Biden’ın öğrenci kredisi yardımı GOP yasa tasarısı tarafından ‘yok edilecek’

WASHINGTON (AP) – Başkan Joe Biden’ın öğrenci kredisi gündemi, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri tarafından kabul edilen Amerikan Borç Yasası tarafından mahvedilebilir ve onun toplu olarak yürürlükten kaldırılmasına yol açabilir. s, daha cömert kredi geri ödeme seçeneğini ortadan kaldırır Öğrenci kredileri ile ilgili gelecekteki düzenlemeleri kalıcı olarak engeller.

Cumhuriyetçiler bunu vergi mükellefleri için bir kazanç olarak görüyor. Demokratlar bunun ekonomiye zarar vereceğini ve mali yardıma ihtiyacı olan üniversite öğrencilerini caydıracağını söylüyor.

GOP, Bill Biden’ın her iki önemli öğrenci kredisi teklifini de yürürlükten kaldıracaktı: 40 milyondan fazla Amerikalı için tek seferlik 20.000 $’a kadar iptal ve aylık ödemeleri milyonlarca kişi için daha azaltabilecek yenilenmiş bir kredi geri ödeme planı.

Federal öğrenci kredisi ödemelerindeki dondurmayı kaldıracakBorçluları krediyi planlanandan daha erken geri ödemeye zorlar.

Meclis katında Çarşamba, Cumhuriyet Cum. Meclis Eğitim ve İşgücü Komitesi başkanı Virginia Foxx, Biden’ın öğrenci kredisi planının hükümetin harcama kısıtlaması için açık bir hedef olduğunu söyledi.

Kuzey Carolina’dan Foxx, 500 milyar dolardan fazla bir maliyetle Biden’ın öğrenci kredisi planının “mavi yakalı Amerikalıların sırtında ücretsiz üniversite sağlamak için” arka kapı “bir çabası olduğunu” söyledi.

Biden yasayı veto etmekle tehdit etti ve öğrenci kredisi iptal planı, tasarıyı öldürebilecek bazı Senato Demokratları tarafından dokunulmaz olarak görülüyor. Bunlar arasında Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, I-Vt. ve Senato Sağlık, Eğitim, Çalışma ve Emeklilik Komitesi başkanı Senatör Bernie Sanders yer alıyor.

Koridorun her iki tarafındaki milletvekilleri genellikle öğrenci kredisi sisteminin bozuk olduğu konusunda hemfikir, ancak bunu düzeltmek için farklı yaklaşımları var. Konu, son yıllarda artan üniversite maliyetleri ve toplam 1,6 trilyon doları aşan ulusal öğrenci borcu arasında bir paratoner haline geldi.

READ  Neden Edwin Diaz'ın maaşı WBC'deki ucube yaralanmasından sonra Mets'e geri ödenecek?

Cumhuriyetçiler için mücadele, Biden’ın aşırı olduğunu düşündükleri öğrenci kredisi politikalarına saldırmak için yeni bir fırsat sunuyor. Muhafazakar muhalifler, onun yürürlükten kaldırılmasını mahkemede geçici olarak engellediler ve şimdi muhafazakar eğilimli Yüksek Mahkeme tarafından inceleniyor..

Bununla birlikte, GOP davalarından farklı olarak, yeni mevzuat, Biden’ın toplu iptal teftişlerinden kaçınan önerilen bir geri ödeme planı da dahil olmak üzere eksiksiz öğrenci kredisi planlarını hedefliyor.

Biden’ın ödeme seçeneği, mevcut dört “gelire dayalı geri ödeme” programını daha cömert koşullarla değiştirecek.

Aylık ödemeleri, örneğin şimdi %10’dan, borçlunun gelirinin %5’i ile sınırlayacaktır. Ve yıllık geliri 30.000 doların (şimdi 24.000 dolar) altında olanlardan hiçbir ücret almıyor. Zamanında ödeme yapılıncaya kadar faiz işletilmez.

Plan resmi olarak Ocak ayında önerildi, ancak henüz sonuçlandırılmadı. Cumhuriyet tasarısı uyarınca, bu yürürlükten kaldırılacaktır.

Bir adım daha ileri giderek, Cumhuriyet planı, Eğitim Bakanlığı’nın federal öğrenci yardım programına yapılan harcamaları artıracak herhangi bir düzenleme çıkarmasını kalıcı olarak yasaklayacaktı. Bu, ajansların iş yapma şeklini önemli ölçüde değiştirecek.

Her iki tarafın yönetimleri, düzenleyici yetkilerini Kongre’ye gitmeden borç programını yenilemek için kullandılar. Trump yönetimi bu yetkiyi 2019’da engelli askeri gazilerin borçlarını silmek için kullandı ve Biden bunu kamu çalışanları için bir kredi affı programını elden geçirmek için kullandı.

Borçlular, öğrenci kredisi krizini daha da kötüleştireceğini söyleyerek GOP tasarısına saldırdı.

Öğrenci Borçluları Koruma Merkezi’nin yönetici direktörü Mike Pearce, yeni geri ödeme planının bloke edilmesinin “aylık kredi faturalarını ödemek için yeterli para kazanamayan herhangi bir borçlu için borç tuzağını sürdüreceğini” söyledi.

Tasarının etkisi öğrenci kredilerinin ötesine geçebilir. Eğitim Bakanlığı, en büyük programlarından bazılarının %22’lik bir bütçe kesintisi gerektireceğini tahmin ediyor.

Bakanlık, önemli mali ihtiyacı olan 80.000 üniversite öğrencisi için federal Pell Hibelerinin hibeleri azaltmak zorunda kalacağını ve diğer tüm borçlular için maksimum hibe miktarının 1.000 $ azaltılacağını tahmin ediyor. Ülkenin en fakir okulları için federal fondan 4 milyar dolar ve öğrencilerin ruh sağlığı için diğer parayı kesecekti.

READ  Biden kürtaj hakları için toplanırken, bir mil ötedeki muhafazakarlar 15 haftalık ulusal yasağı zorluyor

Ulusal Öğrenci Mali Yardım Yöneticileri Birliği başkanı ve CEO’su Justin Draeger, Pell kesintisi “milyonlarca Amerikalının eğitim hayallerini yok ediyor” dedi.

Foxx, bakanlığın kesintilerle ilgili hesabına itiraz etti, ancak tasarının “Pell Grants hakkında tek bir kelimeden bahsetmediğini” söyledi.

Fox yaptığı açıklamada, “Demokratlar, Cumhuriyetçilerle çalışmak için korktuklarının yarısı kadar zaman harcamış olsaydı, en başta bu durumda olmazdık” dedi.

Eğitim Bakanı Miguel Cardona, yasa tasarısının “bizi geriye götüreceğini” ve öğrencilerin pandemiden kurtulmasına yardımcı olma çabalarını baltalayacağını söyleyerek Cumhuriyetçileri “şok edici sorumsuzlukla” suçladı.

Temsilci. Temsilciler Meclisi Eğitim Komitesi’nin en üst düzey Demokrat üyesi Bobby Scott, tasarıyı “Amerikan halkı için korkunç bir anlaşma” olarak nitelendirdi.

Scott Çarşamba günü Meclis katında yaptığı konuşmada, “Mali sorumluluk söz konusu olduğunda Cumhuriyetçiler tarafından nutuk çekmekten bıktım, çünkü Nixon’un görevden ayrıldığından beri her Cumhuriyetçi başkanlık yönetimini biliyoruz, miras aldıklarından daha kötü bir açık durumuyla” dedi.

___

Associated Press Eğitim Grubu, New York’taki Carnegie Corporation’dan destek almaktadır. AP, tüm içerikten tek başına sorumludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir