Yatırımcılar Federal Rezerv’in son faiz artırım kararını beklerken hisse senedi vadeli işlemleri düştü

NYSE katındaki tüccarlar

Kaynak: NYSE

Yatırımcılar Fed’in Çarşamba günkü toplantısını beklerken hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba günü düştü.

Dow Jones endüstriyel ortalaması için vadeli işlemler 140 puan veya %0,4 düştü. S&P 500 vadelileri ve Nasdaq Bileşik vadelileri sırasıyla %0,4 ve %0,3 düştü.

Fed, yüksek enflasyonu dizginlemek için son çabasında faiz oranlarını ne kadar artıracağını ET’de açıklayacak. Piyasalar Merkez Bankası’ndan 25 baz puan veya 0,25 puanlık artış bekliyor. Salı günü, ücret artışının bir ölçüsü olan istihdam maliyeti endeksi, Dow Jones’un %1,1’lik tahmininin altında kalarak dördüncü çeyrekte tazminatın %1 arttığını gösterdi.

Bununla birlikte, tüccarlar merkez bankasından daha güvercin bir ton beklemekte veya zamlarda bir duraklamanın ve hatta bir dönüşün yakın olduğuna dair işaretler aramakta kendilerini aşıyor olabilirler.

Lazard’ın baş piyasa stratejisti Ron Temple Salı günü yayınladığı bir notta, “2022’deki mesleki sıkılaştırma, enflasyonu hafifletme belirtilerine yol açtı, ancak kabul edilemeyecek kadar yüksek” dedi. “25 baz puanlık bir zam zaten piyasalar tarafından iskonto edilmişken, Powell’ın görevi, Fed’in enflasyonu kontrol altına alma taahhüdünü açık bir şekilde belirlemektir.”

Fed’in açıklamasını Başkan Jerome Powell’ın açıklamaları izleyecek.

Wall Street, Ocak ayının sonunda güçlü bir seanstan çıkıyor. Dow Salı günü %1,09 artışla yaklaşık 369 puan yükseldi. S&P 500, 2019’dan bu yana en iyi Ocak performansını sınırlamak için %1,46 kazandı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq kompoziti %1,67 yükselerek 22 yılın en iyi Ocak performansını kaydetti.

Gelir sezonu devam ediyor. Peloton ve Meta Platformlarının Çarşamba günü üç aylık sonuçları bildirmesi planlanıyor.

Sosyal medya şirketinin hayal kırıklığı yaratan üç aylık kazançlarını açıklamasının ardından Snap’in hisseleri %15’ten fazla düştü. Snap için önemli bir ölçüm olan şirketin kullanıcı başına ortalama geliri de beklentilerin altında geldi. Bu arada AMD, beklenenden daha iyi gelir ve kazanç bildirdi, ancak ilk çeyrekte %10’luk bir gelir düşüşü konusunda uyardı.

READ  Los Angeles bölgesini kasırga vurdu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir