CEO, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının Ubisoft için iyi olduğunu söylüyor

Ubisoft CEO’su Yves Guillemot, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alma girişiminin, Ubisoft’un mevcut iş stratejisinde doğru yolda olduğunun bir işareti olarak görülebileceğini söyledi.

Birleşme genellikle Microsoft’un Call of Duty’yi satın almaya çalışması olarak çerçevelenirken, Xbox patronu Bill Spencer sürekli olarak 69 milyar dolarlık anlaşmanın esas olarak şirketin mobil oyun hırslarından kaynaklandığını söyledi.

Tabii ki, Activision Blizzard, oyunun en büyük küresel markalarından birine ve önde gelen canlı hizmet ve PC oyunlarına ev sahipliği yapıyor – Microsoft’un ilerleme kaydetmeyi umduğu tüm alanlar ve Ubisoft da aynı şeyi yapıyor.

Perşembe günü Ubisoft’un ilk çeyrek kazanç çağrısı sırasında Guillemot’a, Activision anlaşmasının bu alanda daha fazla M&A faaliyeti için bir katalizör olacağını düşünüp düşünmediği ve eğer öyleyse, konsolide olan bir sektörde bağımsız kalma konusundaki görüşünün ne olduğu soruldu.

“Bence işlemin yapılması iyi bir haber çünkü bu gerçekten IP’lerin gücünü ve sektörün nereye gittiğini gösteriyor. Dolayısıyla gelecekte tüm şirketler için birçok fırsat olacak” diye yanıtladı.

“Ve artık konsol ve PC’de ve aynı zamanda mobilde bulunabilen ve daha küresel markalar haline gelebilen IP’lerin değerini gösteriyor ve küresel olarak kelimenin tam anlamıyla dünyanın her yerinde ve bu harika bir fırsat.

“Microsoft, Activision anlaşmasının mobil kısmının önemli olduğunu söylüyor, bu nedenle mobilde güçlü olmak için yaptığımız tüm yatırımlar bununla uyumlu, böylece tüm bu unsurlar şirketin değerinin artmasına yardımcı olacak.”

Ocak ayında Ubisoft, büyük IP’lerini ve canlı hizmetlerini ikiye katlamak için harekete geçtiği için duyurulmamış üç oyunu iptal ettiğini söyledi.

Şirket, “sektör, platformlar ve iş modelleri genelinde dünyanın dört bir yanındaki oyunculara ulaşmak yerine mega markalara ve uzun süredir devam eden unvanlara doğru kaymaya devam ederken büyük zorluklarla karşı karşıya” dedi.

READ  Goblen ve Capri bağlantılarını engellemek için FTC dosyaları

Son dört yılını en büyük markalarını (Assassin’s Cry, Far Cry, Ghost Recon, Rainbow Six ve The Division) bu yakınsama trendlerine uyarlamaya çalışarak geçirdiğini söyledi. Bu yatırım aşamasındaki oyunlar henüz piyasaya sürülmemiş olsa da Ubisoft bunların önümüzdeki yıllarda karşılığını vermesini bekliyor.

Mobil cihazlar için Ubisoft, mevcut mali yılı Mart 2024’te sona erdiğinde, oynaması ücretsiz Rainbow Six Mobile ve The Division Resurgence oyunlarını yayınlayacak.

İki mobil Assassin’s Creed oyunu da yapım aşamasında. Netflix ile gizemli bir iş birliği, akış devini yaklaşmakta olan canlı aksiyon dizisine bağlayabilirken, Çin merkezli Jade kod adı önümüzdeki ay kapalı beta testine başlayacak.

Jade kod adlı oynaması ücretsiz oyun, Ubisoft’un geçtiğimiz Eylül ayında Çinli şirketle büyük bir stratejik ortaklık ilan etmesinin ardından Tencent’in Level Infinite bölümü tarafından yayınlanacak.

Nisan 2022’de Ubisoft’un birkaç özel sermaye şirketinden satın alma ilgisini çektiği bildirildi.

Ertesi ay, Ubisoft’un kurucularının holding şirketi Guillemot Brothers Ltd.’nin şirketi satın almak için özel bir sermaye şirketiyle el ele vermeyi düşündüğü söylendi.

Guillemot, geçen Mayıs ayında bir kazanç görüşmesi sırasında “Sektörde ve özellikle Ubisoft’ta konsolidasyon hakkında çok fazla konuşma yapıldı” dedi.

“Genel konumumuz net ve iyi biliniyor. Geçen Şubat ayında söylediğimiz gibi, bağımsız olmak için gereken her şeye sahibiz. Önümüzdeki yıllarda büyük değer yaratmak için yetenek, endüstriyel ve finansal ölçek ve güçlü IP’lerden oluşan geniş bir portföye sahibiz.

“Eğlence ve teknolojideki en büyük oyuncularla stratejik ortaklıklar kurmamız için bize bir plan verdi. Mevcut spekülasyonlar, varlıklarımızın gerçek çekiciliği ve değeri ile değer yaratma yeteneğimiz konusunda net bir görüşe sahip olmamızı sağlıyor.