sağlık ve iyileşmeyi diliyoruz ve bunu özel olarak ve huzur içinde yapabilmelerini umuyoruz.”

Catherine ve Prens William'ın artık Paskalya Pazar günü kraliyet ailesiyle birlikte görünmesi beklenmiyor ve prenses resmi görevlerine erken dönemez.

Kensington Sarayı, Prens William'ın 27 Şubat'taki anma törenine aniden katılmamasını Catherine'in kanser teşhisine bağladı.

görüntü kaynağı, BBC Stüdyoları

resim yazısı,

Galler Prensesi, kanser tedavisi gördüğünü duyurduğu video mesajında ​​yakalandı

Ocak ayındaki ameliyatının ardından çift, sağlığıyla ilgili kamuoyunda yoğun spekülasyonlarla ve sosyal medya çılgınlığıyla karşı karşıya kaldı. Noel'den sonra herhangi bir resmi etkinliğe katılmadı.

Video açıklamasında ailesinin desteğinden bahsetti: “William'ın yanımda olması bana rahatlık ve güvence veriyor.

“Birçoğunuzun gösterdiği sevgi, destek ve nezaket gibi, bu ikimiz için de çok şey ifade ediyor.”

Kensington Sarayı, prensesin videosunun BBC'nin yapım kolu BBC Studios tarafından Çarşamba günü çekildiğini söyledi.

BBC News yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Diğer medya kuruluşlarıyla birlikte BBC News'e de bu öğleden sonra Kensington Sarayı'nın duyurusu hakkında bilgi verildi.”

Kraliyet çiftiyle ilgili spekülasyon ve komplo teorilerinin ardından saraydan mahremiyet çağrıları geldi.

10 Mart'ta, fotoğraf ajanslarının dijital değişikliklerle ilgili endişeler nedeniyle Anneler Günü için prensesin bir fotoğrafını geri çekmesinin ardından prenses bir özür yayınladı.

Sosyal medya, bu hafta başında Prens William ve Catherine'in Windsor'da alışveriş yaptığını gösteren video görüntüleri ile çalkalanıyordu.

Başbakan Rishi Sunak Cuma günü yaptığı açıklamada, Catherine'in açıklamasıyla “muazzam bir cesaret” gösterdiğini ve kendisine “hızlı iyileşme” dilediğini söyledi.

Kendisi şunları söyledi: “Son haftalarda yoğun bir incelemeye tabi tutuldu ve dünya çapında bazı medya ve sosyal medyada haksız muameleye maruz kaldı.

“Sağlık meseleleri söz konusu olduğunda herkes gibi ona da tedavisine odaklanabilmesi ve sevgi dolu ailesiyle birlikte olabilmesi için mahremiyet tanınmalı.”

İşçi Partisi lideri Sir Keir Starmer, düşüncelerinin kraliyet ailesiyle olduğunu söyledi ve Catherine'in “iyimser tonu ve umut ve güven mesajından” “cesaretlendiğini” söyledi.

Şöyle söyledi: “Herhangi bir kanser teşhisi şok edicidir. Ancak son haftalarda gördüğümüz tüm çılgın spekülasyonların ortasında bu haberi almanın ek stresini ancak hayal edebiliyorum.”

William ve Catherine “mahremiyet haklarına sahipler ve her ebeveyn gibi çocuklarına bunu anlatmak için doğru anı seçmeyi bekliyorlar”.

Onkolog ve Kanseri Yakala kampanyasının kurucusu Profesör Pat Price, prensesi “çok açık ve samimi” konuştuğu için övdü.

“King'in teşhisinde olduğu gibi, bunu yapmasının çok daha fazla insanın kendi kendine test yapmasına yardımcı olacağına ve diğer kanser hastalarına kendi deneyimleri hakkında konuşma konusunda daha fazla güven vereceğine şüphe yok.

“Bu duyuru, kanserin yaş veya sosyal statüden bağımsız olduğunu gösteren keskin ve şok edici bir hatırlatmadır.”

Gemma Crewe'den ek raporlama

READ  Elon Musk, Twitter'a bir okuma duvarı koyuyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir