TikTok CEO’su: Uygulama hiçbir zaman ABD verilerini Çin hükümetiyle paylaşmadı

WASHINGTON, 21 Mart (Reuters) – TikTok’un CEO’su Milletvekillerine söyleyecekler 150 milyondan fazla ABD kullanıcısı olan Çin’e ait kısa video uygulaması, ABD’nin artan ulusal güvenlik endişeleri arasında ABD kullanıcı verilerini Çin hükümeti ile hiçbir zaman paylaşmadı.

Yazılı ifadeye göre, İcra Kurulu Başkanı Sho Ji Siew Perşembe günü ifade verecek “TikTok, ABD kullanıcı verilerini Çin hükümeti ile hiçbir zaman paylaşmadı veya paylaşma talebi almadı. TikTok böyle bir talepte bulunsaydı, bunu yerine getirmezdi.” Perşembe yayınlandı. Salı günü Ev Enerji ve Ticaret Komitesi.

TikTok’un ana şirketi ByteDance’in herhangi bir hükümet veya hükümet tarafından sahiplenilmediğini veya kontrol edilmediğini de sözlerine ekledi. Chew, gruba “Şunu kesin olarak söyleyeceğim: Byte Dance, Çin’in veya başka bir ülkenin temsilcisi değildir” dedi.

TikTok’u eleştirenler, ABD’deki kullanıcı verilerinin uygulama aracılığıyla Çin hükümetine gönderilebileceğinden korkuyor ve ABD’li milletvekilleri tarafından uygulamanın yasaklanması yönünde artan çağrılar var. Geçen hafta TikTok, Çinli sahiplerinden uygulamadaki hisselerini elden çıkarmalarını veya ABD yasağıyla karşı karşıya kalmalarını talep etti.

Siu’nun ifadesi, “Yasak, yalnızca alternatif olmadığında uygundur. Ama bizim bir alternatifimiz var” dedi.

TikTok’un Perşembe günü Kongre huzurundaki ifadesi, kısa video uygulamasının Amerika Birleşik Devletleri’nde yasaklanması yönündeki artan çağrılar karşısında geldi ve Çinli şirketin iddialara yönelik en ayrıntılı çürütmelerinden biri oldu.

TikTok, “Teksas Projesi” adı altında daha sıkı veri koruma çabaları olarak adlandırdığı şeye 1,5 milyar dolardan fazla harcadığını ve milletvekilleri ile Biden yönetiminin planı desteklemeye çalıştığını söyledi.

Güçlü bir ulusal güvenlik kurumu olan Amerika Birleşik Devletleri Yabancı Yatırım Komitesi (CFIUS), oybirliğiyle ByteDance’in 2020’de TikTok’u liste dışı bırakmasını tavsiye etti.

Dönemin Başkanı Trump’ın baskısı altındaki Byte Dance, 2020’nin sonlarında TikTok’un ABD varlıklarını yeni bir şirkete dönüştürmek için Walmart ve Oracle ile bir anlaşma yapmaya çalıştı ancak başarısızlıkla sonuçlandı.

READ  Taylor Swift ve Travis Kelce Coachella'da Bleachers ve Ice Spice ile Dans Ediyor

Video uygulaması, ABD kullanıcı verilerinin korunması konusunda bir anlaşmaya varmak için CFIUS ile iki yıldan fazla bir süre pazarlık yaptı.

TikTok, şu anda yaklaşık 1.500 tam zamanlı çalışanı bulunan ve TikTok’un ABD kullanıcı verilerini depolamak için Oracle (ORCL.N) ile sözleşme yapan TikTok US Data Security (USDS) adlı özel amaçlı bir yan kuruluş oluşturdu.

“Oracle, TikTok’un kaynağını araştırmaya çoktan başladı.

koda ve ilgili algoritmalara ve veri modellerine benzeri görülmemiş bir erişime sahip olacak,” dedi Sue’nun ifadesi.

Chew, “Korunan tüm ABD verileri, ABD yasalarının koruması altında ve ABD liderliğindeki bir Güvenlik Konseyi’nin kontrolü altında olmaya devam ediyor. Bu çerçevede, Çin hükümetinin bunlara erişmesinin veya bunları zorlamasının hiçbir yolu yok.”

Şirket, geçen yıl yeni ABD verilerini Oracle bulutuna yönlendirmeye başladıktan sonra, bu ay Virginia ve Singapur’daki veri merkezlerinde korunan ABD kullanıcı verilerini kaldırmaya başladığını söyledi. Chew’in ifadesi, sürecin bu yıl içinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Chew’in ifadesi, Byte Dance’ın %60’ının BlackRock ve General Atlantic gibi küresel kurumsal yatırımcılara ait olduğunu belirtiyor.

ve Sequoia, şirketin kurucuları tarafından yaklaşık %20 ve yaklaşık

Yüzde 20, “binlerce Amerikalı dahil” çalışanlarına ait.

TikTok Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2020’de 100 milyon Amerikalının uygulamayı kullandığını söyledikten sonra, ABD’de aylık bazda 150 milyondan fazla kişinin TikTok kullandığını söyledi. Chew’in tanıklığı, bugün ortalama bir kullanıcının üniversite çağındaki bir yetişkin olduğunu söylüyor.

Chew’in tanıklığı, “ABD’deki kullanıcılar küresel topluluğumuzun %10’unu temsil ediyor ve onların sesleri dünya çapındaki toplam görüntülemelerin %25’ini oluşturuyor” diyor.

Chew, uygulamanın mevcut sürümlerinin ABD’li kullanıcılardan kesin veya yaklaşık GPS bilgisi toplamadığını söylüyor.

David Shepherdson bildiriyor; Muralikumar Anantharaman ve Raju Gopalakrishnan tarafından düzenleme

READ  1,1 milyar dolarlık mega milyon rakamlar çekildi

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir