Kış fırtınası: Kaliforniya’dan New York’a kadar 65 milyondan fazla insan kış hava durumu uyarıları altında

(CNN) Güçlü, Kıyıdan Kıyıya Fırtına Şiddetli kar yağışı ve sert rüzgarlar Çarşamba günü tehlikeli tehditler getirmeye devam ederek iki düzineden fazla eyaletin bazı bölgelerini kış hava durumu uyarıları altına aldı. Bazı bölgelerde seyahat koşulları kötüleşmeye başladı.

Batı Kaliforniya’dan Minnesota’ya ve Maine’e kadar 29 eyalette 65 milyondan fazla insan kış hava durumu uyarıları altında.

Yukarı Midwest’in toplam kar yağışı açısından fırtınanın yükünü taşıması bekleniyor ve Minneapolis, Minnesota bölgesi en az 15 inç kar alma riskiyle karşı karşıya.

bu Ulusal Hava Servisi, “tarihi” üç günlük fırtınanın “çoğunlukla Çarşamba’dan Perşembe’ye kadar eseceğini ve sulu karla birlikte yaygın kar birikintileri getireceğini” söyledi. Minnesota’nın İkiz Şehirleri söz konusu.

En kötü etkilerin, genellikle Minneapolis, St. Paul şehirlerini ve çevredeki banliyöleri içeren Twin Cities bölgesinde Çarşamba günü geç saatlerde başlayarak Perşembe gününe kadar başlaması bekleniyor. Şiddetli karın çok hızlı bir şekilde sahayı kapatması bekleniyor — ve kuvvetli rüzgarlarla birleşerek seyahati binlerce kişinin hayatını tehdit eden bir görev haline getiriyor.

Minnesota Valisi Tim Walls, eyaletin Ulusal Muhafızlarına, Ulaştırma Bakanlığına ve Eyalet Devriyesine fırtına hasarına hazırlanmalarını emretti. Twitter’da dedi.

Walls, “Hazırlandığımızdan emin olmak için çalışıyoruz – Minnesotalıların da oynayacağı bir rol var. Önceden plan yapın, güvenli bir şekilde sürün ve seyahati sınırlayın” diye yazdı.

Çarşamba günü yapılması planlanan 500’den fazla uçuş şimdiden iptal edildi. İzleme sitesi FlightAware’e göre bunlardan Minneapolis ve Denver’da 100’den fazla iptal oldu.

İptal, beş milyondan fazla insanın kuzeydoğu Iowa, güney Wisconsin, kuzeybatı Illinois ve güney Michigan’ın bazı bölgelerinde kar fırtınası uyarıları altında kalması nedeniyle geldi. Wyoming, Minnesota, Wisconsin ve Dakotas’ın bazı bölgelerinde iki milyondan fazla insan kar fırtınası uyarısı altında.

READ  IRS muhbiri Kongre'ye Hunter Biden soruşturmasının yanlış yönetildiğini söyledi

Batıda, güçlü fırtınanın kuvvetli rüzgarları elektrik hatlarını devirdi ve elektrik kesintilerinin San Mateo, Santa Clara ve Santa Cruz da dahil olmak üzere eyaletin kuzey ilçelerini vurduğu Kaliforniya’daki 140.000’den fazla ev ve işyerinin elektriğini kesti. istek İzleme sitesi Poweroutage.us.

Kaliforniya hala dağlarda birkaç fit kar bekliyor, daha alçak rakımlarda birkaç inç mümkün. Los Angeles’ta Ulusal Hava Servisi söz konusu. Golden State için yaklaşık iki aylık sert hava koşullarının ardından geldi. Ölümcül sel turları Birçok bölgeye isabet etti.

Haftanın büyük bölümünde beklenen soğuk ve tehlikeli bir kış fırtınasına hazırlanmanın zamanı geldi” dedi. Los Angeles’ta Ulusal Hava Servisi söz konusu. Sert ve zarar verici rüzgarlar da bekleniyor” dedi.

Fırtınanın yolu Çarşamba

Yukarı Midwest’in bazı kısımları saatte 1 ila 2 inç kar yağışı oranları ve saatte 40 ila 50 mil hızla rüzgar görebilir. Ulusal Hava Servisi söz konusu. Bu amansız pırıltı, kar ve savrulan kar sayesinde ıslanma koşulları yaratmaya ayarlanmıştır.

Bu beklenen koşullar, Wyoming, Minnesota, Wisconsin ve Dakotas’ın bazı bölgelerinde iki milyondan fazla insanı kar fırtınası uyarısı altında tutuyor.

  • Minneapolis: Şehir Perşembe gününe kadar 15 ila 25 inç kar alabilir. Bu, zaten oraya düşmüş olan 1 ila 3 inç’e ek olacaktır.
  • Sioux Falls, Güney Dakota: Eyaletin halihazırda gördüğü 4 inç kara ek olarak, 16 inç kar ve 45 mil / saat rüzgar mümkündür.
  • Cheyenne, Wyoming: Sıfırın altında 35 dereceye kadar soğuk hissedebilecek şiddetli rüzgarlara ek olarak 1 fite kadar yoğun kar yağışı bekleniyor.
  • Tehlikeli Buzlanma: Wisconsin’deki Milwaukee ve Detroit ile Michigan’daki Ann Arbor’un Çarşamba gününden itibaren karla karşılaşması muhtemel.
  • Şiddetli fırtınalar: Batı Arkansas, Missouri ve batı Illinois’in bazı bölgelerinde Çarşamba sabahından öğleden sonraya kadar zarar verici rüzgarlar ve yağmur bekleniyor. Ulusal Hava Servisi.

Çarşamba günü beklenen koşullar eyaletleri ihtiyati tedbirler almaya sevk etti.

Güney Dakota valisi Salı günü, eyaletteki 66 ilçenin yarısından fazlasındaki eyalet hükümeti yürütme şubelerinin çalışanların uzaktan çalışmasını planlayarak kapatıldığını duyurdu. Ek olarak, Eyaletlerarası 29 ve 90 Alan kapalı Salı gecesi beklenen kar için hazırlanın.

Bu arada Wyoming’de çok sayıda şirket Çarşamba günü kapılarını kapatma kararı aldı.

Eastern Wyoming College, ana kampüsünün kapatıldığını duyurdu. bu Casper’daki Natrona İlçe Okul Bölgesi Bölge genelindeki tehlikeli hava ve yol koşulları nedeniyle Çarşamba günü sanal bir öğrenme günü düzenlenecek.

Eyaletteki 23 ilçenin tamamına hizmet verdiğini söyleyen bir Wyoming gıda bankası Çarşamba günü kapatmayı planlıyor. tweet’te söyledi.

CNN’den Robert Shackelford, Andy Ross ve Michael Watson bu rapora katkıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir