Bu 4 Temmuz, kayıtlar başladığından beri dünyanın en sıcak günüydü.

Mars, küresel ortalama sıcaklığın 62.92 derece Fahrenheit’e (17.18 santigrat derece) ulaştığı en az 1979’dan beri Dünya’nın en sıcak günüydü. verilere göre ABD Ulusal Çevresel Tahmin Merkezlerinden.

Sonuç olarak, bazı bilim adamları 4 Temmuz’un Dünya’nın yaklaşık 125.000 yıldaki en sıcak günlerinden biri olabileceğine, iklim değişikliğinin küresel sıcaklıkların yükselmesine neden olan tehlikeli bir kombinasyonu, El Niño sisteminin gelişi ve Kuzey Yarımküre’de yazın başlaması olabileceğine inanıyor. .

Washington Post’un aşırı sıcak izleyicisine göre, ABD’de 57 milyon insan Salı günü tehlikeli sıcağa maruz kaldı. Aynı zamanda Çin de vardı. Şiddetli bir sıcak hava dalgasına yakalandıAntarktika, kuzey Afrika’da 122F’ye ulaşan sıcaklıklarla kış aylarında normalden daha sıcak olacak. Reuters bildirdi.

El Nino geri döndü ve daha aşırı hava koşulları için turbo şarj etmeye hazır

Londra Grantham Enstitüsü’nden iklim bilimcisi Paolo Seppi, Çarşamba günkü küresel ortalama sıcaklığın hava istasyonları, gemiler, okyanus şamandıraları ve uydulardan alınan verileri kullanan bir model tarafından hesaplandığını söyledi. Bu model sistem, 1979’dan beri günlük ortalama sıcaklıkları tahmin etmek için kullanılmaktadır.

“Bu, dün Dünya üzerindeki her noktada yüzey sıcaklığının ne olduğuna dair ‘en iyi tahminimiz'” dedi.

Enstrüman tabanlı küresel sıcaklık kayıtları 19. yüzyılın ortalarına kadar uzanıyor, ancak daha önceki sıcaklıklar için bilim adamları, ağaç halkaları ve buz tabakalarında kalan kanıtlar aracılığıyla toplanan vekil verilere güveniyor. Seppi, iki buzul çağı arasındaki alışılmadık derecede sıcak döneme atıfta bulunarak, “Bu veriler, buzullaşmadan önceki en az 125.000 yıl öncesinden beri bu kadar fazla ısı olmadığını gösteriyor” dedi.

Aynı verilere göre geçen Pazartesi günü sıcaklık 62.62 Fahrenheit olarak kaydedildi. Bundan önce, kaydedilen en yüksek ortalama sıcaklık, önceki El Niño döngüsü sırasında 14 Ağustos 2016’da 62.46 Fahrenheit derece ile kaydedildi.

READ  Dame Edna'yı yaratan Avustralyalı komedyen Barry Humphries, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Milyonlarca Amerikalı için aşırı sıcaklar devam ediyor ve daha fazlası geliyor

Uzmanlar, karbon emisyonlarıyla mücadele için önlem alınmadığı takdirde sıcaklıkların artmaya devam edeceği konusunda hemfikir.

Oxford Üniversitesi’nde jeosistem bilimleri profesörü olan Miles Allen Çarşamba günü bir telefon görüşmesinde, “En sıcak gün ne zaman? Küresel ısınma, El Niño ve yıllık döngünün sıralandığı zamandır. Önümüzdeki birkaç ay,” dedi. “Bu bir üçlü.”

Salı günü kayıt olAllen, patlama sıcaklığının kısmen dünyanın ısınmasına neden olan iklim değişikliğiyle açıklandığını söyledi ve küresel sıcaklıkların şimdiden sanayi öncesi ortalamanın 1,25 santigrat derece (2,25 Fahrenheit) üzerinde olduğunu ekledi. “Her on yılda 0,25 santigrat derece ısınıyor” dedi. “Bu yüzden rekorların sadece bir kez değil, sürekli olarak kırıldığını görüyoruz.”

Geçen yıl, 278 üst düzey iklim uzmanından oluşan bir Birleşmiş Milletler paneli tarafından hazırlanan bir rapor, gezegenin küresel ısınmayı 1,5 santigrat derecede (2,7 Fahrenheit) tutma konusunda küresel olarak kabul edilen hedefi aşma yolunda olduğu konusunda uyarıda bulundu. Bilim adamları, bu eşiğin ötesinde, insanların sıcak hava dalgaları, kıtlıklar ve bulaşıcı hastalıklar gibi iklim kaynaklı felaketlere uyum sağlayamayacaklarından korkuyorlar.

Allen, “Dünya hükümetlerinin hedefi olan ısınmayı 1,5 derece ile sınırlamak istiyorsak, ısınmayı durdurmak için çok az zamanımız var” dedi. “Bunu bilmek için bir iklim modeline ihtiyacınız yok – sadece fren mesafesi.”

Gezegenin geleceği için 1.200 olasılığa baktık. Bunlar en büyük umutlarımız.

The Washington Post tarafından hazırlanan 1.200’den fazla iklim değişikliği senaryosunun analizi, 21. yüzyılın sonunda Dünya’yı 1,5 santigrat derecenin altında bırakabilecek yaklaşık 230 farklı yörünge gösteriyor. Bununla birlikte, dünyanın fosil yakıt emisyonları için herhangi bir “net sıfır” hedefinin ötesine geçmesi ve atmosferden daha fazla karbondioksit çıkarmaya başlamak için daha iyi koşullara ihtiyacı var.

READ  Warner Bros. Pictures CinemaCon 2024'te: Açıklanan ve Açıklanan Her Şey

Allen, “Problemin çözümü aslında çok basit,” diyen Allen, “Karbondioksiti yakalayın, üretildiği yerde veya atmosferden geri alın ve yer altına atın. Bunu yaparsak kesinlikle çok daha az fosil yakıt kullanırız.” .

Bilim adamları, El Nino’nun dört yıllık bir aradan sonra geri dönmesiyle birlikte önümüzdeki aylarda daha fazla sıcak gün olmasını bekliyorlar. Haziran ayında bilim adamları, atmosferi daha fazla ısıyı hapsetmeye teşvik eden bu fenomenin geri döndüğünü duyurdular.

Seppi, “Küresel sıcaklık rekoru, iklimdeki doğal değişkenlik ile altta yatan küresel ısınma eğiliminin bir birleşimidir” diyerek, doğal değişkenliğin büyük ölçüde El Niño tarafından açıklandığını da sözlerine ekledi.

Seppi, bu modelin okyanusun birkaç yılda bir ısıyı nasıl “aldığını” ve “serbest bıraktığını” açıkladığını söyledi. “Şu anda okyanusun atmosfere ısı saldığı noktadayız.”

Ceppi, “Geleceğe baktığımızda, küresel ısınmanın devam etmesini bekleyebiliriz, bu nedenle sera gazı emisyonlarını net sıfıra indirmek için hızlı hareket etmezsek, sıcaklık rekorları daha sık kırılacak” uyarısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir