Çalışma, uzun süreli Covid-19 ölümlerinin kalp ve akciğer problemlerinde önemli bir artışla ilişkili olduğunu söylüyor



CNN

Ülke, Covid-19 halk sağlığı acil durumunun sonuna bakarken, yeni araştırmalar bazı grupların hala hastalığın uzun vadeli etkilerini hissettiğini gösteriyor. Enfeksiyonu takip eden yılda, uzun süreli covid geçiren kişiler, iki kat artan ölüm riski de dahil olmak üzere bir dizi olumsuz sağlık sonucu riski altındadır. yeni bir çalışma Cuma günü JAMA Sağlık Forumunda yayınlandı.

Çalışma, 12 aylık bir takip döneminde, uzun süreli Covid-19 hastalığı olan 13.435 yetişkin ve Covid-19’u olmayan 26.870 yetişkinin sigorta talep verilerini analiz etti. Enfeksiyon öncesi faktörleri hesaba kattıktan sonra, uzun süreli covid grubunda ölüm oranı arttı; uzun süredir covid’de ölen bireylerde %2,8’e kıyasla, uzun süredir covid’de olmayanlarda %1,2’ye kıyasla ölüm oranı arttı.

Uzun süreli Covid geçiren kişilerin kalp krizi, inme, kalp yetmezliği ve koroner arter hastalığı dahil olmak üzere kardiyovasküler olayları yaşama olasılığı iki kat daha fazladır. Pulmoner durumlar da yaygındır. Uzun süreli Covid geçirenlerde pulmoner emboli riski üç katına çıkarken KOAH ve orta veya şiddetli astım riski neredeyse iki katına çıktı.

Çalışma, Kovid’e yakalandıktan sonraki bir ay içinde hastaneye başvuran kişilerde riskin daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Eleven’s Health sağlık hizmetleri araştırmasından sorumlu personel başkan yardımcısı ve çalışmanın baş yazarı Dr. Andrea Devries, “Yayınlanmış literatürden, uzun süreli Covid’in yorgunluğa, baş ağrısına ve dikkat eksikliğine neden olabileceğini biliyoruz” dedi. “Bu koşullar alakalı olsa da, bu çalışmanın sonuçları, uzamış Covid-19’lu bireylerin kalitesini ve yaşam beklentisini ciddi şekilde etkileyebilecek daha endişe verici sonuçlara işaret ediyor.”

bu ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Uzamış covid, ilk enfeksiyondan dört hafta sonra yeni, tekrarlayan veya kalıcı sağlık sorunlarına sahip olmak olarak tanımlanır. Buna göre CDC tarafından yapılan araştırma18 ila 64 yaş arası Covid-19’dan kurtulan yaklaşık beş kişiden biri ve 65 yaş ve üstü hayatta kalan dört kişiden biri Covid-19’a yakalanmış olabilir.

READ  Gemi Francis Scott'un asma köprüsüyle çarpıştı

Long Covid, 200’den fazla belirti ve semptom ve 50 sağlık durumu ile ilişkilidir. Uzmanlar, sağlık etkilerinin aylarca yıllarca sürebileceğini söylüyor.

Dr. JAMA Sağlık Forumu’nda yayınlanan ilgili bir başyazı yazan Mark Chesler.

Araştırma gösteriyor ki Covid’in yeniden aktivasyonu, bir kişinin ölüm riskini, hastaneye yatma riskini ve uzun süreli Covid hastalığından kaynaklanan sağlık etkilerini önemli ölçüde artırır. Örneğin, kardiyovasküler hastalık riski bir enfeksiyonla 1,6, iki enfeksiyonla 3,0 ve üç veya daha fazla enfeksiyonla 4,8 artar.

Çalışmada yer almayan Chesler, “Bu, bir kez Kovid’e yakalanmadığınızı ve ardından ciddi bir şekilde hastalanmadığınız veya bu ilk enfeksiyondan uzun süreli Kovid geliştirmediğiniz sürece, durumun açık olduğunu gösteriyor” dedi. .

Diğer risk faktörleri Daha uzun covid süresi, ileri yaş, kadın olma, tütün kullanımı, daha yüksek vücut kitle indeksi ve akut covid-19 hastalığı sırasında daha fazla semptom yaşamayı içerir. Aşı enfeksiyondan önce yapılır ilişkilidir Buna göre uzamış covid riski azalıyor Önceki arama.

Çalışmanın yazarları, bu bulguların Covid-19 enfeksiyonlarını önleme çabalarının sürdürülmesi ve enfeksiyondan sonra bireylerin sağlık gözetiminin iyileştirilmesi gerektiğini söylüyor.

DeVries, “Uzamış Covid, araştırmaya devam etmemiz ve ciddiye almamız gereken bir sağlık durumudur.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir