Oklahoma, Florida Eyaletini arka arkaya üçüncü NCAA softbol şampiyonluğuna taşıdı

Alex ScarboroughESPN personel yazarı8 Haziran 2023, 22:11 ET3 dakika okuma

Oklahoma üst üste 3. WCWS şampiyonluğunu kutluyor

Oklahoma, yedinci Kadınlar Koleji Dünya Serisi unvanını Florida Eyaleti’ni tamamlayarak kutluyor.

OKLAHOMA CITY — Oklahoma’nın softbol sezonu Perşembe gecesi Florida Eyaleti’ni 3-1 yenerek ve üst üste üçüncü bir ulusal şampiyonlukla sona erdi.

Bu, Sooners’ın arka arkaya 53. NCAA rekoru olan galibiyetiydi. 1990’da UCLA’dan bu yana arka arkaya şampiyonluklar kazanan ilk takım oldular.

Sooners koçu Patty Casso ESPN’e “Artık bizden özgür hissediyorsunuz çünkü biz giderken kesinlikle boğucuydu ve beklentiler yüksekti” dedi. “Ama bunu şampiyonlar gibi hallettiler ve bu yüzden şimdi buradayız.”

Dördüncü vuruşun sonunda 1-0 geride kaldıktan sonra, Oklahoma’nın muazzam hücumu, ACC Yılın Sürahisi Kathryn Sandercock’tan beşinciye başlamak için arka arkaya ev koşularıyla karşılık verdi.

Bu, Sandercock’un 19 Şubat’tan bu yana oynadığı ilk çok sayıdaki maçtı.

Alex Storago’nun rölyefiyle arenadan çıkan Oklahoma All-American atıcı Jordy Ball, 18-0’a yükselmek için dört istekada bir kazanılmış koşu ve üç vuruştan vazgeçti. Bahl, sezonun dördüncü kurtarışını kazanarak üç golsüz vuruş yaptı.

Takımındaki beş birinci takım All-American’dan biri olan Pahl, Women’s College World Series sırasında çimdik koşucu olarak iki tur attı.

Oklahoma State’den Amy Day (27 ⅔ 1994) ve UCLA’den Lisa Fernandez’in (1992’de 26) ardından en çok üçüncü olan WCWS sırasında 24 ⅔ art arda golsüz vuruş yaptı.

Bu, Sooners’ın son 10 yıldaki altıncı ve genel olarak yedinci şampiyonluğuydu. Sadece UCLA (12) ve Arizona’nın (8) daha fazla şampiyonluğu var.

Sooners en son 109 gün önce 19 Şubat’ta kaybetmişti. 53 maçlık galibiyet serileri boyunca, dereceli rakiplerine karşı 23 vuruş kaydettiler ve toplamda +371’lik bir koşu farkı yayınladılar. Bu sezon, 35 maç dışı bırakma ile bir program rekoru kırdılar ve hiçbir zaman 3’ten fazla koşuyu takip etmediler.

Oklahoma, tüm zamanların en eksiksiz takımı olarak iddiasını ortaya koydu ve ülkeye saha yüzdesi, vuruş ortalaması, ev koşusu ve kazanılan koşu ortalamasında liderlik etti. Dört vurucu .400’ün üzerine çıktı. Üç atıcının ERA’sı 1.00’in altındaydı.

Yedi şampiyonanın hepsinden sorumlu olan Gaso, ertesi yıl dört şampiyonluk daha kazanacaktı.

Ancak bunu redshirt kıdemlileri Storago, Haley Lee ve Grace Lyons olmadan yapmak zorunda kalacak.

Sooners ayrıca Bahl’da orta saha oyuncusu Jayda Coleman, ikinci kaleci Tiara Jennings, üçüncü kaleci Alyssa Prieto ve yakalayıcı Kinsey Hansen olmak üzere beş All-American’ı geri döndürür.

ACC’yi kazanan Florida Eyaleti, sezonu 58 galibiyetle tamamladı – Seminoles’in 2018 sezonundan bu yana ilk ulusal şampiyonluğu.

READ  LeBron, Lakers 3. Maçı kazandıktan sonra 'bir sonraki mücadeleye' hazırlanıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir