Genişleyen yeni Samanyolu portresi, 3 milyardan fazla yıldız yakalıyor

Yukarı baktığınızda kaç yıldız sayabilirsiniz? Açık gece gökyüzü? Şili’deki karanlık enerji kamerası kadar değil. Bilim adamları, evimiz Samanyolu’nun milyarlarca yıldız da dahil olmak üzere 3.32 milyar gök cismi içeren bir bölgesini ortaya çıkardılar.

Ulusal Bilim Vakfı’nın Ulusal Optik Kızılötesi Astronomi Araştırma Laboratuvarı (NOIRLab), Şili’deki bir gözlem programının parçası olarak DECam’i işletiyor. Yeni astronomik veri seti, Dark Energy Camera Plane Survey’in (DECaPS2) ikinci sürümüdür. NOIRLab bunu aradı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Şimdiye kadar derlenen en büyük liste” dedi.

Sıradan ziyaretçiler NOIRLab’in keyfini çıkarabilir Anketin azaltılmış çözünürlüklü versiyonu Kapsamlı bir genel bakış sunar. Detaylara dalmak isteyenler için, Bu web görüntüleyici Verilerin derinliklerine inmenizi sağlar.

Samanyolu’nun bu uçsuz bucaksız bölgesi, Karanlık Enerji Kamera Düzlem Araştırması’nın bir parçası olarak milyarlarca gök cismi içeriyor.

DECaPS2/DOE/FNAL/DECam/CTIO/NOIRLab/NSF/AURA/M. Jamani ve D. De Martin (NSF’nin NOIRLab’ı)

Kamera, yıldızları, yıldız oluşum bölgelerini ve gaz ve toz bulutlarını algılamak için ışığın optik ve kızılötesi dalga boylarını kullandı. NSF’den Debra Fischer, “Her biri tanınabilir 3 milyardan fazla insanın bir grup fotoğrafını hayal edin” diyor ve ekliyor: “Gökbilimciler, Samanyolu’ndaki 3 milyardan fazla yıldızın bu ayrıntılı portresini on yıllar boyunca inceleyecekler.”

Anket, görüntüyle birlikte uzanan parlak bir bant olarak görünen Samanyolu diskine bakar. Yıldızlarla ve tozla dolu. Her ikisinden de o kadar çok var ki, neler olup bittiğini anlamak zor. Yıldızlar örtüşüyor. Toz yıldızları gizler. Her şeyi sıralamak, dikkatli veri işlemeyi gerektiriyordu.

Harvard Üniversitesi lisansüstü araştırmacısı, “DECaPS2’nin başarısının ana nedenlerinden biri, alışılmadık derecede yüksek yıldız yoğunluğuna sahip bir bölgeyi basitçe saptamış olmamız ve çakışıyor gibi görünen kaynakları belirlemede dikkatli olmamızdır” dedi. Andrew SaidzaryBaş yazar A Araştırmayla ilgili bir makale The Astrophysical Journal’da yayınlandı. Bu hafta.

Milyarlarca yıldız çılgınca bir sayı gibi gelebilir, ancak bu galaktik kovada yalnızca küçük bir damladır. NASA tahminleri Samanyolu en az 100 milyar yıldız içerir. Yeni araştırma, Güney Yarımküre’den bakıldığında gece gökyüzünün yalnızca %6,5’ini kapsıyor.

DECaPS2, 21.400 benzersiz teşhir ve 10 terabayt veri içeren destansı, çok yıllı bir projedir. NOIRLab’ın açıklaması “İnanılmaz Astronomik Veri Bandı” araştırması uygundur. Samanyolu’nu daha önce hiç görmemiştik. Güzel ve mütevazı.

READ  Zaporijya ve diğer işgal altındaki bölgelerde tahliye emirleri kafa karışıklığına neden oluyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir