Tayvan Depremi: Doğu kıyısını vuran 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı



CNN

7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi Tayvan ABD Jeoloji Araştırması'na göre Çarşamba günü doğu kıyısı ada ve güney Japonya için tsunami uyarılarını tetikledi.

Merkez üssü Hualien şehrinin 18 kilometre (11 mil) güneyinde bulunuyordu.

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi depremin ardından tsunami uyarısı yayınladı. CWA'dan bölge sakinlerine bir uyarı gönderildi, ancak herkes bunu almadı, bir tsunaminin kuzey kıyı şeridini etkileyebileceğine dair uyarıda bulunuldu ve bölge sakinlerine daha yüksek yerlere tahliye etmeleri tavsiye edildi.

Japonya Meteoroloji Ajansı da Miyakojima ve Okinawa adaları için tsunami uyarısı yayınladı. 3 metreye kadar dalgalara karşı uyarı Hemen bekleniyor.

USGS'ye göre Tayvan'da biri 6,5 büyüklüğünde olmak üzere çok sayıda artçı sarsıntı hissedildi.

Tayvan'da bulunan Pasifik Ateş ÇemberiPasifik Okyanusu'nun kenarı boyunca uzanıyor ve Endonezya'dan Şili'ye kadar büyük sismik ve volkanik faaliyetlere neden oluyor.

Ada sık sık depremlerle sarsılıyor. Yakınlarda 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi 2018 yılında HualienEn azından cinayet 17 ölü ve 300'den fazla yaralı. İçinde 1999Son zamanların en büyük depreminde 2.400 kişi hayatını kaybetti.

Hualien İlçesi yaklaşık 300.000 kişiye ev sahipliği yapmaktadır ve popüler turizm merkezi Taroko Geçidi'ne yakındır.

Bu gelişen bir hikayedir ve güncellenecektir.

READ  ACM Ödülleri 2023: Kazananların tam listesini görün

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir