Celtics’in savunması – bir zamanlar kartvizitleri – Sixers 1. Maçta şaşkına döndüğünde ortadan kayboldu.

BOSTON – Son dakikalar çok dalgalı olabilir. Joe Mazzulla’nın kapanış saniyelerinde Al Horford’u James Harden’a takas etme kararı hararetle tartışılacak. Pazartesi gecesi Celtics’e 119-115’lik 1. Maç mağlubiyetinin en anlamlı, en kötü anı, üçüncü çeyrekte, istedikleri gibi gol attıkları ve Joel Embiid’in sakatlanmadığı bir Philadelphia takımından ayrılmayı başaramadıkları zaman geldi.

Tyrese Maxey orta saha logosunun yanında dripling yaparken, Marcus Smart takım arkadaşlarına işaret ederek yön değiştirmeleri gerektiğini işaret etti. Bunu yaptıktan sonra Smart planı takip etti. Maxie’yi Paul Reed’den almaya geldi. Sorun? Başka kimse Reed’i korumak için içeri girmez. Gecenin en kolay smacı ile bitirmek için doğruca çembere gitti. Hem Jaylen Brown hem de Derrick White, oyunda James Harden’ı kapsıyordu. Reid golü attığında Celtics’in aynı alan kodunda bir defans oyuncusu yoktu.

Arızadan açıkça rahatsız olan Smart, Celtics’in savunmasını uyandırmayı umarak defalarca alkışladı.

Birileri bunu yapmak zorunda. Bu grubu canlandırmak için bir şeyler yapılmalı. Playoffların ilk yedi maçında Boston’un savunması yalnızca ara sıra ortaya çıktı. Geçen sezonun sabiti artık gelip gidiyor. Celtics, Pazartesi gecesi savunma verimliliğinde 16 takım arasında 12. sırada yer aldı. Ve onların altındaki dört takım küme düştü.

Jayson Tatum, “Bazen erkeklerin biraz fazla rahat olmasına izin verdiğimizi düşünüyorum” dedi.

Celtics, büyük, kötü savunmaları nedeniyle kazandı. Zaten bu sezon sonrası birçok çatışmada yer aldılar. Horford, Embiid’in seri açılışını kaçıracağı haberi geldikten sonra takımının yoğunluğunun düştüğünü düşündü, ancak sorun Pazartesi gecesinden önce başladı. Celtics’in savunması, Celtics’e playoffların başlarında bol miktarda vuruş pratiği sağladı. Son beş maçta 100 pozisyon başına 122.8 sayı attılar ve bu normal sezonda ligde son sırada yer alabilirdi.

Küçük örnek boyutu? Kesinlikle. Ancak playoffların sunduğu tek şey bu. Celtics yedek kulübesinde mavi bir Balenciaga sweatshirt giydi ve Embiid evinde altın bir fırsat yakaladı ancak yeterince stoper biriktiremedi.

READ  ABD borsaları CBI sürprizinin ardından yükseldi

Tatum, “Kesinlikle daha iyi olabiliriz,” dedi. “Bazen çok fazla saldırıdan vazgeçiyoruz. İkinci ve üçüncü şans fırsatları bizi incitiyor. Bence bu, üzerimizdeki baskıyı kaldırıp insanları rahatsız etmeye çalışmakla ilgili çünkü insanlar rahat olduğunda herkes daha verimli oluyor ve kendilerini biraz daha özgür hissediyorlar.” dışarıda.

Celtics’in hücumu, 28,9 saniye kala Dyers Maxi hızlı hücum kovasına yol açan Malcolm Brockton top kaybı da dahil olmak üzere bazı maliyetli hatalar yaptı. Boston, 127,8 hücum derecesi için sahadan yüzde 58,7 şut çekmeye devam ediyor. Bir yarıda iyi bir savunma sergileseydi, Celtics zafere koşabilirdi.

Tehdit edici güvenlikleri nereye gitti? Trae Young ve Hawks gruplar halinde gol atabilir. Harden, yanında Embiid olmasa bile hala bir güç olabilir. Ancak Celtics, büyük köpekleri bile ciyaklatabilir. Geçen sezon playofflarda Kevin Durant, Kyrie Irving, Giannis Antetokounmpo, Jimmy Butler ve Stephen Curry ile yarıştılar ve sezon sonrası boyunca ikinci sırayı savunmayı başardılar. Boston yarı sahada daha da iyiydi ve ligde liderdi. Celtics’in artık o seviyede savunma yapmasına gerek yok. Harden onlara vurduğunda bile onları Pazartesi günkü oyunda tutan tam bir hücumları var. Daha iyi korunmaları gerekiyor Bu. Savunma reytingine göre, bu playoff turunda geçen yılın sezon sonrası döneminden daha kötü dört savunma performansı sergilediler. NBA’in saldırgan enflasyonu ile bile, bu bir endişe kaynağı.

Malcolm Brockton, “Açıkçası bütün gece mola vermedik,” dedi. “Gerçekten cevap bu. İhtiyacımız olan stopları alamadık. Erken savunmada iyi oynardık ve ardından turnike veya açık 3 için bir çeşit mola verirdik.

Celtics maçı ilk 20 şutunun 17’sini yaparak açtı, ancak yalnızca yedi sayılık bir fark yaratabildi. İlk yarıda yüzde 71.8 gibi gülünç bir şut attılar, ancak devre arasında sadece üç sayı öndeler. Harden’ın 45 sayı ile play-off kariyerini zirveye taşımasına izin verdiler ve yine de Maxey, Tobias Harris veya D’Anthony Melton’ı yenemediler.

READ  SpaceX'in temizlenmiş Starship roket fırlatma girişiminin öne çıkan özellikleri

Brockton, “Suyu bir yerde kesmelisin,” dedi. “Ve eğer James Harden 45’ini alacaksa, öyle olsun, ama karakterli adamların da iyi maçları olamaz.”

Bitmesine beş dakikadan az bir süre kala Celtics, şut saatinin çoğunda neredeyse mükemmel bir savunma yaptı. Kapanış anlarında Tobias Harris, geniş bir turnike için Horford’dan ayrılıyor.

Başka bir arıza.

Celtics planları yeterince agresif değil mi? Play-off’lardaki diğer tüm takımlardan daha düşük oranda zorunlu top kayıpları yaptılar. Sadece sekiz pazartesiyi zorunlu kıldılar. Clean the Glass’a göre, Boston’un belirli bölgelerden zorla şut atmasını seven Mazzulla, 76ers’ın şutlarının neredeyse yarısını orta mesafeden çekmesini kesinlikle takdir etti, buna Celtics için 13 uzun orta mesafe denemesi de dahil. Ancak tüm orta kademe ekranlar eşit yaratılmamıştır. Horford, zaman zaman Harden’ın ritmini yavaşlatmak için hiçbir şey yapmadı.

Horton yemek yapıyordu. Celtics onun tesellisini ortadan kaldırmak için acele etmeliydi. Onlara öyle görünmüyordu. Celtics, Horford sıçramadan hemen önce Harden’ın dripling üstüne dripling yapmasına izin verdi. Smart savunmada ne kadar iyi olursa olsun, dahi seviyesindeki bir saldırı dehasını sınırsız düşüşle durdurmakta herkes sorun yaşayacaktır.

Brown, “Savunmada duramadık,” dedi. “Bir sürü adama sahiplerdi ve bazı zorlu şutlara başladılar, ancak savunmada daha iyi olmalıyız.”

Çok güzel. Celtics, ilk turda Hawks’ı ve ikinci maçta Embiid’siz 76ers’ı 1. maçta yeneceklerini düşündükleri için kusurlu muydu? Yoksa eski hızlı top gitti mi?

Celtics iki büyük hat daha kullanmayı düşünebilir (geçen sezonki başarılarının anahtarı), ancak bu onların hücum mesafelerini etkiler. Daha küçük dizilişlerine sadık kalsalar bile, 1. maçtaki 20 dakikası Boston’un en iyi savunmalarından biri olan Robert Williams III’e daha fazla zaman verebilirler. 76ers, Horford’u 30 dakikada 100 pozisyonda 144,1 sayı farkla geride bıraktı. Son saniyelerde Harden’ın devam eden 3 sayılık atışında son bir kez yaptılar.

READ  Coachella'nın Cuma gecesi manşet şovu kötü bir notla sona erdi

Kapanış anlarında bir sayılık farkı korumaya çalışan Celtics, Harden’ın istediği değişikliği Philadelphia’ya vermeye karar verdi. Solak, PJ Tucker’ın ekranından sekerken, Harford sahadaki en ateşli oyuncuyu korumak için kayarken Smart, Tucker’la kaldı. Celtics genellikle benzer durumlarda Horford’a güvenir.

Mazzulla, “Al, tüm yıl boyunca en iyi defans oyuncularımızdan biriydi” dedi.

Celtics ikili bir takım göndermiş olabilir, ancak Mazzulla, Harden açık bir takım arkadaşı bulduğunda 76ers’ın onları erken iki kez yendiğine dikkat çekti. Bunun yerine Boston, Harbord’ı Horton’da izole etti.

Horford, “Oradaymışım gibi hissettim” dedi. “itiraz etti (buna).”

Şut saati kapalıyken Horford, Harden’ın hamlesini yapmasını beklemediğini söyledi. Ancak Horford, girişimde Harden’ın kolunu temizlemekten kaçınacak kadar iyi kapandı. 8.4 saniye kala 3 sayılık atışa rağmen Mazzulla ve Horford oyunun gidişatından memnun görünüyorlardı.

Celtics’i kasıp kavuran oyunun geri kalanıydı.

Horford, “Onlara hakkını vermek zorundasın,” dedi. “İyi oynadılar. Şu anda takımımız hakkında düşündüğüm tek şey, geri dönüp bu filmi izlememiz ve savunmada nasıl daha iyi olabileceğimizi görmemiz gerektiği çünkü bizi hissetmediler.

Celtics, Embiid’in dırdırcı sakatlığından yararlanmak için ilk fırsatını heba etti. Serinin bir noktasında, muhtemelen 2. Maç için bile geri dönecek. Durumu ne olursa olsun, Boston’ın savunmasının harekete geçme zamanı geldi.

“Umurumda değil,” dedi Brockton. “Ama sanırım bir farkındalık var, hazır olmalıyız. Hazır çıkmalıyız, bir sonraki maça çıkıp bir mesaj vermeliyiz.”


ilgili okuma

Weiss: Celtics, Embiid’siz 76ers için hazırlandı ancak yine de Harden’ı durduramadı.
Buckley: Celtics, Bruins felaketleri dokunulmaz ama Boston taraftarlarına söyleme

(Celtics üçlüsünün çevrelediği James Harden’ın üstteki fotoğrafı: Bob DiChiara/USA TODAY)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir