Nijeryalı şef Hilda Bassey 100 saat yemek pişirerek dünya rekoru kırdı.



CNN

Nijeryalı şef Hilda Effiong Bassey, dünya rekoru denemesinde 100 saat aralıksız yemek pişirdikten sonra ulusal bir sansasyon yarattı.

Sosyal medyada halk arasında Hilda Pacey olarak bilinen şef, Perşembe günü yemek pişirmeye başladı ve Pazartesi gününe kadar devam ederek Nijerya mutfağını en iyi şekilde sergilemek için tasarlanmış bir maraton mutfak oturumunda 55’ten fazla tarif ve 100’den fazla yemek yarattı.

Guinness Dünya Rekorları ekibi, tüm kriterlerinin karşılandığını ve rekorun Bassey olduğunu doğrulamalıdır.

Rekor, 2019’da Hintli şef Lata Dontan tarafından 87 saat 45 dakikada kırılmıştı. destek mesajı girişimi sırasında Bassey’e.

Bassey, CNN’e rekoru denemek için ilham aldığını çünkü Nijerya yemeklerini haritaya koymak istediğini söyledi.

“Nijerya yemekleri orada en iyisidir” dedi. “Tarifler ne kadar çok yayılırsa, o kadar çok insan onu denemeye istekli olacaktır. Nijerya yemeği çok rahat bir besindir” diye ekledi.

Lagos’ta yemek pişirme çılgınlığı boyunca uykusuz kalmasına rağmen, Bassey’nin morali yüksekti ve hayranlarını desteklemek için dans edip salınırken görülebiliyordu.

Uduak Obang adlı bir adam, CNN’e bir gecede otobüse bindiğini ve Lagos’taki hedefine ulaşmak için yüzlerce kilometre yol kat ettiğini söyledi.

“Kız kardeşimi, arkadaşımı desteklemek için burada olmak için 12 saat araba sürdüm. O harika” dedi.

Cookathon için MC olarak ikiye katlanan bir medya kişiliği olan Enioluwa Adeoluwa, CNN’e şunları söyledi: “Ne zaman bir Nijeryalı bir şey yapsa, hepimiz destek göstermek için ortaya çıkıyoruz … Çok heyecanlıyız. Harika bir iş çıkarıyor.”

Aktör ve Nollywood yıldızı Damilola Ogunsi, “Afrika gıda pazarının kapısını açıyor ve buradaki tüm gençlere hayal edebiliyorsanız başarabileceğinizi gösteriyor” dedi.

Müzisyen Diva Savage ve yerel politikacılar da dahil olmak üzere ünlüler, yemek pişirme yarışması sırasında Bassey’i ziyaret etti.

READ  Walter Massey, yüksek mevkilere sahip bir fizikçi

Bassey, CNN’e ilk gün pes ettiğini ancak bir önceki rekoru kırdıktan sonra 100 saat nişan almaya karar verdiğini söyledi.

“İlk gün çok zordu. 6 saatten vazgeçmeye razıydım. Sanki bir mucize olmuş gibi, bir şekilde atlattım bunu. Destek inanılmazdı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir