Müşteri tepkisinin ardından bazı LGBTQ öğelerini kaldırma hedefi

NEW YORK, 23 Mayıs (Reuters) – Mayıs ayı başlarında Pride koleksiyonunu tanıtan Target, müşterilerinin tepkisiyle karşılaştıktan sonra çalışan güvenliğini korumak için çalıştığını söyleyerek mağazalarından bazı ürünlerini geri çekiyor. .

Target Corp ( TGT.N ), Pride Koleksiyonunun bir parçası olarak giyim, kitap, müzik ve ev mobilyası dahil 2.000’den fazla ürün sunuyor. “Cinsiyet Sıvısı” kupaları, “Tüm Yıl Queer” takvimleri ve 2-8 yaş arası çocuklar için “Bye Bye, Binary”, “Bride 1,2,3” ve “I’m Not A Girl” kitaplarını içerir.

Target yaptığı açıklamada, “Bu yılki koleksiyonu başlattığımızdan beri, ekip üyelerimizin işteyken güvenliğini ve esenliğini etkileyen tehditlerle karşılaştık.”

Minneapolis merkezli perakendeci, “Bu değişken koşullar göz önüne alındığında, en önemli çatışma davranışının merkezindeki öğeleri kaldırmak da dahil olmak üzere planlarımızda değişiklikler yapıyoruz” dedi.

Target, on yılı aşkın bir süredir Onur Ayını kutluyor. Ancak Target sözcüsü Kayla Castaneda, bu yılki koleksiyonun müşteriler ve çalışanlar arasındaki çatışmalarda ve Pride ürünlerinin yere fırlatılması olaylarında artışa yol açtığını söyledi.

Target’ın hamlesi, bira üreticisi Anheuser-Busch’un geçen ay sosyal medyada transseksüel etki sahibi Dylan Mulvaney ile birayı tanıttığı Bud Light’a karşı muhafazakar bir tepkiyi takip ediyor.

Castaneda, Target’ın geri çağrılan ürünleri ABD’deki tüm mağazalarından ve web sitesinden kaldırdığını söyledi.

Çeşitli Pride Collection ürünleri incelenirken, yalnızca İngiliz tasarımcı Eric Cornell ile olan ilişkisi nedeniyle inceleme altına alınan LGBTQ markası Abprallen kaldırılıyor.

Cornell, pentagramların, boynuzlu kafataslarının ve diğer Şeytani ürünlerin resimlerini içeren ürünler tasarladığı için sosyal medyanın tepkisiyle karşılaştı.

Salı günü Target.com’da Abprallen ürünleri için yapılan bir arama “0” sonuç verdi.

Ekran görüntüleri ve gönderiler
Target, sosyal medya etkinliklerinde daha önce “Transfobiyi Tedavi Et, Trans İnsanları Değil” yazan sloganlı 25 dolarlık bir süveter ve 18 dolarlık “Burası İçin Çok Tuhaf” bir bez çanta sattı.

READ  New Mexico'da bir adam vebadan öldü: sağlık yetkilileri

Castaneda, Target’ın ayrıca bazı transseksüel mayo ve çocuk ürünlerini de incelediğini, ancak bu ürünler hakkında henüz bir karara varılmadığını söyledi.

Örneğin, kadın reyonunda satılan bir mayo, “ördek dostu” olarak tanımlanarak, erkek cinsel organına hitap etme becerisi vurgulanarak, bedeninin uygunluğu nedeniyle incelemeye alındı.

Bir Tilki Haberi Rapor Güney eyaletlerindeki bazı Target mağazaları Salı günü erken saatlerde Pride ile ilgili ürünleri vitrinlerden kaldırdıklarını söyledi. Arkansas’taki bir Target mağazasında çalışan bir çalışan, Reuters’e mağazanın Pride ile ilgili mayolara derin bir dalış yaptığını söyledi.

İsmini vermek istemeyen çalışan, “Önde mayolarımız vardı ama şimdi arka tarafta rastgele bir alandalar” dedi. “Pazar günü envanteri değiştirmeye başladık.”

Siddharth Gavel’in New York’taki raporu; Leslie Adler tarafından düzenleme

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir