Tesla, ilk çeyrek için teslimat tahminlerini kaçırdı

2 Nisan (Reuters) – Tesla Inc (TSLA.O), kasvetli bir ekonomik görünüm ve artan rekabetin elektrikli otomobil üreticisinin satışlarına ağırlık vermesi nedeniyle Pazar günü ilk çeyrek teslimatlarına ilişkin tahminlerini kaçırdı.

Refinitiv verilerine göre Tesla, analistlerin 430.008 araç beklentisine kıyasla 422.875 araç teslim etti.

Yatırımcılar, CEO Elon Musk’ın fiyatları düşürmenin satışları artıracağı ve azalan marjlardan kaynaklanan karları dengeleyeceği kumarına kulak veriyor. Kasım 2021’deki zirvesinden %50’den fazla düşmesine rağmen hisse senetleri, Tesla’nın başlattığı fiyat savaşını kazanacağı umuduyla bu yıl %68’den fazla yükseldi.

Tesla, ekonominin baskı altında olduğu ve Lucid Group (LCID.O) gibi yeni başlayanların ve Ford Motor Co (FN) dahil eski oyuncuların siparişlerinin baskı altında olduğu bir zamanda fiyat indirimleriyle talebi artırmaya çalıştı.

Tesla, dünyanın en büyük otomobil pazarındaki fiyat indirimleriyle Çin’deki rekabeti savuştururken, Model Y kompakt SUV en iyi performans gösterenlerden biri.

(Bu hikaye, alıcıları çekemeyen fiyat indirimlerine ilişkin başlıktaki ve 1. ve 4. paragraflardaki referansları kaldırmak için düzeltildi)

Akash Sriram ve Urvi Dughar, Bangalore’da rapor veriyor; Kurgu: Sriraj Kalluvila, Will Dunham ve Lisa Schumacher

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

READ  Peru Polisinin Lima'daki San Marcos Üniversitesi'ndeki Şiddet Davası | Peru

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir