Elon Musk, Twitter’a bir okuma duvarı koyuyor

Elon Musk, Twitter’ın yapay zeka şirketlerinin “çok büyük miktarda veriyi” kaldırmasına yönelik yeni sınırlamalarını suçlamaya devam ediyor. beyan İnsanların okuyabileceği gönderi sayısına ilişkin yeni “geçici” sınırlar.

Artık doğrulanmamış hesaplar günde yalnızca 600 gönderi görebilir ve “yeni” doğrulanmamış hesaplar için günde yalnızca 300 gönderi görebilir. Doğrulanmış hesaplardaki sınırlamalar (muhtemelen bir kuruluş tarafından sağlanan bir Twitter Blue aboneliğinin parçası olarak satın alınmış veya Elon Stephen King, LeBron James ve bir milyondan fazla takipçisi olan herhangi biri için zorunlu doğrulama) yine de yalnızca maksimum Günde 6.000 gönderi okunacak.

Bir süre sonra misk tweetlendi Ödeme limitleri “yakında” doğrulanmış kullanıcılar için 8.000 tweet’e, doğrulanmamış kullanıcılar için 800’e ve doğrulanmamış yeni hesaplar için 400’e yükselecek.

Sınırlar, Twitter’ın aniden oturum açmayan herkesin erişimini engellemeye başlamasından bir gün sonra geldi, Musk bunun gerekli olduğunu çünkü “birkaç yüz şirket (ve daha fazlası) Twitter verilerini o kadar agresif bir şekilde kazıdı ki gerçekleri etkiledi. Kullanıcı deneyimi.”

Değişiklik, Musk’ın son birkaç aydır Twitter’dan para kazanmaya çalıştığı birkaç yoldan biri. Şirket, Mart ayında güncellenmiş ayda 8 ABD doları tutarındaki Twitter Mavi Doğrulama planını nihayet açıkladıktan üç ay sonra, API’sinin kullanımı için ücret almaya başlayacak üç katmanlı bir API değişikliğini duyurdu. Musk, Linda Yaccarino’yu kendine yeni bir CEO olarak atadı. NBC Universal’de eski bir reklamcılık yöneticisi, Twitter’daki harcamalarını azaltan reklamverenlerle ilişkileri yeniden kurmak için işe alındı.

Özel bir şirket olarak, Twitter’ın mali durumu hakkında Musk onu satın almadan öncesine göre daha az şey biliyoruz, ancak Yaccarino’nun işe alınması, reklam gelirinin işletme için ne kadar önemli olduğunu yansıtıyordu. Siteye erişimi kısıtlamak, şirketlerin parasını ödediği ancak Musk’ın ödediği reklam spotlarını görmek için fırsatlar yaratma hedefini doğrudan baltalıyor. tekel beyin Twitter’ın görünümü onu gizleyebilir.

READ  Pentagon, Ukrayna'nın askeri çabası ve gücüyle ilgili gizli ABD belgelerinin sızdırıldığı iddialarını inceliyor

Ancak geçen sonbaharda altyapısını korumak için kritik olanlar da dahil olmak üzere Twitter çalışanlarının yarısından fazlasını işten çıkarma kararından bahsetmedi. İşten çıkarma telaşı, şirketi görevden aldığı bazı mühendisleri yeniden işe almaya zorladı ve insanlar, bu kadar çok kişinin işten çıkarılmasının Twitter’ın istikrarına zarar verebileceği konusunda defalarca uyardı.

Geçen Kasım ayında kimliği belirsiz bir Twitter mühendisi bir röportaj verdi. MIT Teknoloji İncelemesi İşten çıkarmanın ardından, “işler daha sık bozulacak. İşler daha uzun süre bozulacak. İşler daha sert şekillerde bozulacak… Bunlar başlangıçta küçük sıkıntılar olacak, ancak arka uç düzeltmeleri geciktikçe, işler şu ana kadar birikecek: insanlar sonunda pes ediyor.” Aynı makalede, site güvenilirlik mühendisi Ben Krueger, “Teknolojide altı ay içinde halkın karşı karşıya olduğu önemli sorunlar görmeye başlamayı umuyorum” dedi. Yedi oldu.

Düzeltme 1 Temmuz 2023 16:55 ET: Bu hikayenin daha eski bir versiyonu olan Mr. Canavar’a cevabın Elon Musk’tan geleceği söyleniyor. Aslında, bir Elon Musk parodi hesabından. Kaldırıldı. Hata için üzgünüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir