New England'da kar fırtınası bölge genelinde elektrik kesintilerine neden oldu

Güçlü bir bahar kıyı fırtınası New England'ı vuruyor, iki metreye kadar kar, ciddi kar yağışı ve elektriği kesebilecek güçlü rüzgarlar getiriyor. PowerOutage.us'a göre Kuzeydoğu'da 600.000'den fazla müşteri elektriksiz durumda ve bunların yaklaşık 500.000'i yalnızca New Hampshire ve Maine'de yaşıyor. Kış fırtınası uyarıları tüm Vermont ve New Hampshire'ın yanı sıra Maine ve Albany'nin kuzeyindeki doğu New York eyaletinin çoğunu kapsıyor.

Aynı fırtına, Salı ve Çarşamba günü kuzey Wisconsin ve Michigan'ın Yukarı Yarımadası'nın bazı bölgelerine 3 ila 2 metre kar düşürdü ve ağırlığı nedeniyle ağaçların kırılmasına ve elektrik hatlarının devrilmesine neden olan 150.000'den fazla müşterinin elektriğini kesti.

Nisan ayının ilk haftasında Amerika Birleşik Devletleri'nin büyük bir kısmını etkisi altına alan devasa bir fırtına, New England'a kar, buz ve kıyı su baskınlarına neden oldu. (Video: John Farrell/The Washington Post)

Çarşamba günü Kuzeydoğu'da biraz daha uzun süren bir fırtına başladı ve nihayet New Hampshire ve Maine'in bazı bölgelerine Cuma gecesine veya Cumartesi gününe kadar ulaşmayacak.

Ülkeyi vuran güçlü ve yaygın fırtına sisteminin soğuk tarafında kar oluşuyor. Hafta sonu şiddetli yağmur, sel ve kar, Kaliforniya'yı kasıp kavururken, çalışma haftasının ilk yarısında orta ve doğu eyaletlerinde şiddetli fırtınalar yaşandı.

Hava durumu uydu görüntüleri Ohio üzerinde büyük bir alçak basınç girdabını gösteriyor. Bu, Long Island'ın güneyinde bir alçak basınç alanının oluşmasıyla birlikte Doğu Kıyısı boyunca soğumaya neden oldu. Nemi kıyıya doğru fırıldak gibi çevirirken soğuk havayı güneye doğru çeker. Bu soğuk hava, kış karışımının düştüğü Massachusetts dağlarına doğru sızdı. Daha kuzeyde ise kar yoğun, ıslak kara dönüştü.

Şu ana kadar ne kadar kar yağdı:

  • 15,2 inç Greensboro, Vt.
  • 13,5 inç, Rochester, Vt.
  • 12,2 inç Porter, Maine'de
  • 12,1 inç Hollis, Maine'de
  • 12 inç Eden, Vt.
  • 11,5 inç, Warren, Vt.
  • 11 inç, Deerfield, NH
  • Plainfield, Massachusetts'te 8,2 inç.
  • 8 inç Conway, NH'de
  • Portland, Maine'de 6 inç
READ  WNBA Draftı: Kaitlyn Clark, Indiana Fever tarafından Cameron Brink, Camila Cardoso ve Angel Reese'in de dahil olduğu sınıfta 1 numara seçildi.

Kar, kuzeydoğu New York, Vermont, New Hampshire, kuzey Massachusetts ve Maine'in büyük bölümünde (özellikle Interstate 95'in batısında) Perşembe akşamına kadar devam edecek. Ağır bölgelerde ise 3 ila 5 inç mümkündür.

Perşembe gecesine kadar, bir alçak basınç merkezi Maine'e doğru çekilerek eyalete hafif bir deniz meltemi getirebilir, karı dondurucu yağmura veya Maine'in iç kısımlarında kış karışımına dönüştürebilir. Kar Vermont ve New Hampshire'da en yoğun olacak, ancak batı ve kuzey Maine'de sürekli yağacak.

Kıyıya yakın alçak basınç sisteminin merkezi olan Maine'in iç kesimlerinde kar, Cuma gününden Cuma gecesine kadar devam edebilir. Vermont, New Hampshire ve New York dağlarında ve Ontario ve Erie Gölleri'nde aralıklı kar yağışları devam edebilir.

Yağış Cuma günü doğu Maine'de ve kıyı boyunca yağmura dönüşebilirken, alçak basınç alanı nihayet doğuya doğru çekilmeden önce Cumartesi sabahı erken saatlerde kısa süreliğine kara dönüşebilir.

Şiddetli rüzgarlar ve kıyılarda su baskınları

Fırtına, Nantucket'te 61 mil/saat ve Hyannis'te 58 mil/saat gibi kuvvetli rüzgarlara sahip. Boston'da rüzgar saatte 59 mil, Cape Coast'un ucundaki Provincetown'da saatte 54 mil rüzgar vardı.

Maine'deki Portland Uluslararası Jetport'ta saatte 53 mil hızla esen rüzgarlar vardı ve kıyı boyunca saatte 60 ila 70 mil arasında değişen rüzgarlar vardı.

Güçlü rüzgarlar suyun kıyıya doğru itilmesine yardımcı oldu. Boston'da su seviyeleri normalin 3,9 feet üzerinde seyrediyor ve şu ana kadar Outer Gap'te 2,3 feet görüldü.

Wisconsin'in büyük bir kısmında yaygın olarak 5 ila 10 inç birikti, ancak Michigan'ın Yukarı Yarımadası'ndaki Marquette yakınındaki daha yüksek rakımlarda toplam 12 ila 18 inç görüldü. Salı gecesi ile Çarşamba sabahı erken saatlerde şiddetli kar yağdı.

Marquette'de 14 inç yalnızca 2 Nisan'da düştü ve 2016'da kırılan 7,2 inçlik eski takvim günü rekorunun neredeyse iki katına çıktı. Green Bay, 2 Nisan'da 5,1 inç dahil 6,5 inç aldı. Bu fırtınanın toplamı aylık ortalamayı aştı. Green Bay ve Marquette ortalamaya yakındı.

READ  New Mexico'da bir adam vebadan öldü: sağlık yetkilileri

Ek olarak Toplam fırtına kar yağışı Ekleniyor:

  • 14,2 inç, East La Crosse, Wis.
  • 14 inç, Ishbeming, Michigan'da. (Pazarın güneybatısı)
  • Herman, Michigan'da 12 inç. (Pazarın Batısı)
  • Caledonia, Minnesota'da 8 inç (La Crosse'nin güneybatısı)
  • 6,8 inç Escanaba, Michigan. (Michigan Gölü'nün kuzey kıyısında)
  • 6,5 inç Dubuque, Iowa'da
  • 4 inç, Freeport, Illinois'de.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir