Vermont selleri: Şiddetli yağmurlar zaten sular altında kalmış kasabaları sular altında bırakabileceğinden yeni tehlikeler Vermont’u tehdit ediyor



CNN

Bu felaket bir sel Sayısız ev hasar gördü veya yıkıldı Vermont yavaş yavaş geri çekiliyor, ancak yeni tehditler artıyor.

Vermont Valisi Bill Scott Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Bitmemiş olabilir. Yağmur tahminiyle – ve hiçbir yere gitmiyor – suyun yeniden yükseldiğini görebiliriz,” dedi.

Ulusal Hava Durumu Servisi, Perşembe gününden itibaren Vermont’un harap olmuş kısımları da dahil olmak üzere New England’ın bazı bölümleri için yeni bir sel izleme turu yayınladı.

Burlington’daki Ulusal Hava Durumu Servisi, “Güçlü bir gök gürültülü fırtına sistemi ilerlerken Perşembe öğleden sonra ek yağmur bekleniyor.” Dedi.

Charles Krupa/AP

Bir traktör, Çarşamba günü Barre, Vermont’taki bir işletmeden suyu, iki günde yaklaşık iki aylık yağmur yağdıran bir fırtınanın ardından temizliyor.

Bu hafta başlarında şiddetli yağışların neden olduğu sel nedeniyle tam olarak kaç ev ve işyerinin yıkıldığı henüz bilinmiyor.

Vermont Kamu Güvenliği Komiseri Jennifer Morrison Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Hala aktif müdahale modundayız ve devam eden çok sayıda kurtarma var.” Pazar gününden bu yana 200’den fazla kişinin kurtarıldığını söyledi.

Sel nedeniyle herhangi bir can kaybı bildirilmemesine rağmen, valilik binlerce kişinin hayatını kaybettiğini tahmin ediyor.

Scott, “Binlerce Vermont’lunun evlerini, işlerini ve daha fazlasını kaybettiğini biliyorum,” dedi. “Felaket çok uzakta.”

İyi haber: Morrison Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Genel olarak konuşursak, nehirler tepe yapıyor ve nehir taşkınları gün boyunca esmeye devam edecek.” Ancak, “Vermont eyaletinde bu felaket henüz bitmedi” diye ekledi.

Perşembe günkü yüksek sel riskine ek olarak, sular altında kalan evlerin sakinleri yeni tehlikelerle karşı karşıya.

Morrison, “Afetle ilgili birçok ölüm, akut aşamadan sonra ve temizlik ve iyileşme sırasında meydana gelir.” Dedi.

READ  Temyiz mahkemesi, Trump'ın sessiz para davası nedeniyle sivil dolandırıcılık mahkumiyetini erteledi

“Su baskınına uğrayan evlere dönenler, girerken dikkatli olmalıdır. “Sisteminizi lisanslı bir elektrikçiye kontrol ettirmeden devre kesicinizi açmayın veya herhangi bir güç kaynağı kullanmayın” dedi.

“Malında hasar olanlar için: Olası bir federal afet bildirimi için veri topladığımız için lütfen zararlarınızı 211’e bildirin.”

Federal Acil Durum Yönetim Dairesi başkanı, hasarı araştırmak için Vermont’a gitti ve sakinleri sel sonrası tehlikelerin farkında olmaya çağırdı.

FEMA Yöneticisi Dean Criswell Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Birinin ayaklarını silmek için yalnızca 15 cm su yeterlidir. Bu suyla çok fazla moloz görüyoruz. Düşen elektrik hatlarını görüyoruz. Ek hasara neden olabilecek şeyler görüyoruz.

Brian Snyder/Reuters

Sakinler Salı günü Vermont, Montpelier’de kısmen batık arabaların arasından geçiyor.

Vermont’un en kötü etkilenen bölgeleri arasında Barre, Ludlow, Londonderry, Andover ve eyalet başkenti Montpelier vardı – normalde hareketli olan şehir merkezi, ara sıra sokakta kürek çeken kanocular dışında büyük ölçüde terk edilmişti.

Charles Krupa/AP

Ekipman Çarşamba günü Vermont, Barre’deki bir mahallede çamuru temizliyor.

Barre, Vermont, sulu ve çamurlu çevre.

Barre sakini Laura Camus, “Her şey buraya döküldü” dedi. CNN üyesi WPTZ. “Evim bunca zamandır nehirde bir adaydı.”

Camus, sefalete ek olarak, bir sel ovasında yaşamadığını, bu nedenle ne kendisinin ne de komşularının sel sigortası olmadığını sözlerine ekledi.

Başkan Joe Biden, Vermont eyaleti için bir acil durum bildirisini onaylayarak FEMA’ya gerekli ekipman ve kaynakları taşıma yetkisi verdi. Beyaz Saray Salı günü dedi.

Vali Chris Sununu, New Hampshire’ın Vermont’a yardım etmek için sürat teknesi kurtarma ekipleri ve Black Hawk helikopterleri gönderdiğini söyledi. Yetkililer, Connecticut, Massachusetts ve Kuzey Carolina’dan grupların zaten eyalette yardım sağladığını söyledi.

Eyaletin kamu güvenliği komiseri Morrison, “Bütün bu yardımla birlikte, “Vermont eyaleti için on yıl değilse bile bir yıl süren uzun bir iyileşme” dedi.

READ  Gordon E. Moore Yasası'nın arkasındaki Intel'in kurucu ortağı Moore, 94 yaşında öldü

Ludlow’da birkaç işletmenin sahibi olan restoran işletmecisi Andrew Molen, CNN’e restoranlarından birinin Pazartesi günkü ani sel nedeniyle yıkıldığını ve diğerinin yeniden açılması için iki aylık onarıma ihtiyacı olacağını söyledi.

Molen, “Su neredeyse tavana kadar gelmişti. Bu sefer büyük bir darbe aldık. İyi ki kimse yaralanmadı” dedi.

Kamu güvenliği komiseri, “Vermonters’ın sağduyusunu” ve acil durum personelini ölümlerin olmaması nedeniyle “bu felaket sırasında hayat kurtaran çalışmaları” nedeniyle övdü.

Ancak evini veya işini kaybedenler daha zorlu bir yolculukla karşı karşıya. Morrison, kurtarmaya yardım etmekle ilgilenen gönüllüleri ziyaret etmeye teşvik etti. vermont.gov/volunteer.

Charles Krupa/AP

Gönüllüler Çarşamba günü Vermont’un başkenti Montpelier’de şehir merkezindeki bir otoparkı temizliyor.

Michael E. Mann CNN’e söyledi.

Klimatologlar diyor ki “Mükemmel fırtına” Bu, Kuzeydoğu gibi yerlerde ölümcül sellere yol açarken, Amerika’nın Güneybatısı da dahil olmak üzere dünyanın diğer bölgeleri rekor kıran sıcaklardan kavruluyor.

Vermont Sen. Peter Welch, iklim değişikliğinin kendi eyaletindeki yıkıcı sellerde ne kadar rol oynamış olabileceğini bilmek istediğini söyledi.

Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında Welch, “Dün NOAA (Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi) başkanıyla konuştum ve bu soruyu sordum.” Dedi.

Welch, “Bildirildiği gibi, daha sıcak hava – özellikle okyanus üzerinde – daha sonra ülke boyunca ve burada Vermont’ta geliyor, bu da havada daha fazla nem anlamına geliyor” dedi. “Havadaki tüm nem yağmura dönüşür.”

Çamurlu suya batmış mahallelerin sahneleri, sokaklarda ve sular altında kalmış yollarda yürüyen sakinler, 2011’deki Irene Kasırgası’nın anılarını çağrıştırdı.

Brian Snyder/Reuters

Sakinler Salı günü Montpelier, Vermont’ta sel hasarını değerlendiriyor.

Irene, Ağustos 2011’de Amerika Birleşik Devletleri’ni bir kasırga olarak vurdu ve tüm toplulukları sular altında bırakarak birkaç doğu eyaletinde 40’tan fazla insanı öldürdü.

READ  Dalai Lama, M3M etkinliğinde bir çocuğa 'dilimi emmesini' söylediği için özür diler: NPR

Vermont valisi, bu haftaki şiddetli fırtınaların bazı bölgelerde “Tropik Fırtına Irene sırasında görülen seviyeleri aşan” sel suları bıraktığını söyledi.

Burlington’daki Ulusal Hava Durumu Servisi, Montpelier’e Pazartesi günü 5.28 inç yağmur yağdığını söyledi. Bu, Irene’in eyalet başkentine 5,27 inç yağmur yağdırdığı 28 Ağustos 2011 de dahil olmak üzere, kaydedilen diğer tüm günlerden daha fazla.

Vali, “Irene’de yaklaşık 12 saat yağmur yağdı ve sonra bitti” dedi. “Bu farklı. 48 saat aralıksız yağmur yağdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir