Biden, Ulusun Durumu konuşmasında borç tavanı anlaşmasına övgüde bulundu

Başkan Biden, Cuma günü Oval Ofis’te yaptığı ilk prime-time konuşmasında, bu haftaki yasama bütçe anlaşmasının ülkenin borcunu ödemekten kaynaklanan bir ekonomik felaketi önlediğini söyleyerek, Washington’da iki partiler üstü işbirliğinin ender bir örneğini selamladı.

Mali Sorumluluk Yasası olarak bilinen yasa, hafta başlarında Meclis’te geniş destek aldıktan sonra Perşembe günü geç saatlerde Senato’dan geçti. Tasarı, borç tavanını iki yıl süreyle askıya alıyor ve harcamaları kısıyor.

Sağlam bir masanın arkasında oturan Mr. Biden, yasayı yakında imzalayacağını söyledi ve güçlü iş büyümesinin – ekonomi yalnızca Mayıs ayında 339.000 iş ekledi – ABD’nin küresel korkularla dikkatini dağıtmayacağına dair güvence vermeye çalıştı. bedellerini ödemeye hazır.

ABD’nin tam güvenini ve kredisini korumak, son birkaç yılda kaydettiğimiz tüm ilerlemeler için çok önemlidir” dedi. Biden, “Bu bütçe anlaşmasını geçmek kritik öneme sahip. Risk daha yüksek olamaz.

Rakipleriyle uzlaşabilen bir siyasi anlaşma yapıcı olarak Mr. Konuşma, Biden’ın köklü markasını ikiye katlamak için tasarlandı. Danışmanları, itibarın Beyaz Saray’da ikinci bir dönem kazanmanın anahtarı olduğuna inanıyor.

Ama Bay Biden, yaklaşık 12 dakikalık açıklamalarını, yönetiminin Cumhuriyetçilerin şiddetle karşı çıktığı başarılarını vurgulamak için kullandı ve zenginler üzerindeki daha yüksek vergiler, iklim değişikliği ve daha yüksek harcamaları içeren Demokrat gündemi zorlamaya devam etme sözü verdi. Gaziler ve sağlık hizmetlerinde veya sosyal güvenlik ağında kesinti yok.

Kimse her istediğini elde edemedi ama Amerikan halkı ihtiyacı olanı aldı” dedi. “Sosyal Güvenlikten Medicare’e, Medicaid’e, altyapı ve temiz enerjiye dönüştürücü yatırımlara kadar temel öncelikleri güvence altına aldık” diye ekledi.

Bay. Biden, Cumhuriyetçi rakibi Meclis Başkanı Kevin McCarthy’yi övmek için elinden geleni yaptı.

“O ve ben, biz ve ekiplerimiz, anlaşabildik ve işleri hallettik,” dedi Mr. Biden dedi. “Birbirimize karşı doğrudan, tamamen dürüst ve birbirimize saygılı olduk. Her iki taraf da iyi niyetle hareket etti.

READ  Vitali Klitschko, Kiev'in yeni büyük Rus insansız hava aracı saldırısı altında olduğunu söyledi

Başkan, ekonomistlerin küresel belirsizliğe yol açacağını tahmin ettiği bir durum olan Hazine Bakanı’nın hükümetin faturalarını ödemek için parasının biteceğini söylediği sözde X-tarihi’nden iki gün önce Cumartesi günü tasarıyı imzalayacağını söyledi. Türbülans.

Başkanlar, ulusa savaş, ekonomik krizler veya doğal afetler hakkında hitap etmek için genellikle Oval Ofis’i bir kenara bırakır. 1986’da uzay mekiği Challenger’ın patlamasından sonra, Başkan Ronald Reagan oradan dokunaklı açıklamalarda bulundu. Başkan Donald J. Trump, 2020’nin başlarında Oval Ofis’ten pandemi kısıtlamalarını duyurdu.

Bey cuma günü aynı yeri kullanacak. Biden’ın kararı, ülkenin ekonomik felakete doğru gittiğine ne kadar inandığının altını çiziyor.

Bay. Biden ve milletvekilleri haftalarca bu sonucu önlemek için bir anlaşmaya varmayı umdular, ancak Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki derin ayrılıklar, her iki mecliste de oylanana kadar ülkeyi ve dünyanın geri kalanını gergin tuttu. .

Temsilciler Meclisi’nde muhafazakar Cumhuriyetçiler başlangıçta Sayın Başkan’ı eleştirdi. McCarthy’ye isyan etti. birçok Bay McCarthy’nin başkanlığını tehdit ettiler, ancak diğer Cumhuriyetçilerin konuşmacıya güçlü desteği üzerine geri adım attılar.

Meclis ve Senato’daki bazı Demokratlar da uzlaşmaya karşı çıktı, ancak bu hafta oylamalar devam ederken, Beyaz Saray muhafazakar muhalefeti körüklemekten kaçınarak büyük ölçüde sessiz kalmaya karar verdi ve Bay McCarthy’nin işini zorlaştırmayı umuyorum.

Gelecekte borç tavanı konusunda benzer bir krizden kaçınmanın bir yolunu bulacağını söyledi. Biden birkaç kez Amerika Birleşik Devletleri Anayasasının 14. Değişikliğine atıfta bulunarak, Amerika Birleşik Devletleri’nin borcunun “sorgulanmayacağını…” söyledi.

Bazı hukuk uzmanları, bir başkanın bu maddeyi yasal borç tavanını atlamak için kullanabileceğine ve böylece taraflar arasındaki olağan çatışmalardan kaçınabileceğine inanıyor. Bay. Biden geçen ay “14. Değişikliğin gerçekten onu engelleyebilecek bir şey olup olmadığını görmek için 14. Değişikliği mahkemelere götürmek için bir neden bulmayı” umduğunu söyledi.

READ  2024 Masters üçüncü tur canlı güncellemeleri: Tiger Woods rekor kırarken DeCambeau, Homa ve Scheffler önde

Pazar günü “Bu başka bir gün” dedi.

Oval Ofis konuşması öncesi Sn. Biden, müzakereler sırasında birkaç Cumhuriyetçi talebi kabul ettikten sonra partisindeki bazı ilericiler arasında öfkeyle karşılaştı.

Bazı Demokrat milletvekilleri, bazı gıda yardımı alanlara uygulanan yeni çalışma koşulları nedeniyle borç tavanı yasasına karşı oy kullandı. Beyaz Saray yetkilileri, yasanın evsizler ve gaziler de dahil olmak üzere diğerleri için çalışma şartlarını kaldırdığını savundu.

Başkan, Batı Virginia ve Virginia’dan geçen bir doğal gaz boru hattını onaylayarak bazı çevrecileri kızdırdı. Eleştirmenler, 300 millik Mountain Valley Boru Hattı’nın Appalachian Trail’i keseceğini ve yaban hayatı ile çevreye zarar vereceğini söylüyor.

Bay. Biden için borç tavanı anlaşması, kampanyası için önemli bir satış noktası olan güçlü bir ekonominin yavaşlamasını önlemeye yardımcı oluyor.

Ancak siyasi danışmanları, onu 2020’de göreve getiren ve bazıları iklim, ceza adaleti ve diğer alanlardaki sicili nedeniyle hayal kırıklığına uğramış olan seçmen koalisyonunun desteğini sürdürmek konusunda endişeli olmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir