Amazon, Just Walk Out teknolojisini yeni marketlerinden kaldırıyor: NPR

4 Şubat 2022'de Warrington, Pa'da Amazon Fresh marketi. Amazon, market zincirini yenileme çabasının bir parçası olarak Just Walk Out teknolojisini Amazon Fresh mağazalarından kaldırıyor.

Matt Rourke/AP


Başlığı gizle

Başlığı değiştir

Matt Rourke/AP

4 Şubat 2022'de Warrington, Pa'da Amazon Fresh marketi. Amazon, market zincirini yenileme çabasının bir parçası olarak Just Walk Out teknolojisini Amazon Fresh mağazalarından kaldırıyor.

Matt Rourke/AP

NEW YORK — Amazon, market zincirini yenileme çabasının bir parçası olarak Just Walk Out teknolojisini Amazon Fresh mağazalarından kaldırıyor.

Şirketin iyi bilinen teknolojisi, müşterilerin sıraya girmeden ödeme yapmalarına ve ardından onlara makbuz göndermelerine olanak tanıyor. Amazon, artık bu kartın yerini müşterilerin ödeme hattını atlayıp harcamalarını gerçek zamanlı olarak görmelerine olanak tanıyan akıllı kartların alacağını söylüyor.

Amazon sözcüsü Carly Golden, geçtiğimiz yıl yeni mağazaları yeniden tasarlarken, şirketin kasa kuyruğundan kaçmaktan hoşlanan ancak alışveriş yaparken faturalarını ve birikimlerini görmek isteyen müşterilerden haber aldığını söyledi. Golden, bu akıllı kartların müşterilere bu avantajları ve ödeme kuyruğundan kaçınma rahatlığını sağlayacağını söyledi.

Amazon'un kararı ilk olarak The News tarafından bildirildi.

Seattle merkezli Amazon, çoğu Kaliforniya, Illinois, Virginia ve Washington eyaletinde olmak üzere ülke çapında düzinelerce yeni market işletiyor. Şirket ayrıca Amazon Go markası altında nakitsiz marketler işletiyor ve 2017 yılında Whole Foods'u 13,7 milyar dolara satın aldı.

Amazon'un market sektörüne girişinin pazarı altüst edeceği yönündeki tahminlere rağmen şirket neyin işe yaradığını bulmakta zorlandı.

Amazon CEO'su Andy Jassy, ​​2023'te hissedarlara yazdığı yıllık mektubunda, Amazon'un fiziksel markette büyük bir etki yaratmasını sağlayacak doğru formülü bulmaya çalıştığını yazdı. Şirket, verdiği sözü yerine getirmeyen bazı Amazon Fresh and Go mağazalarını kapattı ve geçen yılın başlarında yeni mağazalara açılmayı durduracağını açıklamıştı.

READ  The Wire ve John Wick filmlerinin yıldızı Lance Reddick 60 yaşında hayatını kaybetti.

Kasım ayında şirket Los Angeles, Kaliforniya'da üç yeni mağazayı yeniden açtı. Amazon sözcüsü Golden, şirketin artık “seçici bir şekilde” yeni Fresh mağazaları açmaya ve mevcut mağazalarının çoğunu yeniden modellemeye odaklandığını söyledi.

Şirket, Just Walk Out teknolojisinin Amazon Go mağazalarında ve İngiltere'deki bazı küçük Amazon Fresh mağazalarında sunulmaya devam edeceğini söyledi. Üçüncü taraf perakendecilere teknoloji sağlamaya devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir