Lucid, zayıf talep nedeniyle siparişlerin düşmesi nedeniyle hayal kırıklığı yaratan 2023 elektrikli araç üretimi görüyor

22 Şubat (Reuters) – (Bu 22 Şubat haberi 8. paragrafta düzeltilerek ikinci çeyrekten üçüncü çeyreğe kaydırıldı)

Lucid Group Inc ( LCID.O ) Çarşamba günü 2023 üretiminin analistlerin beklentilerinin altında olduğunu tahmin etti ve talebin zayıflamasıyla dördüncü çeyrekte siparişlerde keskin bir düşüş bildirdi.

Newark, Kaliforniya merkezli şirket şimdiden tedarik zinciri ve lojistik sorunlarıyla mücadele etti, araba teslim etmek için mücadele etti ve Tesla Inc’in (TSLA.O) teşvik ettiği agresif fiyat indirimlerinden etkilendi. ve yükselen enflasyon.

CFRA Research analisti Garrett Nelson, “Bir yıl öncesine göre çok daha fazla rekabet var … Lucid Air’den daha ucuza çok sayıda EV var” dedi. “Müşteriler, sipariş ettikleri araçları teslim almak için uzun süre beklemek zorunda kaldıkları için çok hayal kırıklığına uğradılar.”

Lucid, bu yıl 10.000 ila 14.000 lüks elektrikli araç üretmeyi beklediğini söyledi. Visible Alpha’ya göre analistler, şirketin ortalama 21.815 otomobil üretmesini bekliyor.

En son güncellemeler

2 hikayeye daha bakın

Suudi Arabistan’ın egemen servet fonu Kamu Yatırım Fonu tarafından desteklenen şirket, geçen yıl 4.369 araba teslim etti.

Lucid CEO’su Peter Rawlinson, analistlerle yaptığı bir telefon görüşmesinde, “Üretimi sınırlayan büyük aksaklıkların üstesinden geldik, ancak bunun başlangıçta oluşturduğumuz talep üzerinde bir etkisi oldu ve bu, zorlu makroekonomik ortam tarafından daha da kötüleştirildi” dedi. . Şirket, beklentileri kaçıran dördüncü çeyrek kazançları bildirdi.

Tesla ve Ford Motor Co (FN) tarafından yapılan fiyat indirimleri, Rivian Automotive Inc (RIVN.O) ve Lucid gibi rakiplerin küçülen tüketici cüzdanları için rekabet eden bir sektörde pay kazanmasını zorlaştırdı.

Lucid, 21 Şubat itibarıyla 28.000’den fazla sipariş aldığını ve yaklaşık 1.900 aracın teslim edilip iptal edildiği üçüncü çeyreğe göre 6.000 sipariş düştüğünü söyledi. Bu, Lucid’in 31 Mart’tan önce Air sedan’ın belirli varyantlarının satın alınması için 9 Şubat’ta 7.500 $ indirim sunmasına rağmen.

READ  Elon Musk, Twitter'a bir okuma duvarı koyuyor

Finans şefi Sherry House, Lucid’in üç aylık rezervasyon numaralarını yayınlamadığını söyledi.

Bu yıl şirket, üretim ve dağıtımı iyileştirmeye odaklanacak ve işletme ve üretim maliyetlerini düşürmeye “ciddi ve kapsamlı” bir bakış atacak.

House, Lucid’in 2023’te 1,5 ila 1,75 milyar dolar arasında sermaye harcaması yapacağını söyledi. Bu, 2022’ye göre %40 artış, ancak analistlerin 2,24 milyar dolarlık beklentilerinin çok altında.

Lucid, Aralık ayında 1,52 milyar dolar topladıktan sonra dördüncü çeyrekte 1,74 milyar dolar nakit bakiyesi bildirdi. Üçüncü çeyreğin sonunda 1,26 milyar dolar nakit rezervi vardı.

Gelir, 31 Aralık’ta sona eren çeyrekte 26,4 milyon dolardan 257,7 milyon dolara yükseldi. Refinitiv’in IBES verilerine göre analistler ortalama olarak 302,6 milyon dolarlık satış bekliyorlardı.

Şirketin net zararı, bir yıl önceki 1.05 milyar $ veya hisse başına 64 sent kayıptan 472.6 milyon $’a veya hisse başına 28 sente geriledi.

Lucid hisseleri, genişletilmiş ticarette %10,6’ya kadar düştü. Stok, Lucid’in tedarik zinciri sorunları nedeniyle üretim tahminini yarıya indirmesinin ardından geçen yıl %82 düştü.

Bengaluru’dan Akash Sriram ve San Francisco’dan Abhirup Roy tarafından yapılan raporlama; Kurgu: Shinjini Ganguly, David Gregorio, Lincoln Feist ve Leslie Adler

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir