Cumhuriyet Bankası hisseleri, Fed kararı öncesinde ilk kez düştü

San Francisco merkezli bankanın hisseleri mesai sonrası işlemlerde düştü Salı ve Çarşamba günleri işlem başlamadan önce %3,6 daha düşüktü, bu da bankanın başına bela olan oynaklığın henüz bitmemiş olabileceğinin bir işareti. Hisseler Salı günü %30 artışla kapandı, ancak ayın başından bu yana değerlerinin yaklaşık %90’ını kaybetti.

Bankacılık danışmanları Lazard (kaynağı: LAZ) ve McKinsey & Co. varlıklarını satma veya tasfiye etme gibi seçenekleri araştıran, konuyu bilen bir kişi atadı dedi. Baron’un. Lazard’ın karıştığı haberi daha önce The Wall Street Journal tarafından bildirilmişti.

Bloomberg Salı günü geç saatlerde Wall Street CEO’ları ve ABD’li yetkililerin Birinci Cumhuriyet’i yükseltmek için bir anlaşmayı güvence altına almak için hükümet desteği olasılığını araştırdıklarını bildirdi.

Avrupa’da UBS, uzun süredir rakibi olan Credit Suisse’i devralmasının ışığında bir hafta önce ihraç ettiği 2,75 milyar Euro (2,97 milyar $) değerindeki tahvilleri geri almayı teklif etti.
.

İsviçre bankası yaptığı açıklamada, “bu son gelişmeler ve ihraççının (UPS) borç yatırımcılarına uzun vadeli taahhüdünün bir sonucu olarak” borcu geri aldığını söyledi.

Reklam – Devam etmek için aşağı kaydırın

UBS hissesi, Credit Suisse anlaşmasından bu yana %12’den fazla arttı ve bu ayın başlarında Silikon Vadisi bankası çökmeden önce işlem gördüğü yere yakın. Hisse senetleri Pazartesi günü erken saatlerde yaklaşık %20 düştükten sonra, yatırımcılar devralımın muhtemelen UBS için iyi bir şey olduğuna karar vermeye başlıyor.

First Republic’in (FRC) hisseleri de Salı günü geri adım attı ve Journal’da JPMorgan Chase (JPM) CEO’su Jamie Dimon’un kurtarma görüşmelerine liderlik ettiğine dair bir haberin ardından normal işlem saatlerinde yaklaşık %30 arttı. Ancak, hisseler Mart başından bu yana %90 düştü.

Hazine Bakanı Janet Yellen’ın bir bankacılık konferansında “durumun istikrara kavuştuğunu” söylemesi korkuları yatıştırdı. Ayrıca hükümetin Silicon Valley Bank ve Signature Bank gibi diğer bankaların mevduat sahiplerini korumak için adımlar atabileceğini söyledi.

READ  49ers, ikinci yarıda iki saha golüyle toparlanan Cowboys'tan Brett Maher tarafından ilk ekstra sayıda bloke edildi.

Diğer bölgesel banka hisseleri, uzun bir baskı döneminden sonra Salı günü çok ihtiyaç duyduğu bir artışı yakaladı. PacWest Bancorp (PACW) hisseleri %19, Western Alliance %15 ve KeyCorp (KEY) %9 yükseldi. ABD KBW Banka Endeksi %5 yükseldi – bu yılın en iyi günlük performansı.

Reklam – Devam etmek için aşağı kaydırın

Banka hisseleri toparlanmaya devam ederken, yatırımcılar merkez bankasını Çarşamba günü politika belirleme komitesinin iki günlük toplantısının ardından faiz oranlarındaki bir sonraki hamlesini açıklayacağı için yakından izleyecekler. Beklentiler son 10 gün içinde önemli ölçüde dalgalandı, ancak CME FedWatch aracına göre faiz oranı vadeli işlemleri, tacirlerin çeyrek puanlık bir artış beklediğini gösteriyor.

“Merkez bankasına çok fazla odaklanılacak” [will] Deutsche Bank analistleri Çarşamba günü erken saatlerde, “Ancak mevcut oynaklığı nasıl gördükleri ve bugünden sonra daha fazla oran artışı bekleyip beklemedikleri önemli olacak” dedi.

[email protected] adresinden Callum Keown’a yazın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir