Japonya Toptan Eşya Fiyatları, Bitcoin, Çin Covid, ABD Enflasyonu

Çin’de konut fiyatları Aralık ayında daha da düştü

Refinitiv’in verilerine göre Çin’in ev fiyatları Aralık ayında yıllık bazda ülke çapında %1,5 düştü. Ulusal İstatistik Bürosu gösterdi.

Konut fiyatları Aralık ayında aylık bazda %0,25 düştü, Kasım ayında görülen düşüş oranı aynı. Mevcut ev fiyatları bir yıl öncesine göre %0,48 düştü ve bu, Kasım ayındaki %0,44’lük düşüşten biraz daha hızlı.

Ayrı ayrı, Çin Halk Bankası Cuma günü, geliştiriciler için “üç kırmızı çizgisinde” yapılacak değişiklikleri ima etti. 2020’de uygulamaya konulan tedbirler, müteahhitlerin borç seviyelerini düşürmeyi ve emlak fiyatlarındaki spekülasyonu frenlemeye yönelik daha geniş bir baskının ortasında, gayrimenkuldeki finansal riskleri azaltmayı amaçlıyor.

– Evelyn Cheng, Jihye Lee

Bitcoin, 13 günlük galibiyet serisinde 20.000 doları aştı

Japonya toptan eşya fiyatları beklenenden daha hızlı arttı

Japonya’nın üretici fiyatları veya toptan eşya fiyatları Aralık ayında %10.2 arttı. Resmi veriler.

Bu, Reuters’in anket yaptığı ekonomistlerin beklediği %9,5’lik artışın üzerindeydi ve aylık okumalarda art arda üçüncü artış oldu.

Ülkede üretici fiyatları aylık bazda %0,5 artarak %0,3’lük artış beklentilerini aştı.

– Jihye Lee

CNBC Pro: Analistler Bu 12 Ucuz Hisseyi Seviyor – Ve %70 Artış

2022 birçok yatırımcı için kötü bir yıldı, çoğu hisse senedi – özellikle teknoloji – 2008’den beri görülmeyen seviyelere düştü.

Ancak, birçok şirketin yakın tarihte sahip olduklarından daha fazla fiyat-kazanç temelinde ticaret yaptığı için kafa karışıklığında bazı fırsatlar olabilir.

CNBC Pro, Wall Street’in bu favori isimlerini taradı.

CNBC Pro aboneleri buradan daha fazlasını okuyabilir.

– Weissen Don

Önümüzdeki hafta: Çin’in endüstriyel üretimi, perakende satışları, GSYİH ve Bank of Japan oran kararı

16 Ocak haftasında, Çin’in endüstriyel üretimi ve GSYİH ve Japonya Merkez Bankası’nın oran kararı dahil olmak üzere bir dizi ekonomik veri bekleniyor.

READ  Nikola Jokić, Nuggets'ın sezon serisini süpürmesi, Celtics'in gerçeklik kontrolü alması

Pazartesi günü, Güney Kore revize edilmiş ticaret verilerini yayınlayacak ve Endonezya, Aralık ayı ticaret dengesini yayınlayacak. Hindistan, Reuters’in anket yaptığı ekonomistlerin Aralık ayında %5,6’ya düşmesini bekledikleri toptan eşya fiyat endeksini yayınlayacak.

Çin, Salı günü Aralık çeyreği için perakende satışları, endüstriyel üretimi, kentsel sabit varlık yatırımını ve gayri safi yurtiçi hasılayı yayınlayacak. Singapur, aynı gün Aralık ayı petrol dışı ihracatını da açıklayacak.

Çarşamba günü, Japonya Merkez Bankası para politikası toplantısını tamamlayacak ve faiz oranlarını rekor düşük seviyelerde tutacak. Yatırımcılar, Vali Haruhiko Kuroda’nın halefinin kim olabileceğine dair ipuçları arayacak ve yakın gelecekte olası bir politika değişikliği bekleyecekler.

Japonya aynı gün Kasım ayı için makine siparişlerini yayınlarken, Malezya Aralık ayı ticaret verilerini yayınlayacak.

Perşembe günü, Malezya merkez bankası para politikası oranını açıklarken, Avustralya istihdam rakamlarını yayınlayacak.

Çin, Cuma günü bir ve beş yıllık borç verme faiz oranlarını yayınlayacak. Japonya’nın Aralık ayı tüketici fiyat endeksi de bekleniyor.

– Jihye Lee

Enflasyon görünümü yeniden yumuşarken, trader’lar çeyrek puanlık bir faiz artışını tamamen fiyatlıyor

Tüketicilerin enflasyon beklentileri düşerken, Federal Rezerv’in faiz artırımlarını birkaç hafta içinde azaltması ve er ya da geç tamamen bitirmesi bekleniyor.

Cuma günü Michigan Üniversitesi Tüketici Güveni Anketi, bir yıllık enflasyon görünümünü %4, üst üste üçüncü aylık düşüş ve Nisan 2021’den bu yana en düşük seviye olarak gösterdi.

Bu arada tüccarlar, merkez bankasının bir sonraki iki günlük toplantısı 1 Şubat’ta sona erdiğinde 0,25 puanlık bir faiz oranı artışı için %94,2 şans verdi. Bu, Aralık ayındaki 0,5 puanlık artıştan başka bir küçük harekete işaret ediyor, art arda dört yüzde 0,75 puanlık artıştan düşüş.

READ  AFC ve NFC maçları için program, takımlar, sıralama, canlı ve başlama zamanları nasıl görüntülenir?

LPL Fonu Baş Ekonomisti Jeffrey Roche, “Enflasyon beklentileri iyi paketlenmiş ve birçok sektörde fiyatlama baskıları zayıfladıkça iyileşiyor. Merkez bankası bu ay yapılacak toplantısında %0,25 zam yapacak” dedi. “Merkez bankası gelecekte bir duraklamadan bahsetmeye başlarsa şaşırmamalıyız.”

– Jeff Cox

Tüketici güveni üst üste ikinci ay yükseldi

Michigan Üniversitesi’nin tüketici güven endeksi, tarihsel olarak düşük seviyelerde kalmasına rağmen üst üste ikinci ay yükseldi. Endeks Aralık ayında 59,7’den 64,6’ya yükseldi. Ancak bu, bir önceki yıla göre %4 daha düşük.

Tüketici anketleri direktörü Jon Hsu, “Her iki enflasyon beklentisi ölçüsünde de belirsizlik yüksek olmaya devam ediyor ve önümüzdeki aylarda küresel faktörlerdeki değişiklikler son gelişmeleri tersine çevirebilir” dedi.

-Fred Imbert

CNBC Pro: Tesla değişimine mi ihtiyacınız var? Analistler ve fon yöneticileri en iyi EV hisselerini açıkladı

Enflasyon Düşüyor, Fed Banka CEO’larının Resesyon Uyarılarına Nasıl Tepki Verecek?

Perşembe günü negatif bir enflasyon göstergesi ve büyük bankaların Cuma günü hafif yavaşlama uyarıları, merkez bankasının bu yıl faiz oranlarını yakında durduracağının veya düşüreceğinin işaretleri olabilir, ancak bu, merkez bankasının yönünde başka bir değişiklik gerektirecektir.

New York Life Investments ekonomisti ve portföy stratejisti Lauren Goodwin, “Fed’in politikasına inanmayı kabul etmek zorunda değilsiniz” dedi.

Goodwin, son toplantıda oy kullanan Fed üyelerinin çoğunluğunun, bu yıl Fed fon oranının yüzde 5 veya daha yüksek olacağını öngördüklerine dikkat çekti. Bazı merkez bankacıları tarafından çok erken duraklamanın sonuçları hakkında dile getirilen endişeler göz önüne alındığında, bu hedefe ulaşmaya kararlı olabilirler.

“Nispeten yüksek bir konsolidasyon ve güvenle, politika faizini piyasanın söylediğinden 25 baz puan daha yükseğe çıkaracaklarını söylediler. Ve açıkçası, enflasyonda veya ekonomik büyümede hızlı bir düşüş görmezsek… .. Fikirlerini değiştireceklerini sanmıyorum” diyen Goodwin, şunları da söyledi:

READ  Minnesotalı bir adam Wisconsin nehrinde bir genci bıçaklamaktan suçlu bulundu

– Jesse Pound

CNBC Pro: Fon yöneticisi, 2023’te hayatta kalamayacağını düşündüğü iki ABD hisse senedini açıkladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir