Adam Silver, Za Morant’ın kararının NBA Finallerinden sonra verileceğini söyledi

Tim McMahonESPN personel yazarı1 Haziran 2023, 20:49 ET4 dakika okuma

Adam Silver, Ja Morant soruşturmasıyla ilgili bir güncelleme sağlıyor

NBA Komiseri Adam Silver, NBA’in Za Morant için cezayı ne zaman açıklayacağını açıklıyor.

DENVER – NBA komiseri Adam Silver, lig ofisine disiplin cezası verme kararı aldığını belirtti. Memphis Grizzlies süperstar guardı Za Morant, bir şampiyonluk kazandıktan sonra cezayı açıklamak için Finallere kadar bekleyecek.

Grizzlies, All-Star’ın silah salladığını gösteren bir sosyal medya gönderisinin viral hale gelmesinin ardından, Morant’ı 14 Mayıs’ta lig incelemesine kadar askıya aldı. NBA, Mart ayında benzer bir olaydan sonra Morant’ı sekiz maç için askıya aldı ve Morant, konuyu görüşmek üzere Silver ve diğer lig yetkilileriyle görüşmek üzere New York’a gitti.

NBA Finalleri’nin açılış maçından önceki yıllık basın toplantısında Silver, hangi disiplinin uygun olduğunu değerlendirirken “önceki eylemlerin geçmişinin” ve “bireysel oyuncunun geçmişinin” dikkate alınacağını söyledi.

Silver Perşembe günü, “Bana durum sorulduğundan beri oldukça fazla ek bilgi keşfettik,” dedi. “Muhtemelen şu anda bir noktaya getirdiğimizi söyleyebilirim, ancak bir karar aldık – ve eminim ki oyuncular birliği de bizimle aynı fikirde – bu oyuncular ve bu takımlar arasında haksızlık olduğuna karar verdik. Bunun sonuçlarını açıklayan dizi Ve şu anda Memphis Grizzlies tarafından süresiz olarak askıya alındı, yani önümüzdeki birkaç hafta içinde hiçbir şey değişmeyeceğinden, en azından şimdilik, herhangi bir kamuoyu duyurusu daha iyi olacaktır.

“Şimdiki niyetim, finaller biter bitmez bu soruşturmanın sonucunu açıklayacağız.”

Morant’ın sekiz maçlık cezasının geriye dönüp bakıldığında çok hafif olup olmadığı sorulduğunda Silver, Mart toplantısında Morant’ın “içten ve ciddi” olduğunu söyledi.

Silver, “Belki de tanımı gereği videoyu o kadar çok gördük ki, o tekrar yapmış gibi görünüyor ve sanırım belki de söyleyemiyorsunuz,” dedi Silver. “Belki, ama onun davranışını değiştirmek için ne yapılması gerektiğini hala bilmiyoruz. … Bu sadece disiplinle ilgili değil. Önemli olan oyuncular derneğinin, ekibinin ve çevresindeki insanların ne yaptığıyla ilgili.” [need to] İleriye dönük iyi bir atmosfer yaratın.”

Silver’ın Perşembe günü ele aldığı diğer bazı önemli konular:

Son turda, hiçbir

Kıdemli hakem Eric Lewis, lig ofisi tarafından sosyal medya faaliyetlerine yönelik bir soruşturma nedeniyle finali yönetmek üzere atanan 12 hakemden biri değildi. Lig, Lewis’in kendisini ve diğer yetkilileri lig politikasını ihlal ettiği yönündeki eleştirilere karşı savunmak için Twitter’da bir “kullanıcı” hesabı kullanıp kullanmadığını araştırıyor.

“Buna karar verdik [because the] Soruşturma devam ediyordu ve bu finale hizmet etmeye uygun olmayacağı hala devam ediyor,” dedi Silver. “Nihai sonucun ne olacağını bilmiyorum. Bakalım gerçekler bizi nereye götürecek.”

Yerel TV bulmacası

Batı Konferansı şampiyonu Denver Nuggets dahil olmak üzere birçok NBA takımı, bölgesel spor ağları ile kablo şirketleri ve diğer taşıyıcılar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle yerel televizyon izleyicileriyle büyük sorunlar yaşadı.

Silver, sorunu kolay bir çözümü olmayan “korkunç bir sorun” olarak nitelendirdi ve bunun, NBA’in ulusal televizyon ortaklarıyla bu sözleşmede kalan iki yıl boyunca yaptığı müzakerelerin bir parçası olarak çözülebileceğini belirtti.

Silver, “Hiç mantıklı değil ve bunu düzeltmek bize düşüyor” dedi.

Sezon sonrası ödül oyunu minimum?

Oyuncuların gelecekteki sezon sonrası ödüllerine hak kazanmaları için gereken minimum 65 maç hakkında Silver şunları söyledi: “Oyunculara normal sezonda daha fazla maç oynamaları için bir teşvik veriyoruz. 65’e kadar sihir yok, ancak sakatlıkları ve hatta bir oyuncunun dinlenmesi gereken ara sıra oynanan oyun.

“Ama yine de, bu, oyuncular sendikasıyla müzakere ettiğimiz bir konu. Ligin çok rekabetçi bir normal sezonda en iyi adımını atması herkesin çıkarına.”

READ  Georgia'lı bir yargıç, Donald Trump'ın bazı suçlamalarını reddetti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir