Trump, konuşmasında Fox News’in sahibi Chiron Biden’ı ‘diktatör özentisi’ olarak nitelendirdi.

Bir Miami mahkemesinde, eski Başkan Donald J. Trump’ın federal suçlarla itham edildiği aynı gün, Salı günü Beyaz Saray’dan yaptığı konuşmada, bir Fox News sunucusu Başkan Biden’dan “diktatör özentisi” olarak söz etti.

Ekran metni, Başkan Biden ve Bay Trump’ın Beyaz Saray’daki kendi kürsülerinden ve Bedminster, NJ’deki bir Trump golf kulübünden konuşmalarını gösteren bölünmüş ekranlı bir yayının altında kısaca belirdi.

Chiron, “Wannabe Diktatör Siyasi Rakibini Tutukladıktan Sonra Beyaz Saray’da Konuştu,” diye okudu. Bu Bay. Biden ismiyle anılmadı, ancak ima açıktı.

Uyarı, popüler prime-time sunucusu Tucker Carlson tarafından sunulan bir programın yerini almak üzere Nisan ayında ağ tarafından kısa bir süre önce yayından kaldırılan “Fox News Tonight”ın akşam 20:00 yayınının sonunda ortaya çıktı. Bay. Biden, Salı günü Beyaz Saray’ın Güney Bahçesindeki bir tatil etkinliğinde konuşurken gösterildi.

“Diktatör özentisi” terimi, genellikle Trump Beyaz Saray’ıyla dost olan ve Biden yönetimini sert bir şekilde eleştiren ağ için bile alışılmadık derecede güçlüydü.

“Fox News Tonight”ın Salı günkü sayısında Brian Gilmeade ve Mr. Trump’tan yanlış bir şekilde “” olarak bahsedilmiştir.Amerika Birleşik Devletleri başkanı“Bay. Trump, New Jersey kulübünde konuşmaya başlamadan önce.

Fox News sözcüsü, “Chiron hemen kaldırıldı ve ele alındı” dedi. Bay. Ayrıca Gilmette’in yorumunun bilinmeyen bir hata olduğunu söyledi.

2024 Cumhuriyetçi cumhurbaşkanlığı adaylığı için bir ön koşucu olan Mr. Salı günü Trump, federal suçlarla itham edilen ilk eski başkan oldu. Görevden ayrıldıktan sonra gizli belgeleri ele almak ve bunları iade etmeyi reddetmekle ilgili 37 suçlamayı reddetti.

Daha sonra Salı günü Sn. Biden’dan sonra geri bildirim verdi Beyaz Saray’da Amerikalı diplomatlar için düzenlenen bir resepsiyonda, Mr. Odadaki muhabirlerin Trump’ın mahkemeye çıkışıyla ilgili sorularını yanıtlamayı reddetti.

READ  Indore tapınağı kazası: Hindistan'da yer altı merdiven kuyusu düştükten sonra en az 35 kişi öldü

Birçok büyük televizyon ağı Mr. Mayıs ayında CNN, Bay Trump’ın konuşmalarını canlı yayınlamayı reddetmişti. Trump ile bir belediye binası düzenlediğinde, etkinliği canlı yayınlama kararını sorumsuz olarak nitelendiren izleyiciler tarafından ağır bir şekilde eleştirildi.

2020 seçimlerinden bu yana, Fox News periyodik olarak Mr. Salı günü olduğu gibi diğer durumlarda, ağ onlara en iyi zaman aralıklarını verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir