İç güvenlikte düşmanlıkların durdurulmasını önleme anlaşması

Hükümeti finanse etmek ve bu haftanın sonunda kapanmayı önlemek için yapılan iki partili bir anlaşma, İç Güvenlik Bakanlığı'nın (DHS) yıllık harcama tasarısı kesintisine ilişkin müzakerelerde bir engel oluşturuyor.

Pazar günü yayınlanması planlanan pakette savunma, çalışma, sağlık ve insani hizmetler, eğitim ve devlet, Milli Gelirler İdaresi ve genel hükümet ve dış operasyonların yanı sıra beş tam yıllık finansman faturası yer alacak.

Kongre liderleri, Washington'daki sınır ve göçmenlik meseleleri konusundaki derin partizan bölünmeler nedeniyle en zorlu finansman tasarısı olarak kabul edilen DHS için geçici bir önlem planlıyor.

Ancak Cumhuriyetçiler, Beyaz Saray'ın müzakerelere katılımının ardından paketin açıklanmasına ilişkin zaman çizelgesinin kaydığını söylüyor.

Konuya aşina bir kaynak, anlaşmazlığın bir kısmının Demokratların Ulaştırma Güvenliği İdaresi için ücret eşitliği için daha fazla fon sağlanması için bastırırken Cumhuriyetçilerin ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza'nın önleme ve yaptırım çabaları için daha fazla dolar istemesi olduğunu söyledi.

Hill, yorum almak için Beyaz Saray'a ve Demokrat kongre liderliğine ulaştı.

Gelişme bir Beyaz Saray yetkilisinin ardından geldi Pazar günü Politico'ya söyledi Cumhuriyetçiler, Demokratların sınır güvenliği için 1,56 milyar dolarlık ek finansman teklifini reddetmesinin ardından DHS'ye “yetersiz fon sağlamak” istedi.

Ancak Meclis Başkanı Mike Johnson'ın (R-La.) başkan yardımcısı Raj Shah, Pazar günkü rapora karşı şunları söyleyerek geri adım attı: “İsimsiz bir Beyaz Saray çalışanı tarafından hazırlanan bu rapor yanlıştır ve hükümeti baypas etmek için iki partili bir anlaşmaya varılması açısından ters etki yapar. kapat.”

Shaw, “Meclis Cumhuriyetçileri, DHS'nin sınır ve göç uygulamalarına yönelik finansmanına yeniden öncelik veren ödenek yasa tasarıları üzerinde fikir birliğine varmak için iyi niyetle çalışmaya devam edecekler” diye ekledi.

Kongre'nin hükümetin çeşitli bölümlerine fon sağlayacak yasayı geçirmesi için Cuma gününe kadar vakti var, aksi takdirde hükümetin yıllar sonra ilk kez kısmi kapanma riskiyle karşı karşıya kalacak.

READ  USMNT, Meksika'yı iki Pulisic golünün arkasında yendi

Telif Hakkı 2024 Nexstar Media Inc. Her hakkı saklıdır. Bu içerik yayınlanamaz, yayınlanamaz, yeniden yazılamaz veya yeniden dağıtılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir