Gri Tonlamalı Bitcoin Trust 2023’e Yaklaşıyor, Alıcılar BlackRock ETF Dosyalamasına Atlıyor

BlackRock’un Bitcoin (BTC) planları, “OG” kurumsal BTC yatırım aracında bir ralliye yol açmış gibi görünüyor.

İzleme kaynağından alınan veriler Madeni Para Camı 17 Haziran’da Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) neredeyse 2023’ün yeni zirvesine ulaştı.

GBTC “Premium” -%37 düşüş yaşadı

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’un bir bitcoin spot fiyat borsa yatırım fonu (ETF) başlatmak için başvurduğuna dair haberler çıktığında, Bitcoin piyasası hissiyatı geçen hafta mütevazı bir artış gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde henüz izin verilmemesine rağmen, bazıları BlackRock gibi bir spot ETF’nin yasal çıkmazdan kurtulma şansının en yüksek olması gerektiğini söylüyor.

Bununla birlikte, bu arada, GBTC’nin uzun süredir yükselişte olan BTC spotuna göre büyük bir indirimle işlem görmesi ile, duyarlılığın ötesinde iyimserlik işaretleri belirginleşiyor.

CoinGlass’a göre, GBTC hisse fiyatlarını karakterize etmek için kullanılan bu indirim veya negatif “prim” şu anda -%36,6 seviyesinde bulunuyor.

Daha da yüksek bir iskonto ile GBTC, bu yılın herhangi bir noktasında sıfıra yakın işlem görüyor. Örneğin 13 Haziran’da indirim -%44’e yakındı.

GBTC Premium Vs. Varlık Varlıkları ve BTC/USD Grafiği (Ekran Görüntüsü). Kaynak: CoinGlass

Risk sermayesi şirketi Cinneamhain Ventures’ın ortağı Adam Cochran, “Blackrock ETF onaylanırsa, buradaki gerçek kazanan $GBTC olur,” dedi. yazdı Hafta sonu Twitter yorumunun bir parçası olarak.

“Çünkü BlackRock değişime öncülük edecek ve GBTC’nin %40+ indirimi, endüstri büyümesinin üzerine konacak.”

Cochran, BlackRock’un teklifinin ABD düzenleyici onayı alma konusunda “iyi ihtimallere” sahip olduğunu düşündüğünü söyledi.

“Başarısızlığa uğramamış bir devin diğer girişimlerinden çok farklı bir yapı. ’30 eylem itfa edilebilir tröst ile itfalar (GBTC’den farklı olarak) + önerilen kural değişikliği dosyalama. Oynamaya gel” dedi. Katma.

ARK henüz en son alıcılar arasına katılmadı

BlackRock’ın hamlesi, piyasa yorumcularının bunun aslında bir ETF olduğunu söylemesiyle şimdiden kendi tartışmalarıyla örtülüyor.

READ  Mart Çılgınlığı: Purdue, Gonzaga'yı 3 sayılık galibiyet serisinde yendi ve Eddy'yi yüksek çuvalla Elit Sekiz'e yükseltti

İlgili: Kripto piyasası bugün neden yükselişte?

Bazı tartışmak Bu, GBTC’ye benzer bir inançtır, ancak Cochrane dahil diğerleri daha incelikli bir görüşe sahiptir.

Bir bitcoin finansal hizmetler şirketi olan Swan’ın CEO’su Corey Clipston, “Buna ETF demek doğru. Kısacası.

“Menkul Kıymetler Yasası 1933 Form S-1, Form N-1A değil (özsermaye ETF’lerinin %99’u) bir borsada alınıp satılacak ve ihraççıya paraya çevrilebilir. GBTC’den daha iyi. Şimdi SEC’in BlackRock’un Spot Bitcoin ETF’sini onaylayıp onaylamadığını bekleyelim.

Bu bir yana, sonuç olarak GBTC’ye yatırımcı ilgisi artıyor. İlgilenen alıcılar arasında NorthRock Digital hedge fonu da var.

“Son birkaç haftadır istikrarlı bir şekilde gri tonlamalı tröstler biriktiriyoruz” dedi. beyan Blackrock’u yayınla.

“RR mevcut seviyelerde ciddi şekilde çarpık görünüyor. Kazanmaları halinde beklenen gri tonlamamız %50 yukarı, kaybederlerse ise minimum düzeyde olumsuz olacak. Bu dosyalama, onların daha rasyonel seviyelere çekildiğini görmek için bir katalizör olmalı.”

Bu arada ARK Invest, 5.37 milyon GBTC hissesiyle hala büyük bir pay sahibi.

ARK Invest CEO’su Cathie Wood’a özel takip sitesi olan Cathie’s ARK’dan alınan veriler — onaylar Bu paylar 2023’e kadar kademeli olarak düşüyor.

ARK Invest GBTC Holding Tablosu (Ekran Görüntüsü). Kaynak: Cathie’nin ARK’ı

Dergi: Gary Gensler’in İşi Risk Altında, BlackRock’un İlk Bitcoin ETF’si ve Diğer Haberler: Hodler’s Digest, 11–17 Haziran

Bu makale yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret faaliyeti risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir