Trump salı günü tutuklanacağını söyledi

Washington (CNN) Eski Başkan Donald Trump Cumartesi günü yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında tutuklanmasının beklendiğini söyledi. Manhattan Bölge Savcısı Gelecek hafta protesto çağrısında bulundu ve New York kolluk kuvvetleri olası iddianame için hazırlanırken.

Cumartesi günü bir sosyal medya gönderisinde Trump, kendisine atıfta bulunarak, “Önde gelen Cumhuriyetçi aday ve ABD’nin eski Başkanı önümüzdeki hafta Salı günü tutuklanacak” dedi.

“Diren, milletimizi geri al” diye yazdı.

CNN’den John Miller New York’ta şehir, eyalet ve federal kolluk kuvvetleri arasında, Trump’ın olası bir iddianamesine nasıl hazırlanılacağına dair toplantıların hafta boyunca devam ettiği bildiriliyor.

Trump neden suçlanmayı beklediğine dair herhangi bir ayrıntı vermezken, hukuk ekibi bunun yakında olmasını bekliyor ve sonraki adımlar için perde arkasında hazırlanıyor. Eski başkanın resmi iddiaların ardından Manhattan’da kendini tanıtması bekleniyor ve bir konuşma yapma arzusunu dile getirdi, ancak nihayetinde yapıp yapmayacağı henüz belli değil.

Manhattan Bölge Savcılığı, New York Polis Departmanı ve Trump’ın temsilcileri, Cumartesi günü CNN’in yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Trump’ın açıklamalarına aşina bir kaynağa göre, Trump, Manhattan Bölge Savcısı Alvin Brock’un “ondan nefret ettiğini” düşündüğü için suçlanacağına inandığından özel olarak şikayet etti.

Destekçilerini defalarca 2020 başkanlık seçimlerinin sonuçlarını reddetmeye çağırırken, olası bir tutuklamaya yanıt olarak protesto çağrısı, 6 Ocak 2021’de ABD Kongre Binası’na düzenlenen bir saldırıyla sonuçlandı.

Trump’ın bazı danışmanları, Manhattan sokaklarında yapılacak kitlesel bir protestonun kontrolden çıkmasından veya benzeri şeylerden endişe duyarak Trump’ı özel olarak protesto çağrısında bulunmamaya çağırdı. 6 Ocak 2021, ABD başkentine saldırı.

New York County büyük jürisi tarafından olası bir suç iddianamesinde nasıl gezinileceği ve eski bir Birleşik Devletler başkanının eşi görülmemiş olası tutuklanmasını çevreleyen koreografi hakkında tartışmalar vardı.

READ  Adani, başarısız 2,5 milyar dolarlık hisse satışının ardından kritik bir günle karşı karşıya

Trump’ın ABD Gizli Servisi profili, onu parmak izleri için Manhattan bölge savcılığının ofisine gönderecek, ardından bölge savcısının dedektif ekibinin ofislerinde sabıka fotoğrafları çekecek. Bir sanığın kendi isteğiyle teslim olmasına izin verilen durumlarda olduğu gibi, tutuklanmasının ardından eski cumhurbaşkanı doğrudan yargıç önüne çıkarılır ve orada kendi takdiriyle serbest bırakılır.

Tartışmalardan haberdar olan kolluk kuvvetleri, planlama sürecinde adliye güvenliği ve adliye dışındaki Trump destekçilerinin gösterileri veya mitingleri veya Trump karşıtı protestocuların karşı gösterileri dahil olmak üzere çeşitli endişelerin tartışıldığını söyledi. İki grup çatışır.

Bu bir kırılma hikayesidir ve güncellenecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir