ABD’li Yetkililer Birinci Cumhuriyet İçin Acil Kurtarma Müzakerelerine Liderlik Ediyor – Kaynaklar

NEW YORK, 28 Nisan (Reuters) – Duruma yakın üç kaynak, ABD’li yetkililerin First Republic Bank’ı (FRCN) kurtarmak için acil durum görüşmelerini koordine ettiğini söyledi. .

Kaynaklar, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Hazine Bakanlığı ve Federal Rezerv’in son günlerde mali kurumlarla sorunlu borç verene bir çözüm bulmak için toplantılar planlamaya başlayan devlet kurumları arasında yer aldığını söyledi.

Kaynaklardan biri, hükümetin First Republic ve danışmanlarıyla birkaç haftadır temas halinde olmasına rağmen, yeni angajmanının müzakere masasına bankalar ve özel sermaye şirketleri de dahil olmak üzere daha fazla taraf getirmesine yardımcı olduğunu ekledi.

ABD hükümetinin Birinci Cumhuriyet’in özel sektör tarafından kurtarılmasına katılmayı düşünüp düşünmediği belli değil. Ancak kaynaklardan biri, hükümetin müdahalesinin, ABD düzenleyicileri tarafından devralınmasını önleyen bir anlaşma yapmak için mücadele ederken Birinci Cumhuriyet yöneticilerini cesaretlendirdiğini söyledi.

First Republic, zayıf büyümesini körükleyen zengin müşterilerin mevduatları çekmeye ve bankayı boykot etmeye başlamasının ardından Mart ayında ABD bölgesel bankacılık krizinin merkez üssü oldu.

Kaynaklardan ikisi, ABD’li yetkililerin özel sektör anlaşmasını ilk Cumhuriyet’in FDIC alıcılığına düşmesine tercih ettiğini söyledi.

Ancak kaynaklar, varlıkları satmak veya su altı varlıklarını izole edecek bir “kötü banka” oluşturmak da dahil olmak üzere önerilen birkaç seçeneğin şimdiye kadar bir anlaşma sağlamadığını da sözlerine ekledi.

Herhangi bir çözüm, kayıplara karşı koruma ile gelmelidir. Bu kayıplar, faiz oranlarındaki artışları açıklayan düşük getirili varlıkları ile First Republic’in kredi defterinden ve sabit getirili portföyünden kaynaklanacak.

Tartışmalara aşina iki kaynak, First Republic’i kurtarmak için en iyi şans olan anlaşma yapısının, borç verenin bazı varlıklarını diğer bankaların satın alması için ayıran özel amaçlı bir araç olduğunu söyledi.

Kaynaklardan biri, bankaların bu varlıkları piyasa indirimiyle satın alma konusunda isteksiz olduğunu ve First Republic’in ABD’li yetkililerin bankaların anlaşmaya katılmasını veya bir anlaşma için bir tür hükümet desteği sağlamasını umduğunu söyledi.

READ  Oakland polisi Pazartesi akşamı bir benzin istasyonunda 8 kişinin vurulduğunu ve 1 kişinin öldüğünü söyledi

CNBC Cuma günü, kaynaklara atıfta bulunarak, hükümet görüşmelerinin şu anda Birinci Cumhuriyet’i FDIC’nin himayesine sokmaya hazırlanmaya odaklandığını ve böyle bir sonucun muhtemel olduğunu bildirdi. Alıcılıkta, bir FDIC fonu, First Republic’in su altı varlıklarını alarak oluşan kayıpları üstlenecektir. FDIC, Amerikan vergi mükelleflerine zarar vermeden sigorta programına katılan tüm bankalardan bu kayıpları geri alacaktır.

Kaynaklar, görüşmelerin gizli olması nedeniyle anonimlik talebinde bulundu.

First Republic yaptığı açıklamada, “Müşterilerimize hizmet vermeye devam ederken, birkaç tarafla stratejik seçeneklerimiz hakkında görüşmeler yapıyoruz.” dedi.

Hazine Bakanlığı, Federal Rezerv ve FDIC yorum yapmaktan kaçındı.

Cuma gününden bu yana Cumhuriyet hisseleri %30 düşüşle 4,31 dolardan işlem gördü.

Wall Street bankaları, ABD’nin en büyük 11 kredi kuruluşunun Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın başarısızlığına yol açan bölgesel bir bankacılık krizini hafifletmek için 16 Mart’ta bankaya 30 milyar dolar yatırmasından bu yana Birinci Cumhuriyet’e bir çözüm bulmak için çabalıyor.

Pazartesi günü Birinci Cumhuriyet’in ilk çeyrekte 100 milyar dolardan fazla mevduat çıkışı olduğunu ortaya koymasının ardından, anlaşma görüşmeleri bu hafta yeni bir aciliyet kazandı. Banka, mevduatlarının istikrara kavuştuğunu söylese de, çekilen mevduatları Federal Rezerv Bankası’ndan faiz getiren fonlarla değiştirmek zorunda kaldığı için para kaybettiğini açıkladı.

Kaynaklardan biri, First Republic’in ABD’li düzenleyicilerin onu devralmasını engelleme seçeneklerinin bir parçası olarak büyük bir darbe ve hatta hissedarlar için tam bir zarar görmeyi düşündüğünü söyledi. First Republic hisseleri, 8 Mart’ta başlayan bölgesel bankacılık krizinden bu yana değerinin %95’ini kaybetti.

Washington’dan Andrea Shalal ve New York’tan Nubur Anand tarafından yapılan haber; David French tarafından ek raporlama; Lananh Nguyen, Megan Davies ve Gerry Doyle tarafından kurgu

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

READ  Temsilci Jorge Santos, Adalet Bakanlığı tarafından federal bir soruşturmada suçlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir