ND'den Hidalgo Ribs, burun müdahalesini mola kaybetmeye zorladığı için onay aldı

ALBANY, NY — Cuma günü Sweet 16'da Notre Dame'ın Oregon State'e karşı aldığı 70-65'lik yenilgi sırasında, All-American birinci sınıf öğrencisi Hannah Hidalgo, spor yetkililerinin maçlar sırasında takıları yasaklayan bir NCAA kuralını uygulaması nedeniyle burun halkasını çıkarmak zorunda kaldı. .

Karar Hidalgo, teknik direktör Neil Ivey ve Notre Dame yedek kulübesindekiler için sürpriz oldu. Hidalgo, geçen hafta sonu düzenlenen ilk iki NCAA Turnuvası da dahil olmak üzere tüm sezonu burun halkasıyla oynadı.

Maç sonrası ESPN'e verdiği röportajda Hidalgo, bir yetkilinin kendisine başlangıçta burun halkasını kapatılana kadar takabileceğini söylediğini söyledi. Ancak ilk çeyreğin sonunda Hidalgo'ya burun halkasını çıkarması gerektiği, aksi takdirde oyunda oynayamayacağı söylendi.

Hidalgo yedek kulübesinde oturdu ve atletik antrenörler ringi çıkarmaya çalışırken ikinci çeyreğin 4:09'unu kaçırdı. Eğitmenlerin onu nasıl çıkaracaklarını bilmediklerini, bunun da burnunun kanamasına neden olduğunu söyledi.

Hidalgo, hakemlerin oyun sırasında neden yön değiştirdiğine dair kendisine herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Hidalgo, “Bunun saçmalık olduğunu düşündüm çünkü koşuyorum ve iyi durumdayım” dedi. “İki basket attım ve tüm süre boyunca oturmak zorunda kaldım ve üşümeye başladım. Sanırım [the officials] Yanlış şeyler hakkında endişeleniyoruz. Oyunu yeniden düşünmeleri gerekirdi.”

Oyunun sona ermesinin ardından NCAA, Kural 1, Bölüm 25, Madde 7'nin “Baş süsleri, şapkalar, kasklar ve mücevherler yasa dışıdır” şeklinde bir açıklama yayınladı. NCAA kuralları, bir oyuncunun mücevher taktığı tespit edilirse, oyuncunun ilk ölü topta onu çıkarması gerektiğini ve çıkarılana kadar geri dönemeyeceğini belirtir.

READ  'Varisu' serisi son giriş: noktalı çizgi

Hidalgo ve Ivy'nin kafasını karıştıran şey, tüm sezon boyunca giyilmesine izin verildikten sonra oyun sırasında belirli yaptırım birimlerinin bulunmasıydı. Ivey, kendisine şu anda bir açıklama yapılmadığını söyledi. Bunun yerine, oyundan sonra kendisine, daha sonra Sweet 16'da öne çıkan, takıları yasaklayan NCAA kuralının bir çıktısı verildi.

Ivey, “Bütün sezon boyunca burun estetiği yaptırdı. Keşke daha önce bilseydik” dedi. “Kontrol edemedik, bu yüzden adım atmak zorunda kaldık. Ama evet, koşmaya çalışırken oyunu durdurmak büyük bir şey değil.”

Hidalgo, 10 sayıyla sezonun en düşük seviyesini gördü ve 4'e 17'ye çıktı. Tüm açık atış denemelerini (0/7) kaçırdığı için bu, kariyerinin ikinci en düşük şut yüzdesiydi. Yedek kulübesinde geçirdiği zamanın veya Oregon Eyaleti savunmasının şutunu etkileyip etkilemediği sorulduğunda Hidalgo, “Ne olduğunu bilmiyorum. Yaptığım şutların açık olduğunu düşünüyorum. Değildi. Benim oyunum.”

Oregon Eyaleti antrenörü Scott Rook'a sezon sonrası basın toplantısında Hidalgo'nun neden oyundan ayrıldığını bilip bilmediği soruldu. Tüm sezon boyunca en iyi şutörlere karşı yaptıkları gibi, Hidalgo'nun şutunu bozdukları için oyuncularının hakkını verdi.

“Bence onun önündeki mesafemiz ve disiplinimiz, geçen hafta Jazz Shelley için olduğu kadar rahatsız edici – yani juju. [Watkins] Bu yıl Gill Coliseum'da 6'ya 32'ye aynı sebepten dolayı çıktım,” dedi Rook. “O harika bir oyuncu ve onu yavaşlatmak için elimizden gelen her şeyi aldık.”

Hidalgo, burun halkasının ilerlemesiyle ne yapmayı planladığı konusunda ise şunları söyledi: “Gelecek sezon, bana onu çıkarmamı söyleyene kadar onunla oynayacağım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir