Borç tavanı anlaşması: Anlaşmada neler var ve ABD’nin temerrüde düşmesini önlemek için neler var?

WASHINGTON (AP) — Her iki taraf da Başkan Joe Biden ile Meclis Başkanı Kevin McCarthy arasında varılan borç tavanı anlaşmasında bazı kazanımlara işaret edebilir.

Ancak bazı muhafazakarlar, uzlaşmanın gelecekteki açıkları azaltmadığına dair endişelerini şimdiden dile getiriyor. Demokratlar, gıda kuponları gibi programlarda çalışma gereksinimlerinde önerilen değişikliklerden endişe duyuyorlar.

Biden Pazar gecesi, kendisinin ve McCarthy’nin Kongre’nin geçirmeye çalışacağı yasa üzerinde nihai bir anlaşmaya vardıklarını duyurdu. McCarthy, R-Calif., Meclisin yasayı oylayacağını söyledi Senato’nun bunu değerlendirmek için 5 Haziran Çarşamba gününe kadar süresi var. Hazine Bakanı Janet Yellen ABD’nin borcunu ödeyemeyeceğini söyledi Milletvekilleri zamanında hareket etmezse.

Şimdiye kadar bilinenlere dayanarak, işte anlaşmanın içinde ve dışında olanlar:

İki yıl vadeli kredi zamları, harcama limitleri

Anlaşma, güvenlik dışı harcamaları 2024 mali yılında kabaca sabit tutacak ve ertesi yıl %1 artıracak ve 2024’teki bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra iki yıllık bir borç limiti artışı sağlayacak. Bu bir kaynağa göre. Anlaşmaya aşina bir kişi, isminin açıklanmaması koşuluyla ilgili ayrıntılar verdi.

Gazi Bakımı

Anlaşma, zehirli maddelere veya çevresel tehlikelere maruz kalan gaziler için ayrılmış fonlar da dahil olmak üzere, Biden’ın önerdiği 2024 bütçesinde yer alan seviyelerde gaziler için tıbbi bakımın tamamını finanse edecek. Biden, bütçesinde 20,3 milyar dolarlık toksik maruziyet fonu aradı ve Cumhuriyetçi müzakereciler Pazar günü fonun tetiklenmeyeceğini doğruladı.

İş gereksinimleri

Cumhuriyetçiler, bazı hükümet yardım programlarında bakmakla yükümlü olunan kimsesi olmayan sağlıklı yetişkinler için artan çalışma gereksinimleri önerdiler. Vergi ödeyecek ve Sosyal Güvenlik ve Medicare gibi temel yetkilendirme programlarına fon sağlamaya yardımcı olacak daha fazla insanı işgücüne dahil edeceğini söylediler.

Anlaşma, daha önce gıda kuponları olarak bilinen Ek Beslenme Yardımı Programı veya SNAP için bazı çalışma gereksinimlerini genişletecek. Cumhuriyetçi teklife benzer şekilde mevcut çalışma gereksinimleri için yaşı 49’dan 54’e yükseltecek, ancak bu değişikliklerin süresi 2030’da sona erecek. Aynı zamanda Beyaz Saray, gaziler ve genel halk da dahil olmak üzere savunmasız insanların sayısını azaltacağını söyledi. Evsiz — Uygun olan her yaştan insan.

READ  49ers, ikinci yarıda iki saha golüyle toparlanan Cowboys'tan Brett Maher tarafından ilk ekstra sayıda bloke edildi.

Bu değişikliklerin çoğu 2030’da sona erecek ve Kongre’nin bu değişikliklerin etkinliğini ölçmesine ve gerekirse ayarlamalar yapmasına olanak tanıyacak.

Harcanmamış covid parası

Anlaşma, gazilerin tıbbi bakımı, barınma yardımı, Hindistan Sağlık Hizmeti ve gelecek neslin hızlı gelişimine odaklanan bir program için 5 milyar dolar dışında, Kongre’nin önceki faturalarla yetkilendirdiği yaklaşık 30 milyar dolarlık harcanmamış koronavirüs yardım parasını iptal edecek. Covid-19 aşıları ve tedavileri.

Hızlandırılmış enerji projeleri

Sözleşme değişiklikleri yerine getiriyor Ulusal Çevre Politikası Yasası Yaklaşık kırk yıldır ilk kez, süreci düzene sokmayı umarak çevresel incelemeler yapmak üzere bir “tek lider ajans” atayacak.

Öğrenci kredileri

Cumhuriyetçiler, Biden yönetiminin koronavirüs pandemisi sırasında milyonlarca borçluya öğrenci kredisi yardımı ve yardım sağlama çabalarını uzun süredir geri almaya çalışıyorlar. Biden, öğrenci kredisi geri ödemelerindeki moratoryumu sona erdirmeyi kabul etti ve pakete, Beyaz Saray’ın neredeyse tüm borçlular için 10.000 ila 20.000 $ arasındaki borcu silme planını yürürlükten kaldıran bir GOP teklifini dahil etmedi.

Başkan Joe Biden ve Meclis Başkanı Kevin McCarthy, Pazar günü ülkenin borç tavanını yükseltmek için nihai bir anlaşmaya vardı.

Biden paketi imzaladıktan sonra, öğrenci kredisi geri ödemelerine ilişkin moratoryum 60 gün içinde sona erecek.

Bu arada, öğrenci kredisi yardımının kaderi, muhafazakar kanadın 6-3 hakim olduğu Yüksek Mahkeme tarafından belirlenecek. Davadaki sözlü tartışmalar sırasında, birkaç yargıç, Biden’ın planının yasallığı hakkında derin şüphelerini dile getirdi. Haziran sonuna kadar bir karar çıkması bekleniyor.

ne kaldı

Meclis Cumhuriyetçileri geçen ay bazı Medicaid alıcıları için yeni çalışma gereksinimleri yaratacak bir yasa çıkardı, ancak nihai anlaşmanın dışında bırakıldı. Bu fikir, işçi sayısını fiilen artırmadan daha az insanın yiyecek veya sağlık hizmeti almasına yol açacağını söyleyen Beyaz Saray ve kongredeki Demokratların şiddetli muhalefetiyle karşılaştı.

READ  Yellen, Haziran başında ABD'nin temerrüde düşme riski konusunda uyardı ve borç tavanının artırılması çağrısında bulundu

Nihai anlaşma, Demokratların temiz enerji üretimini ve tüketimini artırmak için geçen yıl parti oylarıyla kabul ettiği birkaç temiz enerji vergi kredisini yürürlükten kaldırmaya yönelik bir GOP önerisini içermiyor. McCarthy ve Cumhuriyetçiler, vergi indirimlerinin “piyasayı bozacağını ve vergi mükelleflerinin parasını boşa harcayacağını” savundu.

Beyaz Saray, Amerika’da binlerce imalat işi yaratmanın ve yüz milyarlarca dolarlık özel sektör yatırımıyla sonuçlanan vergi kredilerini savundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir