MyPillow’un kurucusu Mike Lindell, seçim verileri anlaşmazlığında 5 milyon dolar ödeme emri verdi: NPR

MyPillow CEO’su Mike Lindell, 27 Ocak 2023 Cuma günü Dana Point, Kaliforniya’da düzenlenen Cumhuriyetçi Ulusal Komite Kış Toplantısında gazetecilere konuşuyor.

JC. Hong/AP


Başlığı gizle

Başlığı değiştir

JC. Hong/AP

MyPillow CEO’su Mike Lindell, 27 Ocak 2023 Cuma günü Dana Point, Kaliforniya’da düzenlenen Cumhuriyetçi Ulusal Komite Kış Toplantısında gazetecilere konuşuyor.

JC. Hong/AP

ST PAUL, Minn. – Bir jüri, MyPillow CEO’su Mike Lindell’e, Lindell’in Çin’in 2020 ABD seçimlerine karıştığını iddia ettiği verilerle ilgili bir anlaşmazlıkta sözleşmeyi ihlal ettiği için bir yazılım mühendisine 5 milyon dolar ödemesini emretti ve sonuçları Joe’ya bildirdi. Biden.

Ancak Lindell Perşembe günü Associated Press’e ödeme yapmaya niyeti olmadığını ve anlaşmazlığın mahkemede sonuçlanmasını beklediğini söyledi.

Oylama makinelerinin 2020 başkanlık seçimlerini çalmak için manipüle edildiğine dair asılsız iddiaların önde gelen destekçilerinden biri olan Lindell, Ağustos 2021’de South Falls, Güney Dakota’da ev sahipliği yaptığı bir “Siber Sempozyum” kapsamında “Mike’ın Yanlışlığını Kanıtla Mücadelesini” başlattı. Teorilerini ilerletmek için. Lindell, şirketlerinden biri aracılığıyla, “paket yakalamalarının” ve orada yayınladığı diğer verilerin “Kasım 2020 seçimlerinden” geçersiz olduğunu kanıtlayabilen herkese 5 milyon dolarlık bir ödül teklif etti.

Robert Zeidman, Lindel’in verilerinin “herhangi bir paket veri içermediği ve Kasım 2020 seçimleriyle ilgili herhangi bir bilgi içermediği” sonucuna vardığı 15 sayfalık bir raporla meydan okumaya girdi. Aralarında avukat Lindel’in de yer aldığı bir jüri heyeti, Zeitman’ı kazanan ilan etmeyi reddetti. Bu nedenle Zeitman, Rekabet Kuralları uyarınca tahkime başvurdu.

Çarşamba günü üç jüri üyesi, Ocak ayında Minneapolis’te ifade verdikten sonra Zeidman’a Lindel’e 5 milyon dolar ödemesini emretti.

READ  Fırtınadan kar, kar yağışı ve yağmur bekleniyor

Hakemler, “Lindell LLC tarafından sağlanan ve Kasım 2020 seçimlerinden bilgileri yansıtan bilgileri temsil eden verilerin, Kasım 2020 seçim verilerini tartışmasız bir şekilde yansıtmadığını gösterdi” diye yazdı. “Bay Seidman’ın 5 milyon dolarlık ödülü teslim edememesi, ona sözleşmeyi ihlal ettiği için tazminat hakkı verdi.”

Hakemler Lindell’e 30 gün içinde ödeme yapmasını emretti.

Zeitman Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Bunu benim gibi açıkça gördüler – sempozyumda bize verilen veriler, Bay Lindel’in söylediklerini değil.” “Gerçek sonunda ortaya çıktı.”

Zeitman’ın avukatı Brian Glasser, jürinin kararının “2020 seçimlerinin meşru ve geçerli olduğuna dair devam eden gösteride bir başka önemli an” olduğunu ve Lindel’in verilerinin geçerliliğiyle ilgili iddialarının “kesin olarak reddedildiğini” söyledi.

Lindell bunu yalanladı ve önümüzdeki haftalarda veya aylarda Çin’in 2020 seçimlerine müdahalesine ilişkin iddialarını kanıtlayacak ve daha önce yayınladıklarını doğrulayacak daha fazla veri yayınlamayı planladığını söyledi.

Lindel, “Sonu mahkemede bitecek,” dedi. “Hiçbir şey vermeyeceğim. … Hiçbir şey kanıtlamadı.”

Lindell halihazırda Columbia Bölgesi’nde Dominion Voting Systems tarafından açılan ve Lindell’in şirketi 2020 başkanlık seçimlerine hile karıştırmakla haksız yere suçladığını iddia eden 1,3 milyar dolarlık bir karalama davasının konusu. Ayrıca, Minnesota’da farklı bir oylama makinesi şirketi olan Smartmatic tarafından açılan ayrı bir hakaret davasının hedefiydi.

Lindel, jürinin kararının, Dominion’un Fox News’e karşı yaklaşık 800 milyon dolarlık bir hakaret davasını sonuçlandırmasından bir gün sonra gelmesinin garip olduğunu söyledi. Tüm bunların elektronik oylama makinelerine karşı mücadelesini sona erdirme girişimi olduğunu öne sürdü.

Lindel, “Sevdiğim ülkeyi kurtarmak için sahip olduğum her şeyi harcayacağım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir