Elon Musk antisemitizmi reddediyor, George Soros saldırıları ikiye katlıyor

Elon Musk Salı akşamı, İsrail hükümetine bağlı bir Twitter hesabının onun söylemini anti-Semitik olarak kınamasından saatler sonra, Holokost’tan sağ kurtulan ve liberal bağışçı George Soros’u insan uygarlığını zayıflatmaya çalışmakla suçlamasına güldü.

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Salı akşamı CNBC ile yaptığı röportajda, “Söylemek istediğimi söylüyorum ve eğer para kaybetmekle sonuçlanırsa, öyle olsun” dedi.

Gecenin erken saatlerinde Musk, 92 yaşındaki Macar-Amerikalı Yahudi’nin milyarlarca dolarını Soros’u hayatta kalan bir Marvel süper kötü adamıyla karşılaştırarak kullandığına dair uzun süredir devam eden komplo teorilerini genişletmek için kendi sosyal medya platformu Twitter’a gitti. Holokost. Toplumu yok etmek.

Musk, CNBC muhabiri David Faber’e “Bana Magneto’yu hatırlattığını söyledim. Bilirsiniz, insanları sakinleştirin,” dedi. Yüksek sesle güldü.

Faber, “Medeniyet dokusunu yok etmek istediğini ve Soros’un insanlıktan nefret ettiğini söylediniz,” diye yanıtladı.

“Evet,” dedi Musk. “Bence bu doğru. Bu benim görüşüm” dedi.

Yahudi liderler günün büyük bölümünü Musk’ın yorumlarının sonuçlarıyla uğraşarak geçirdiler.

Öğleden sonra İsrail Dışişleri Bakanlığı, “sosyal ağın sahibi ve CEO’su Elon Musk’ın anti-anti kokan bir tweet’inin ardından Yahudi karşıtı komplo teorilerinin ve “Yahudiler” hashtag’inin platformda popüler hale geldiğini kaydetti. -Semitizm”.

Amerikan Yahudi Komitesi başkanı Ted Deutsch; davet edildi Musk’ın yorumları, Yahudileri küresel medeniyeti zayıflatmak için komplo kurmakla suçlayan, herkesin bildiği gibi sahte bir belge olan “İnternet Çağı için Zion Yaşlılarının Etiği” ne atıfta bulunuyor.

Anti-Defamation League CEO’su Jonathan Greenblatt tweet attı, “Bu, zaten anti-Semitik komplolar planlayan ve sonuç olarak Soros’a ve Yahudi topluluklarına saldırmaya çalışan aşırılık yanlılarını cesaretlendirecek.” Musk daha sonra örgütün adından “direnişi” çıkarması gerektiğini söyledi.

misk ile oturmak O akşam Austin’deki bir Tesla üretim fabrikasında Faber, kışkırtıcı söylemini açıklaması için ona baskı yaptı.

READ  Cronenworth Eldiven Yenilgisinde Dodgers Kazandı; Ohtani'ye 2 vuruş

“Tesla satın alan insanlar sizinle aynı fikirde olmayabilir, o halde Twitter’daki reklamverenler sizinle aynı fikirde değilken neden bunu paylaşıyorsunuz? Neden ‘Hey, ben bunu düşünüyorum’ demiyorsunuz? Bana söyleyebilirsin, bunu orada konuşabiliriz, arkadaşlarına söyleyebilirsin – ama bunu neden geniş çapta paylaşıyorsun?”

“Yani ifade özgürlüğü. İstediğimi söylememe izin var.” (Musk, günler önce Twitter’ın ülkedeki seçimler öncesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren bazı kullanıcıları sansürlemeyi kabul ettiğinden bahsetmedi.)

CNBC sunucusu Musk’a bir kez baskı yaptı. Faber, “Bunu neden yaptığınızı anlamaya çalışıyorum, çünkü bu sizi ülkedeki partizan bir bölünmenin ortasına koyuyor” dedi. “Bu seni eleştirmenler için paratoner yapıyor. Anlıyor musun? Bugün insanlar ne diyor biliyor musun, o bir Yahudi düşmanı. Senin öyle olduğunu düşünmüyorum.

Musk, “Hayır, tabii ki bir Yahudi aleyhtarı gibi konuşuyorum,” dedi ve konuyu değiştirdi. “Bunu bir George Soros röportajına dönüştürmek istemiyoruz.”

Shira Rubin, güncellenen bu rapora katkıda bulunmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir