Baltimore Shipping Channel Nisan ayı sonuna kadar kısmen yeniden açılacak

ABD Ordusu Mühendisler Birliği Perşembe günü yaptığı açıklamada, Baltimore Limanı'ndaki Francis Scott Key Köprüsü'nün geçen hafta çökmesinden bu yana tıkalı olan bir nakliye şeridinin Nisan ayı sonunda kısmen yeniden açılacağını ve Mayıs ayı sonuna kadar tam trafiğin yeniden sağlanacağını söyledi. .

Duyuru, Başkan Biden'ın Cuma günü enkazın bulunduğu bölgeyi ziyaret etmesinin planlandığı sırada geldi. 26 Mart'ta büyük bir konteyner gemisi köprüye çarparak köprünün ülkenin en işlek limanlarından birine girip çıkan su yoluna batmasına neden oldu.

Yetkililer, 8.000 kişinin çalıştığı büyük bir otomobil merkezi olan Baltimore Limanı'nın yeniden açılmaya çabalaması nedeniyle ezilmiş, parçalanmış enkazın kanaldan kaldırılmasının karmaşık ve tehlikeli bir su altı kurtarma operasyonu olacağı konusunda uyardı.

İlk olarak limana giden 280 fit genişliğinde ve 35 fit derinliğinde bir kanalın açılması ve böylece kargo gemileri ve araç taşıyan gemilerin yanı sıra gemi kanalını koruyan Ordu Birliklerinin navigasyonu sağlaması bekleniyor. bir açıklamada söyledi. Rapora göre kanal, gemilerin limana gidiş-dönüş trafiğine tek seferde izin verecek.

Rapora göre yetkililer, 700 fit genişliğinde ve 50 fit derinliğindeki navigasyon kanalını bir ay sonra yeniden açarak limana erişimi normal kapasitesine döndürmeyi hedefliyor.

Cuma günü Sn. Beyaz Saray, Biden'ın enkazda havadan tur yapmayı ve müdahale ve kurtarma çabaları hakkında brifing almayı planladığını söyledi. Köprünün çökerek nehre düşmesi sonucu hayatını kaybettiği sanılan 6 inşaat işçisinin yakınlarıyla da bir araya gelmesi bekleniyor.

Çöküşü takip eden 10 gün içinde müdahale ekipleri su altında incelemeler yaptı ve köprü enkazının ayrıntılı yapısal analizini gerçekleştirdi.

Bazı küçük tekneler ve diğer gemiler limana girip çıkmadan önce 11 fit ve 14 fit derinliğinde iki küçük geçici kanal temizlendi ve açıldı.

READ  Düşen fiyatlar Çin'in ihracatının değerinin düşmesine neden oluyor

Uzmanlar, dalgıçların önce Patapsco Nehri'nin dibindeki metal ve beton yapıları daha kolay idare edilebilir parçalara ayırması gerektiğini, bunların daha sonra vinçlerle yüzeye kaldırılabileceğini söylüyor. Dalgıçlar hızlı akıntılar ve düşük görüş koşullarında çalışırlar.

Yılda yaklaşık 35 milyon araç taşıyan ve nehir üzerinde 2,6 mil boyunca uzanan köprünün yeniden inşası birkaç yıl sürebilir. Biden yönetimi geçen hafta söyledi Acil durum federal otoyol fonlarına 60 milyon dolar ayırıyor ve bu da başlangıç ​​maliyetlerini çok pahalı bir operasyon haline getiriyor.

Sayın köprünün yeniden inşası için merkezi hükümetin ödeme yapacağını söyledi. Biden söz verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir