En büyük otomobil üreticilerinin ABD’deki satışları, stok iyileştikçe artıyor, Toyota mücadele ediyor

3 Nisan (Reuters) – Dünyanın önde gelen otomobil üreticileri, parça kıtlığıyla mücadele etmeye devam eden Toyota Motor Corp (7203.T) dışında bayilere yapılan sevkiyatların artmasıyla ABD satışlarının ilk çeyrekte arttığını söyledi.

2022 yılına kadar ABD’deki en büyük otomobil üreticisi olarak Toyota’nın yerini alacak olan General Motors Co (GM.N), ilk çeyrek otomobil satışlarında %17,6’lık bir artış bildirdi.

GM Başkan Yardımcısı Steve Carlisle, “İlk çeyrekte önemli bir pazar payı kazandık, fiyatlandırma güçlüydü, envanter çok iyi durumdaydı ve ilk kez bir çeyrekte 20.000’den fazla EV (elektrikli araç) sattık” dedi. Bir deyim.

Otomobil üretimi, pandeminin yarı iletken çipler ve diğer hammadde tedarikini kesintiye uğratması ve otomobil üreticilerinin kişisel mobilite talebindeki artışı karşılama kabiliyetini etkilemesi sonrasında zarar gördü. Tedarik zinciri kesintileri giderek hafifledikçe, şirketler kayıp üretimi telafi etmek için çabalıyor.

Ancak azalan talep belirtilerini izleyen analistler, artan faiz oranları ve durgunluk korkularının, çoğu araç alımının kredilerle finanse edildiği bir sektörü rahatsız edebileceğini söylüyor. Araçların ortalama işlem fiyatı da son bir yılda arttı.

Otomobil araştırma şirketi Edmonds’un içgörüler genel müdürü Jessica Caldwell, “Hızla yükselen faiz oranları en nitelikli alıcılar için bile giriş engelleri oluşturduğundan, tüketiciler kredi belirsizliğiyle karşı karşıya kalıyor” dedi.

GM Pazartesi günü ABD satışlarını söyledi yüksektir Bir yıl önceki 512.846 adetten ilk çeyrekte 603.208 adet. Toyota, satışların %8,8 düşüşle 469.558 araca düştüğünü, ancak stokların iyileştiğini söyledi.

Mazda, Honda ve Hyundai gibi Asya devleri satış patlaması yaşadı.

Cox Automotive’in kıdemli ekonomisti Charlie Chesbro, “Birkaç üretici ilk çeyrekte rekor satışlar gerçekleştirdiğinden, yavaşlama belirtileri arayanlar bunu yeni araç pazarında bulamayacak” dedi.

EV lideri Tesla Inc (TSLA.O) rekor teslimatlar bildirdi, ancak hisseleri, agresif fiyat indirimlerinin ardından artan marj endişeleri nedeniyle Pazartesi günü düştü.

READ  Yunanistan seçimleri: Merkez sağ önde ama çoğunluk yok, anketler gösteriyor

Genel olarak, Mart ayında ABD yeni araç satışları, Pazartesi günü Wards Intelligence tarafından yayınlanan verilere göre, yıllık 14,82 milyonluk bir oran olan 1,37 milyon adet oldu.

Nathan Gomes, Abhijith Ganabavaram, Kannagi Deka ve Shivansh Tiwari’nin Bangalore’dan yaptığı haber; Shilpi Majumdar’ın düzenlemesi

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir