SpaceX'in Cape'den fırlatılması, rekor hızlandırıcı yeniden uçuşla rekor atılım zamanına işaret ediyor – Orlando Sentinel

SpaceX, aynı fırlatma rampasından fırlatılan son roket olan Starlink'in Cuma gecesi Cape Canaveral'dan fırlatılmasını yönetti ve ilk aşama güçlendiriciyi kullanarak rekor kıran 20. uçuş için bir kilometre taşı oluşturdu.

SpaceX'in 23 Starlink İnternet uydusunu daha taşıyan bir Falcon 9, Canaveral'ın Uzay Fırlatma Kompleksi 40'tan havalandı ve saat 21.40'a doğru yola çıktı.

SLC-40, Çarşamba sabahı 01.40'ta gerçekleşen son Starlink fırlatmasında kullanıldı, dolayısıyla geri dönüş yalnızca iki gün 20 saat sonra gerçekleşti ve önceki rekoru yaklaşık 26 saat geride bıraktı.

Önceki rekor, SLC-40'ın 3 Ağustos ve 6 Ağustos'ta üç gün, 21 saat, 41 dakika arayla iki fırlatmasıydı.

İlk aşama hızlandırıcı SpaceX, daha önce iki insanlı uzay görevinde (Inspiration4 ve Axiom Space'in Ax-1) yanı sıra GPS III Uzay Aracı 04, GPS III Uzay Aracı 05, NILSAT 301'de 20 kez uçtu. , OneWeb Launch 17, ARABSAT BADR-8 ve 12 Starlink görevi.

İlk uçuşu 20 Kasım 2020'de gerçekleşecek.

Rekor kıran tarihi bir SpaceX güçlendiricisi limana geri dönerken alabora oldu

19 füzeye oturan üç aktif güçlendiriciden biriydi. 19 kez başarıyla uçmuş olan önceki hidrofor, dalgalı denizlerde Canaveral Limanı'na dönerken alabora olmuştu.

SpaceX, Atlantik'teki drone gemisi Yerçekimi eksikliğinde rekor bir toparlanma düşüşü gerçekleştirdi.

Bugüne kadar SpaceX, ilki Aralık 2015'te olmak üzere hem Falcon 9 hem de Falcon Heavy fırlatmalarından 297 başarılı güçlendirici alımı gerçekleştirdi. Güçlendiricileri 267 kez tekrar oynattı. Şubat 2021'den bu yana başarısız bir hidrofor inişi yaşanmadı.

Bu uçuş, 2024 yılında Uzay Sahili'nden yapılan 27. uçuştu ve ikisi dışında tamamı SpaceX'ten geliyordu ve bu yıl tüm şirketler arasında 100'den fazla fırlatma gerçekleştirilebilir. United Launch Alliance yeni Vulcan Centaur roketini Ocak ayında uçurdu ve diğer ikisini bu hafta başında son Delta IV ağır görevinde uçurdu. Bu yıl aynı zamanda Blue Origin'in New Glen roketinin ilk fırlatılışını da göreceğiz.

READ  Türkiye'nin yeni depremi enkazı yıktı

Ancak SpaceX fırlatma alanında başı çekiyor ve Canaveral'daki hızlı geri dönüş süresi, Elon Musk'un Falcon roketleri için Florida ve Kaliforniya'daki tüm fırlatma alanlarından 2024 yılına kadar 148 uçuş gerçekleştirme hedefinin bir parçası.

Bu, SpaceX'in bu üç ped üzerinde yılın 38. göreviydi ve Teksas fırlatma tesisi Starbase'den kendi geliştirdiği Starship ve Superheavy'nin yörüngesel test görevini uçurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir