Tiger Woods, Masters’ta art arda kesinti rekoru kırdı

Mark SchlabachESPN Kıdemli Yazarı4 dakika okuma

Zorlu bir 18. deliğe rağmen Tiger, Masters’ta 23. sırayı aldı.

Tiger Woods 18. deliğe yaklaşıyor, ancak Justin Thomas zorlu bir mücadeleden sonra kesmeyi bitiriyor.

Augusta, G. — beş kez Masters şampiyonu Tiger Woods’un Cumartesi günü biraz yardıma ihtiyacı vardı, ancak Masters’ta arka arkaya 23. çıkışını yaptı ve turnuva tarihindeki en uzun galibiyet serisi için Fred Pair ve Gary Blair ile berabere kaldı.

36 çukurdan sonra 3’e geri dönmek için, son iki çukurun her birinde bir umacı yaptıktan sonra, Woods’un ya yakın arkadaşı Justin Thomas ya da Güney Koreli Sungjae Im olmak üzere bir umacı göndermesi gerekecekti. Bitti.

Augusta Ulusal Golf Kulübü’ne yağmur yağarken, Thomas son iki deliğin her birine umacı kartarak 4’ü bitirdi. 18. delikte 10 metrelik bir eşit vuruşu kaçırdı ve kesimi kaçırdı. Thomas son maçından sonra inanamayarak gökyüzüne baktı.

Ben de par-4 17 de bogey yapıp 3 over bitirdim.

Turundan sonra, Woods’a bir kez daha kesinti yaparsa bunun ne anlama geleceği soruldu. Bir profesyonel olarak hiçbir yüksek lisans kursunu kaçırmadı; 1996’da amatör bir hafta sonu geçirmedi.

Woods, “Bu golf sahasını her zaman sevmişimdir ve bu etkinlikte oynamayı seviyorum” dedi. “Açıkçası bazı sakatlıkları olan bir çifti kaçırdım ama her zaman burada oynamak istemişimdir. Bunu sevdim. Hafta sonu oynama şansım oldu. Keşke birkaç tur daha oynama şansım olsaydı.”

Woods, Augusta Ulusal Golf Kulübü’nde ameliyatla onarılan sağ bacağı, ayak bileği ve ayağıyla yürümekte ne kadar mücadele etse de, son 36 çukurdaki en büyük mücadelesiyle yüzleşecekti.

Üçüncü tur Cumartesi günü 11:30 ET’de başladı ve lider Brooks’un 22 atış gerisinde son sıraya düşen Woods, üçüncü turun ilk yedi deliğini 9’da düşürmek için gözle görülür şekilde sallandı. Kopka.

Üçüncü tur oyun Cumartesi sabahı devam edecek ve finalin hemen başlaması planlanıyor.

Tiger Woods Cumartesi günü oyuna ara verildiğinde lider Brooks Koepka’nın 22 vuruş gerisinde en son 9’daydı. Tamamladığı 14 çukurdan — ikinci turda hayır. 12-18 ve üçüncü numara. 10-16 — Woods’ta 1 kuş, 4 öcü ve 2 çift öcü vardı.Rob Schumacher-USA TODAY Ağı

15 kez majör şampiyon, par-5 15’inde 1 altına inen 27 fitlik bir kuş vuruşundan sonra kesimi yapmak için iyi bir konumda görünüyordu. Ama sonra 17 numarada tee vuruşunu yaptı, sahanın altından kalktı ve umacı yaptı. 18’inde soldaki ağaçlara tee atışını çekti. Yumruk attı ve yaklaşma şutu 50 fit geri döndü. Başka bir umacı için iki koydu.

Woods, tee vuruşu için “Topuğundan vurdum,” dedi. 18 yaşında dedi. “Orada bir tür alçak kesime vurmaya çalıştım ve boynundan vurdum.”

ESPN İstatistikleri ve Bilgileri’ne göre, Woods kariyerinde dördüncü kez bir dalda birinci oldu. Bunu 2003 Masters, 2005 PGA Championship ve 2014 Open Championship’te de yaptı.

47 yaşındaki Woods, 2022 Masters’ta 508 günlük bir aradan sonra golfe dönüşünü 47. sırada tamamladı. Bu, Şubat 2021’de bir araba kazasında ciddi şekilde yaralanmasından bu yana ilk rekabetçi startı olacak. Hafta sonu boyunca soğuk havayla mücadele etti ve son iki turun her birinde 78’in üzerinde 6 sayı attı, Augusta National’daki en kötü skorları.

READ  Almanya'da mayın saldırısında tutuklanan Greta Thunberg'in daha sonra serbest bırakılacağı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir