McCarthy, ‘verimli’ borç tavanı çağrısının ardından Biden ile görüşeceğini söyledi

WASHINGTON — Kaliforniya Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, Pazar günü Başkan Joe Biden ile telefonda görüştükten sonra, borç tavanını yükseltmek için bir anlaşmaya varmak üzere Pazartesi öğleden sonra şahsen görüşmeyi kabul ettiğini söyledi.

McCarthy ve Biden Pazar günü, üst düzey Beyaz Saray yardımcıları ile Cumhuriyetçiler Meclisi arasındaki görüşmelerin geçen hafta çıkmaza girmemesinin ardından Japonya’daki G-7 zirvesinden Air Force One’a geri dönerken borç tavanını tartıştılar.

Görüşmelerinin ardından NBC News’e konuşan McCarthy, “Başkanla görüşmemin verimli geçtiğini düşünüyorum.”

McCarthy, “Bence bu sorunlardan bazılarını çözebiliriz,” dedi. “Ancak başından beri ona geçen sene harcadığımızdan daha az para harcamamız gerektiği konusunda çok nettim.”

McCarthy, iki tarafın “hala mesafeli” olduğunu, ancak kendisi ve başkan görüşmeleri sırasında görüşmelerini sürdürmeye karar verdiklerini söyledi.

“Başkana bilgi versinler ve biraz uyumasına izin verin. Ve yarın özel olarak bir araya gelmek istedi ve ben de bunu kabul ettim ve bunu öğleden sonra bir ara yaparız” dedi. “Zaman çok önemli.”

Bir Beyaz Saray yetkilisi, Biden ile McCarthy arasında Pazartesi günü Beyaz Saray’da yapılacak bir görüşmeyi doğruladı ve çalışanlarının kalan sorunları görüşmek üzere Pazar günü saat 18:00’de tekrar toplanacaklarını söyledi.

McCarthy, Beyaz Saray müzakerecilerini “çok profesyonel” tartışmalara girdikleri için övdü.

“Başkanın ekibindeki insanlara çok saygı duyuyorum” dedi. “Zekiler, açık sözlüler, ne yaptıklarını biliyorlar. Felsefi olarak aynı fikirde olmayabiliriz ama birbirimize saygı duyuyoruz çünkü biz ilkelerden geliyoruz. İlkelerden geliyorsanız, genellikle günün sonunda ortak paydada buluşursunuz ve Poliçeleriniz eş zamanlı yapılabilir.

Biden ve McCarthy arasındaki görüşme, Hazine Bakanı Janet Yellen’in Haziran ayı başlarında NBC News’in “Basınla Tanışın” programında federal hükümetin borç tavanını yükseltmek için “zor bir son tarih” olduğunu söylemesinin ardından geldi. ABD’nin parası bitmeden bir anlaşmaya varılamadı.

READ  Amy Winehouse'un babası nefret edenlere rağmen yeni biyografik filmde oynamayı kabul etti

Kongre’ye yazdığım son mektubumda, Haziran ayının başına ve belki de 1 Haziran’a kadar tüm faturalarımızı ödeyemeyeceğimizi düşünüyoruz. Yellen, “Kongre’yi güncellemeye devam edeceğim ancak değerlendirmemi kesinlikle değiştirmedim” dedi. “Bu yüzden zor bir teslim tarihi olduğunu düşünüyorum.”

Pazar günü Japonya’da düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanı, açılış konuşmasında “açıkça kabul edilemez” olmakla eleştirdiği Cumhuriyetçileri “aşırı konumlarından uzaklaşmaya” çağırdı.

“Cumhuriyetçilerin iki partiler üstü bir anlaşma olmadığını kabul etmelerinin zamanı geldi” dedi. “Onların da hareket etmesi gerekiyor.”

Cumhuriyetçiler, Beyaz Saray ile “verimli olmadığını” söyledikleri görüşmeleri geçici olarak askıya aldıktan sonra Cuma gecesi borç tavanı müzakere masasına döndüler.

Meclis Cumhuriyetçileri, Biden’ın karşı çıktığı ve Demokratların kontrolündeki Senato’ya giderken ölen müzakerelerin bir parçası olan büyük harcama kesintilerini zorlamak istiyor.

Partinin pozisyonuna aşina bir kaynak geçen hafta NBC News’e verdiği demeçte, Demokratların mevcut seviyeden daha düşük bir harcama limitini kabul etme konusunda isteksiz olduklarını söyledi. Yeni bir harcama anlaşması başarısız olsa ve hükümet devam eden bir kararla otomatik pilotta çalışsa bile, parti mevcut konumlarını korumayı tercih edebilir.

McCarthy tarafından Beyaz Saray’la müzakerelere liderlik etmesi için seçilen R-La Temsilcisi Garrett Graves, Pazar günü gazetecilere borç tavanıyla ilgili tartışmalarda “çok ilerleme” kaydedildiğini söyledi.

Graves, “Yaklaşık 50 parçalık çamaşır listesine bakarsanız, çok ilerleme kaydettik,” dedi. “Birbirimizin pozisyonlarını anlamak, kırmızı çizgileri anlamak. Bu yüzden, başladığımızdan daha yakınlaşabildiğimizi düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir