“Ellerini kaldırıp köpeği bırakma!” Ohio Eyaleti’nden sonra siyahi adama polis köpeği saldırdı

Yetkililer, Ohio’da bir polis köpeğinin, “uzun bir kovalamanın” ardından elleri havada polislere teslim olmasının ardından 4 Temmuz’da trafik durması sırasında siyah bir adama saldırdığını söyledi.

Bir olay raporuna göre, Ohio Eyaleti Otoyol Devriyesinden bir motorlu taşıyıcı uygulama müfettişi, “sol arka çamurluk olmadığı” için yarı traktör römorku kullanan 23 yaşındaki Zatarius Rose’u kenara çekmeye çalıştı. Ross, US Route 35’te batıya doğru seyahat ederken, bir müfettiş ve asker yardım için çağrıldığında duramadı.

Askerler, Ross’un aracı US Route 23’te durdurulmadan önce, durdurma çubukları adı verilen lastik söndürme cihazlarını iki kez kullandılar.

Olay raporuna göre Ross, 911 ile telefonda konuşurken bir askere aracından inmesi talimatını verdi.

Olay raporunda, “Şüpheli, birkaç kez araçtan inmesi emredildikten sonra, sürücü tarafındaki kapıdan araçtan indi.” “Sürücüye yere inmesi emredildi ve zanlı buna uymadı.”

Otoyol Devriyesi tarafından yayınlanan bir videoda Rose, elleri askerlerin önünde dururken görülüyor.

Köpeği olan bir Circleville polis memurunun Rose’a “yere yat yoksa ısırılırsın” dediği duyulabilir. Bu arada, otoyol devriyesindeki bir asker Rose’a “bana gelmesini” söyler.

İşte o zaman “R. Speakman” olarak tanımlanan bir Circleville polis memuru K9’unu konuşlandırır.

“Ellerini kaldırıp köpeği bırakma!” Speakman köpeği serbest bırakmadan önce bir askerin birkaç kez bağırdığı duyulabiliyordu.

Video, Speakman köpeği serbest bırakırken köpeğin dizlerinin üzerinde duran Rose’a doğru koştuğunu gösteriyor.

Videoda köpeğin yüksek sesle çığlık atarken gülü ısırdığı görülüyor.

“Anla!” Rose tekrar tekrar bağırır.

“Köpeği ondan uzaklaştırın!” Bir asker bağırır.

Diğer memurların ilk yardım kutusunu istedikleri duyulabilir.

Köpek çekildikten sonra Zatarius Rose kelepçelendi. Ohio Eyalet Otoyol Devriyesi

Otoyol devriyesi yaptığı açıklamada, Ross’un sonunda gözaltına alındığını ve “askerlerin hemen ilk yardımı uyguladığını ve yanıt vermek için EMS ile temasa geçtiğini” söyledi.

READ  Yetişkinlerle bir şaka gizlenir. Nasıl geçtiğini duymak isteyeceksiniz.

Ross, Otoyol Devriyesine göre dördüncü derece bir suç olan bir polis memurunun emrine veya işaretine uymamakla suçlanıyor ve altı ila 18 ay hapis cezasıyla karşı karşıya. Ertesi gün mahkemeye çıkarıldı ve 7 Temmuz’da kefalet ödedi.

Circleville Belediye Başkanı Don McIlroy ve Polis Şefi G. Shawn Baer’e göre, Circleville Polisi K9 Birimi, Otoyol Devriyesinden yardım talebi üzerine 4 Temmuz olayına karıştı.

Açıklamada, “Circleville Polis Departmanı politikasına uygun olarak, derhal bir Güç İnceleme Kurulu toplandı ve olayı soruşturuyor” denildi. “31 Temmuz 2023 haftasında Kuvvet Kullanımı İnceleme Kurulu’nun bulguları sunulacaktır.”

Köpeği Rose’a saldırması için yönlendirmekten sorumlu memurun herhangi bir disiplin cezası alıp almadığı belli değil.

Otoyol Devriyesi, “Olaya karışan köpek, Ohio Eyalet Otoyol Devriyesine değil, Circleville Polis Departmanına aitti.”

Otoyol Devriyesi Çavuş. Ryan E. Purpura yaptığı açıklamada, “Bu dava soruşturma altında ve devriye şu anda herhangi bir ayrıntı sağlayamıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir