California yetkilileri, Sacramento’ya giden bir göçmen uçuşunu soruşturuyor

Venezuela ve Kolombiya’dan on altı göçmen aniden özel bir uçakla Kaliforniya’ya uçtu ve Cuma günü Sacramento’daki bir kilise binasının önüne bırakıldılar. Göçmenler onları California’ya götürmeyi kabul ederse, sahte iş vaadi altındaki göçmen merkezi.

California Başsavcısı Rob Ponta Pazar günü yaptığı bir röportajda, varışta göçmenlik yetkililerine gösterilen ve seyahatlerinin “Florida Acil Durum Yönetimi Bölümü ve yüklenicisi Verdol Systems tarafından yönetildiğini” belirten belgelere atıfta bulunarak, “Buranın Florida olduğuna inanıyoruz” dedi.

Olayı araştıran Bay Trump, El Paso’nun dışında akıcı İngilizce bilmeyen göçmenlere yaklaştığını ve Sacramento’ya giden bir uçağa binmenin şartı olarak onlara “kırık İspanyolca” ile belgeleri imzalamalarını söylediğini söyledi. Ponta’nın ofisi söyledi. Ancak herkes nereye gittiklerini anlamadı ve herkes kaydolmadı.

Olay, katı Cumhuriyetçi valilerin Başkan Biden’ın göçmenlik politikalarını protesto etmek için düzinelerce göçmeni çok az açıklama veya uyarı olmaksızın Demokratların önderliğindeki eyaletlere ve şehirlere göndererek kullandıkları saldırgan bir taktiği yansıtıyordu. Verdol Systems, Florida Valisi Ron DeSantis tarafından sonbaharda San Antonio’dan Demokratik eğilimli bir Massachusetts adası olan Martha’s Vineyard’a iki Güney Amerikalı göçmeni taşımak için kullanıldı.

Verdol’un temsilcileri ve Cumhuriyetçi Mr. Göçü başkanlık kampanyasının ana teması haline getiren DeSantis, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi. Kampanya yolunda Sn. California Valisi Kevin Newsom ile göçmenlik konusunda alenen yumruklaşan DeSantis, göçmenleri Martha’s Vineyard’a gönderme kararını sık sık duyuruyor.

Demokrat Parti’den Sn. Bonda ve Sn. Her iki Newsom da Cumartesi günü göçmenlerle bir araya geldi ve onlar eyaletteyken onlarla ilgileneceğine söz verdi.

Pazar günü Sn.

İnsan tacirlerine karşı cezai veya hukuki suçlama olasılığını agresif bir şekilde takip etme sözü vererek, hareketi “ahlaki açıdan iflas” olarak nitelendirdi.

“Açık olmak gerekirse, Florida eyaleti bütçesini Teksas’taki göçmenleri New Mexico ve California’ya taşımak için kullandı” dedi. “Bunlar hiç Florida’da bulunmamış göçmenler.”

READ  DeSantis, yüksek harcama nedeniyle personelini işten çıkarıyor

California, Sacramento şehri ve yerel kar amacı gütmeyen kuruluşlarla birlikte çalışan Mr. Newsom yaptığı açıklamada şunları söyledi: . Sacramento’daki birkaç kar amacı gütmeyen kuruluş da göçmenlerle konuştuklarını doğruladı.

Bay. Bonda dedi. Onun ailesi.

Bir kişi, Bay Bonda ona 9 yaşındaki kızından İspanyolca bir sesli mesaj okudu: “Baba, ben açım – bugün yemek yemedik”, mesajı başsavcı tercüme etti. “Anne hasta.”

El Paso yakınlarındaki bir göçmen merkezinin dışında 16 göçmene yaklaşıldı ve göçmenler, iş, barınak, kıyafet ve diğer ihtiyaçları bulmalarına yardımcı olabilecek özel bir müteahhit adına orada olduklarını söylediler. , devlet ve kar amacı gütmeyen yetkililere göre.

Göçmenlik yetkilileriyle paylaşılan belgeleri okudular ve “Florida Eyaleti Gönüllü Taşımacılık Programına katılmayı” kabul ettiklerini söyleyerek ilk feragatnameleri imzalamaları ve sağlamaları talimatı verildi. Ponta, “projenin Florida Acil Durum Yönetimi Bölümü tarafından yönetildiğini” ve “bu projenin yüklenicisinin Verdol Systems Company Inc. olduğunu” sözlerine ekledi.

Daha önceki ulaşım davalarında göçmenler tarafından taşınan belgeleri yansıtan feragatnameler, işlerden bahsetmediğini ve Florida ve Verdol’un hiçbir sorumluluğu olmadığını söyledi.

Florida yetkililerinin, göçmenlerin bilgilendirilmiş onay verdiklerini iddia etmeleri için, Mr. Bay DeSantis belgelerden alıntı yapacağını söyledi. Bonda dedi. savundu Martha’s Vineyard’daki bölümden sonra. Ama Bay Ponta, “tam olarak bilgilendirilmediklerini ve buna tam olarak izin verilmediğini” ekledi.

Göçmenler daha sonra New Mexico’ya nakledildi ve kiralık bir uçakla Sacramento’ya götürüldü ve burada Sacramento Roma Katolik Piskoposluğuna götürüldü. Kilise için yönetim binasının dışına bırakılan göçmenlerin sırt çantalarında eşyaları vardı, nerede olduklarına dair çok az bilgi ve birinin gelip onları alacağına dair söz verildi.

Bir toplum örgütü olan Sacramento ACT ile çalışan Cecilia Flores, “Konuştuğum insanlar kendilerini kandırılmış gibi hissediyorlar; bazıları terk edildiklerini söyledi. Anlayamıyorlar.” neden kimse bunu yapsın ki.”

READ  Trump, DJD stok tankları olarak Truth Social'a destek sağlamaya çalışıyor

Grubun hiç çocuğu olmadığını ve 40’lı yaşlarında genç kadın ve erkeklerden oluştuğunu söyledi. Birçoğu Amerika Birleşik Devletleri’ne sığınma talebinde bulunuyor, ancak göçmenlerin hiçbirini tanımıyor. Sacramento’ya git.

Sacramento ACT ve diğer kuruluşlar, göçmenlerin güvenli bir ev bulmalarına ve sonraki adımlarında onlara yardımcı olmak için çalışır. Göçmenlerin birçoğunun ülkenin başka yerlerinde mahkeme randevuları var ve bazılarının mahkemeleri önümüzdeki iki hafta içinde eyalet dışında olacak. Bonda dedi.

Bir Demokrat olan Sacramento Belediye Başkanı Darrell Steinberg, başsavcının soruşturmasından “kalbi kırıldığını” söyledi ve “bunun arkasında kim varsa sorumlu tutulmalı” dedi.

Bu, son aylarda Teksas’tan Sacramento’ya ikinci kez göçmen kaçakçılığı yapılıyor. Eylül ayında, Laredo’dan New York, Florida ve Utah’a sınırı geçen küçük bir Venezuelalı grubu, Kaliforniya başkentindeki Katolik Yardım Kuruluşları binasının dışında gösterildi.

Ellerinde, onları ABD Göçmenlik ve Gümrük İcra Dairesinin yerel ofislerine götüren belgeler vardı, ancak yetkililer bunları kimin gönderdiğini belirleyemedi. Birçoğu Sacramento Uluslararası Havalimanı’ndan 10 mil uzakta, bazıları ayakkabısız yürüdü.

Veriler FlightAware, ülke çapındaki uçuşları izleyen bir web sitesi, Luna County, NM’deki Deming Municipal Havaalanı ile Cuma günü saat 11: 00’den yaklaşık üç saat sonra inen Sacramento McClellan Havaalanı arasında doğrudan uçuşu gösteriyor. San Marcos, Teksas merkezli bir kiralama hizmeti olan Perry Aviation’ın bir temsilcisi, The Sacramento Bee’ye söyledi Uçuş “hükümet tarafından işletildi”, ancak daha fazla yorum yapmadı.

Göçmenleri Sacramento’ya getirdiği iddia edilen şirket Verdol, Destin, Florida merkezli bir havayolu ve savunma müteahhitidir. Florida’daki Cumhuriyetçi liderlerle bağları var. Bay. DeSantis’in en önemli yardımcılarından biri Larry Keefe idi.Eski bir ABD avukatı, daha önce davalarda şirketi temsil etmişti. başkanlık etti Devletin Göçmen Uçuş Planı.

Geçen yıl Washington ve New York’a otobüsler dolusu göçmen gönderen Teksas’ın Cumhuriyetçi valisi Greg Abbott gibi, Mr. DeSantis, dikkat çekici bir çabayla düzinelerce Güney Amerikalı göçmeni demokrasi yanlısı bir devlete gönderdi. O sırada yerleşimcilerin güney sınırına gelişi.

READ  Milyonlarca kişi bu nadir olaya tanık olmak için toplanırken, ABD'de güneş tutulması Ay'ın Teksas üzerinde güneşi kapatmasıyla başlıyor.

Martha’s Vineyard, eski Başkan Barack Obama’nın yazlık evi Mr. DeSantis nişan aldı. Bay. Biden’ın Delaware evinin yakınındaki havaalanı. (Delaware uçuşu iptal edildi.)

Verdol tarafından işletilen Martha’s Vineyard charter uçuşlarında bulunan 49 göçmen, indiklerinde yardım sözü vererek uçağa binmeleri için kandırıldıklarını söylüyorlar. Ancak yerel yetkilileri yiyecek ve barınak sağlamak için göndererek ülke çapında bir tepkiye yol açarak, yerdeki hiç kimse onların geleceğini bilmiyordu.

Birçoğu Venezuela’daki yıkıcı bir ekonomik krizden kaçan milyonlar arasında yer alan göçmenler, Bay DeSantis ve diğer devlet yetkilileri dava açtı ve dava halen sürüyor. Eyalet kayıtlarına göre, göçmen uçuş programı vergi mükelleflerinin parasıyla en az 1,5 milyon dolara mal oluyor.

Ama Bay DeSantis ve Florida’daki Cumhuriyetçi müttefikleri o zamandan beri ikiye katlandı. Milletvekilleri bu yıl eyaletin göçmen uçuş programını genişletmek için oy kullandı ve 12 milyon dolarlık bir bütçe onayladı. kullanılmıştır Projeyi aralarında Verdol’un da bulunduğu üç özel müteahhit organize etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir