Biden, altyapı tasarısı sayesinde New York demiryolu tüneline milyonlar veriyor

WASHINGTON – New Jersey’i Manhattan şehir merkezine bağlayan ve Amerika’nın yaşlanan altyapısının bir sembolü haline gelen asırlık demiryolu tünelini eyalet ve federal yetkililerin yenileme sözü vermesine rağmen işe gidip gelmeyi on yılı aşkın bir süredir izliyor.

Başkan Biden, Salı günü New York’a yaptığı bir gezi sırasında çözüm olarak 1 trilyon dolarlık altyapı paketini tanıttı.

“Bu daha başlangıç” dedi Mr. Biden dedi. “Nihayet 21. yüzyıla ait bir raylı sistem inşa etmenin başlangıcı.”

Obama yönetiminin ülkenin en önemli bayındırlık işleri programlarından biri olan Gateway’i duyurmasından sekiz yıl sonra, Mr. Biden, yönetiminin proje için Altyapı Yasası aracılığıyla 292 milyon dolarlık hibe sağlayacağını resmen duyurdu.

Finansman yalnızca inşaatın ilk aşamasını destekleyecek olsa da, Mr. Biden’ın seçimi, büyüme ve harap olmuş yolları, köprüleri ve tünelleri onarmayı gündeminin merkezine koyan bir başkan için önemli bir andı. İşçi sınıfını desteklemek için.

Bay. Biden’ın New York’a yaptığı ziyaretin hemen ardından geldi – geçen yıl Beyaz Saray’a aldığı onay sayısının düştüğü büyük bir siyasi darbe.

Ancak son günlerde Sn. Biden, ekonomik planlarının sadece bir fiyat etiketi değil, Amerikalıların hayatlarını iyileştirmenin bir yolu olduğunu söylemek için bir yeraltı turuna çıktı. Pazartesi gününde, Baltimore’daydı Orada eskiyen bir demiryolu tünelini iyileştirmek için 4 milyar dolardan fazla bir yatırımın altını çiziyor. Bu haftanın ilerleyen saatlerinde Philadelphia’da kurşun boruların çıkarılmasını tartışmak için bir etkinlik düzenleyecek.


Times muhabirleri siyasete nasıl bakıyor? Gazetecilerimizin bağımsız gözlemciler olduğuna güveniyoruz. Bu nedenle, Times çalışanları oy kullandığında, adayları veya siyasi amaçları desteklemelerine veya onlar için kampanya yürütmelerine izin verilmez. Bu, bir hareketi desteklemek için yürüyüşlere veya mitinglere katılmayı veya herhangi bir siyasi aday veya seçim amacı için para vermeyi veya para toplamayı içerir.

READ  Apple'ın geliştirici beta sürümlerini indirmek ve yüklemek artık ücretsiz

Salı günkü duyuru, Mr. Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, hibelerin Biden’ın altyapı paketindeki birçok hibenin ilki olduğunu söyledi.

Para, Manhattan’ın batı yakasında Pennsylvania İstasyonu ile Hudson Nehri arasındaki tünellerin beton kaplamasının uzatılmasına gidecek. Bu çalışma, üç yıl sürmesi ve 16 milyar dolardan fazlaya mal olması beklenen Hudson Nehri’nin altında 2,4 millik tünel kazmanın habercisi olacak.

Bu, ülkedeki en büyük ve en etkili programlardan biri” dedi. Biden dedi. “Ama zaman alacak. Eyaletler ve federal hükümet arasında milyarlarca dolarlık bir çaba var. Ama sonunda paramız var ve bunu yapacağız.”

Başkan Donald J. Gateway projesi, federal hükümetin tahmini maliyetin yarısını karşılaması için yapılan bir düzenlemeyi reddeden Trump yönetimi altında yıllarca süren gecikmelerle karşı karşıya kaldı.

Yönetimi, projenin önemini küçümsedi ve projeyi ilerletmek için gereken onayları erteledi. Bu arada, geçidi inşa etmenin ne kadara mal olacağına dair tahminler, kısmen enflasyonun etkisiyle arttı. Bay. Trump görevi bıraktığında metronun tahmini maliyeti 11,6 milyar dolardı. Şimdi 16.1 milyar dolar ve daha kazı başlamadı bile. Geçen yıl, tünelin tamamlanma programı üç yıl uzatılarak 2035’e uzatılmıştı.

Sandy Kasırgası 2012’de bölgeyi vurduğunda, mevcut tüneller tuzlu suyla doldu. Amtrak tünellerde parça parça onarımlar yaptı, ancak kapsamlı rehabilitasyon için eninde sonunda bunların kapatılması gerekeceği konusunda uyardı. Amtrak yetkilileri, Hudson koridoru boyunca ek kapasiteyi karşılamak için Penn İstasyonu genişletmesinin gerekli olacağını söyledi.

Demiryolu Yolcuları Derneği başkanı Jim Matthews, planın ilerlemesinin hayati önem taşıdığını söyledi. Ancak eyalet ve federal düzeylerde bu tür programları yönetmede uzmanlık eksikliğini öne sürerek başka engellerle karşı karşıya.

Böyle bir desteğin olmaması durumunda projelerin gecikebileceğini ve maliyetlerinin artabileceğini söylüyor.

READ  İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt enflasyonun çok yüksek olduğu konusunda uyardı

Jolan Kanno-Youngs Washington’dan bildirildi ve Patrick McKeehan New York dan. Mark Walker Washington’dan katkıda bulunan rapor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir