Milyarder dolandırıcı Joe Lewis (87), içeriden bilgi ticareti nedeniyle hapishaneden kaçtı

Metro

Sağ gözüne bant takan seksen yaşındaki İngiliz milyarder Joe Lewis, “zayıf” durumu nedeniyle parmaklıklar ardında ölebileceğini söyleyerek Perşembe günü içeriden bilgi ticareti suçundan dolayı hapisten kurtuldu.

Manhattan Federal Mahkemesi Hakimi Jessica Clarke, Londra'daki Tottenham Hotspur futbol kulübünün 87 yaşındaki eski sahibini, kız arkadaşına ve pilotlara yasa dışı hisse senedi tüyoları verdiğini itiraf eden savcıların onu hapse atmak istemediklerini söylemesi üzerine açığa aldı. sağlık sorunları nedeniyle 500.000 dolardan fazla kazanmayı başardı.

Lewis'in avukatı David Sorno, yargıç cezasını vermeden önce, “Önünüzde, iddianameden bu yana durumu kötüleşen, önemli sağlık sorunları olan 87 yaşında zayıf bir adam var” dedi.

Hapis cezasının olmaması, Bahamalar'da yaşayan Lewis'in, federallerin eski kız arkadaşı Caroline Carter'ı (Bayan ABD Virjin Adaları 2016) bağlamaya yönelik “yüzsüz” bir plan olarak adlandırdığı planı kabul ettikten sonra bile bir gününü bile hapiste geçirmeyeceği anlamına geliyor. – ve pilotlar. Brian Waugh ve Patrick O'Connor içeriden bilgi alıyor.

Bahamalar merkezli yatırımcının, 250 milyon dolarlık yatı “AVIVA” ve özel jetiyle güvence altına alınan 300 milyon dolarlık tahvili satmasının ardından Temmuz ayında serbest kalmasına izin verildi.

Duruşma sırasında avukat Jason Richman, “Finansal dağın zirvesindeyken sahip olduğu erişimi ve bilgiyi kötüye kullanmayı seçti ve bunu defalarca yaptı” dedi.

Lewis, savcıların ve yargıcın sağlık sorunlarının kendisini hapiste riske attığını kabul etmesinden sonra hapiste bir gün bile geçirmeyecek. Reuters

Savcı, Lewis'in yaşı ve sağlık sorunları gibi koşulları “benzersiz bir durum” olarak nitelendirdi ve mahkemeye, hapis cezasına yer verilmemesi kararının “milyarderlerin bile kanunların üstünde olmadığı” mesajını verdiği konusunda ısrar etti.

Federaller ayrıca Lewis'in ABD'yle savaşmak için gönüllü olarak yurt dışına gitmek yerine uzun bir iade mücadelesi vermiş olabileceğini de söyledi.

READ  Family Dollar ve Dollar Tree 1.000 mağazayı kapatacak

Lewis duruşma sırasında elleri kucağında kavuşturulmuş halde savunma masasında oturdu. Sol eline bastırılan sağ eli süreç boyunca titredi; ancak avukatı neden hapse girmemesi gerektiğini tartışmaya başlayınca titremeler hızlandı.

Lewis 5 milyon dolar para cezasına çarptırıldı ve şirketi Broad Bay Ltd'ye 45 milyon dolardan fazla ödeme cezası verildi – ancak bu, net servetinin 6 milyar dolardan fazla olduğu tahmin edilen finansör için küçük bir miktardı. Ayrıca üç yıl süreyle denetimli serbestlik cezasına çarptırılacak.

Lewis mahkeme salonuna girip çıkarken yüzünü kapattı. İyi resimler
Kız arkadaşına ve özel pilotlara 500.000 dolardan fazla kazandığına dair yasa dışı hisse senedi tüyoları verdiğini itiraf etti. Getty Images aracılığıyla AFP

Lewis, ceza duruşması sırasında kısa bir konuşma yaparak suçu “korkunç bir hata” olarak nitelendirdi.

Savunma masasındaki koltuğundan “Yasayı çiğnedim, utanıyorum, özür dilerim ve sorumluluğu üstleniyorum” dedi. Mahkemeye “Boşa harcadığım güveni telafi etmek için zaman istiyorum” dedi.

Lewis'in avukatı, müvekkilinin “sağ gözünde çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu” ve yakında İngiltere'de ameliyat olmayı planladığını söyleyerek göz bantlarını açıkladı.

Avukat, Lewis'in yaşadığı diğer sağlık sorunlarından bahsetti ancak yaşlı adamın mahremiyetini gerekçe göstererek ayrıntılara girmedi.

Yargıç, Lewis'in sağlık sorunlarının onu “düşme riskiyle” karşı karşıya bırakacak ve kilitlenmesi halinde ciddi, hayati tehlike yaratacak yaralanmalara maruz bırakacak kadar ciddi olduğunu kabul etti.

Clark, “Bay Lewis'in hapsedilmesi halinde hayatının büyük tehlike altında olacağı benim açımdan açık” dedi.

Lewis, aile üyeleri ve avukatı Perşembe günü onu haber kameralarından korumak için önemli ve başarısız girişimlerde bulundu. Adliyeye girerken elleriyle yüzünü kapattı.

Çıkışta, 50 derecelik ılık havaya rağmen Lewis, korumasının ten rengi North Face kışlık ceketini giydi, kapüşonu başının üzerine çekti, kendisini bekleyen bir arabaya kadar eşlik edilirken bir gardiyan ve diğer destekçilerin arkasına yaslandı.

Daha fazlasını kabul et…




https://nypost.com/2024/04/04/us-news/billionaire-crook-joe-lewis-87-dodges-prison-for-insider-trading/?utm_source=url_sitebuttons&utm_medium=site%20buttons&utm_campaign%20button=site

Paylaşılacak URL'yi kopyalayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir