Banka hisseleri: Cumhuriyet’teki beş banka Salı gününden bu yana yükseldi

Düzenleyiciler finans sektörünü desteklemek için çalışırken çılgınca salınmaya devam eden banka hisseleri Salı günü karışık bir toparlanma için hazırlanıyordu. İlk Cumhuriyet Bankası (FRC) Pazartesi günü hisselerin neredeyse yarıya inmesinin ardından sabah hareket edenlere öncülük etti. yabancı ülkeler, Alman bankası (veri tabanı) tırmanmaya devam etti GÜÇ KAYNAĞI (GÜÇ KAYNAĞI) Credit Suisse satın alma anlaşması. İşte Salı günkü ticarete giden en hızlı hareket eden banka hisseleri.




X



Yellen, ABA Zirvesi’nde konuşuyor

Bu arada Hazine Bakanı Janet Yellen, Amerikan Bankalar Birliği’nin Salı günü Washington’daki zirvesinde hazırlıklı açıklamalarda bulunarak, hükümetin bankacılık koşullarının kötüleşmesi durumunda ek mevduat garantisi sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Açıklamada, “Aldığımız önlemler belirli bankalara veya banka sınıflarına yardım etmeye odaklanmıyor” denildi. “Daha geniş ABD bankacılık sistemini korumak için müdahalemiz gerekli. Ve daha küçük kurumlar, bulaşma riski oluşturan mevduat akışları yaşarsa benzer eylemler garanti edilir.”

Yellen, ABA’ya saat 10:00 ET’de Washington, DC’deki bir toplantıda hitap edecek.

Banka hisseleri yükselmeye hazırlanıyor

First Republic Bank, Wall Street Journal tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir raporun ardından Salı erken işlemlerinde %25 arttı. JP Morgan (JPM) CEO Jamie Dimon, yeni bir kurtarma planı için tartışmalara liderlik ediyor. First Republic, Cuma günü Amerika’nın en büyük 11 bankasından 30 milyar dolar mevduat aldı. Dimon ve diğer CEO’lar, 30 milyar dolarlık mevduatın bir kısmını veya tamamını sermaye akışına dönüştürmeye çalışıyor. Bir satış veya harici sermaye enjeksiyonu da düşünülüyor. 12 Mart’ta First Republic, JP Morgan ve Federal Rezerv’den 70 milyar dolarlık ek likidite aldı.

Bawest Bancorp (PACW), Pazartesi günkü %11’lik artışın ardından Salı günü piyasa öncesi %12,5’lik kazançla ikinci kazanç gününde yolunda ilerliyor. Los Angeles merkezli banka Cuma günü bir likidite güncellemesi yayınladı ve 10,8 milyar dolardan fazla nakit ile “sağlam likiditeye sahip olmaya devam ettiğini” söyledi.

READ  Merkez bankası oranları yükselterek sıkılaştırma döngüsünde bir duraklama kapısını aralıyor


UBS Group Salı günü %7 yükseldi ve Credit Suisse’i satın almasının ardından Pazartesi günü yükseldi. İsviçreli düzenleyiciler Pazar günü UBS ile İsviçre bankacılık devini 3,24 milyar dolara eşdeğer 3 milyar İsviçre frangı karşılığında satın almak için bir anlaşma yaptı. Birleşik şirket dünya çapında 5 trilyon dolardan fazla yatırıma sahip olacak.

İsviçre Ulusal Bankası, anlaşmayı kolaylaştırmak için UBS’ye 108 milyar dolarlık bir likidite yardımı kredisi sağladı. Ve hükümet, devralmanın bir parçası olarak 9,7 milyar dolarlık zararı karşılama sözü verdi. Bu arada Almanya’nın Alman bankası (veri tabanıAvrupa bankaları rahat bir nefes alırken Salı sabahı %6.4 yükseldi.

New York Topluluk Bankası (NYCB) Salı sabahı %5,6 yükseldi ve açılış zili öncesinde %6,5 yükseldi. FDIC’nin Signature Bank’ın tüm mevduatlarını New York Community’nin bir yan kuruluşu olan Flagstar Bank’a satma anlaşmasını duyurmasının ardından Pazartesi günü NYCB’nin hisseleri yaklaşık %32 arttı.

Bölgeler ortaya çıkıyor

Phoenix merkezli Batı İttifakı (Kuyruk) Pazartesi gününden bu yana kayıplarını telafi etmek için %9.4 yükseldi ve Salı sabahı erken saatlerde bölgesel bankalarla birlikte tırmandı.

ABD Bancorp (USB) hisseleri, bir not yükseltmesi aldıktan sonra Salı sabahı %4,9 yükseldi. Pazartesi günü Baird, US Bancorp’taki notunu Nötr’den 52 fiyat hedefiyle Üstün Performans’a yükseltti. Analist David George, US Bancorp’u “hafif dezavantajı ve zaman içinde (yaklaşık) %50 artışı” olan “yüksek kaliteli bir bölgesel banka” olarak nitelendirdi.

Daha fazla hisse senedi haberi ve güncellemesi için Harrison Miller’ı Twitter’da takip edebilirsiniz. @IBD_Harrison

Şunlar da hoşunuza gidebilir:

Bankacılık ve finans hisseleri haberleri ve analizleri

Açılıştan önce hisse senedi ipuçları için her sabah IBD Live’a katılın

IBD Digital: IBD’nin premium stok listelerini, araçlarını ve analizlerini bugün açın

READ  Nijeryalı şef Hilda Bassey 100 saat yemek pişirerek dünya rekoru kırdı.

Biden banka yöneticilerine ağır cezalarla karşı karşıya, SVB iflas dosyalarını finanse ediyor

Federal Rezerv Faiz Oranı Artış Oranları Banka-Kriz Korkuları F; S&P 500 yükseldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir