Trump, kamuya açık görüş için kişisel mali ifşa beyannamesi verdi

(CNN) Eski başkan Donald Trump Cuma günü kişisel dilekçesini verdi Mali açıklama beyanı Federal Seçim Komisyonu ile – halka onun başkanlık sonrası mali durumuna ilk bakışını veriyor.

Bununla birlikte, adayların yalnızca geniş bir varlık ve yükümlülük yelpazesini bildirmeleri gerektiğinden, beyanlar yanlış bir mali tablo sunmaktadır. 2024’te başvuruda bulunmak için daha erken bir son tarihi kaçırdıktan sonra, Trump’ın 200 dolarlık bir gecikme ücreti ödememek için Cuma günü başvuru yapmasına izin verildi.

101 sayfalık rapor, sosyal medya iş girişimi ve geçen yıl da dahil olmak üzere, Trump’ın görevden ayrıldığından beri mali durumu hakkında bazı yeni bilgiler sunuyor. Dijital kartvizit satışı NFT’ler veya Değiştirilemez Jetonlar olarak da bilinir.

Trump’ın başkanlık sonrası finansal detayları

Trump ayrıca Florida’daki Mar-a-Lago tesisi gibi mülklerden kitaplarının telif haklarına kadar yüzlerce varlığın bir listesini verdi.

Bir finansal açıklama açıklamasına göre, Trump konuşma anlaşmalarından 5 milyon dolardan fazla gelir elde ettiğini bildirdi.

Dosyalara göre, eski başkan NFT’lerden 100.001 ila 1 milyon dolar kazandı.

Ek olarak, sosyal medya girişimi Truth Social ile bağlantılı bir şemsiye şirket olan Trump Media & Technology Group Corporation’ın değerinin 5.000.001 ila 25 milyon dolar arasında olduğunu söyledi. Ancak Trump Media & Technology Group Corp.’un %90’ına sahip olan Trump, mülkten herhangi bir gelir elde etmediğini bildirdi.

Dosyalama, yeniden başkanlık için kampanya yürütürken Trump’ın ticari çıkarlarının küresel erişiminin altını çiziyor. Örneğin, “DD Marks Oman LLC” olarak tanımlanan şirketten 5 milyon dolardan fazla telif ücreti bildirdi.

New York Times bildirildi Kasım ayında Trump Organizasyonu, 4 milyar dolarlık bir projenin parçası olarak Umman’da bir Trump oteli, villası ve golf sahası inşa etmek için bir Suudi emlak firmasıyla anlaşma imzaladı.

READ  ABD borç müzakereleri sürerken Avrupa hisse senetleri kararsız

Bir Trump kampanya sözcüsü, Cuma akşamı dosyalamayla ilgili sorulara yanıt vermedi.

Yayınlanan bilgilere göre, Trump’ın listelediği 16 kitaptan “The Art of the Deal” – 1987’deki ticari tavsiye anıları – 100.000 ila 1 milyon dolar arasında telif hakkı sağladı. Kitapların çoğu 201 dolardan az telif ücreti aldı.

Dosyaya göre, eski first lady Melania Trump’ın gelirinin çoğu, 1 milyon ila 5 milyon dolar arasında listelediği MKT World LLC’nin telif ücretlerinden ve Slovenya’da 1.000 $’a varan bir gayrimenkul anlaşmasından elde edilen kira gelirinden geliyor. 15.000 $ gelir.

Trump, altı ipoteği ödediğini ve mevcut mülklerden iki tane daha aldığını söyledi. Miami ve Washington mülklerindeki ipotek ödemelerinden ikisi, 6 Ocak 2021 isyanının ardından Trump ile gelecekte iş yapmaktan kaçınacağını söyleyen Deutsche Bank tarafından ödünç verildi. Beyaz Saray yakınlarındaki Trump Oteli’nin bulunduğu eski postane binası için Washington’daki ipoteği ödenmişti. Trump’ın şirketi geçen yıl mülkün kira kontratını sattı.

geç dosyalama

Geçen ay, Trump’ın avukatı Derek Ross, FEC’e, eski başkanın “mali varlıklarıyla ilgili sorunlar” nedeniyle raporunu sonuçlandırmak ve dosyalamak için “ek 30 güne” ihtiyacı olduğunu yazdı.

Trump daha önce iki adet 45 günlük son teslim tarihi verdi – izin verilen maksimum sınır. Trump’ın başvurusu – iki uzatma sağladıktan sonra – 15 Mart’ta yapılacaktı.

Federal Seçim Komisyonu’nun genel danışman vekili Lisa Stevenson, Rose’un Trump’ın tüm uzantılarını tükettiği iddiasına yanıt verdi. Bu ifşaları düzenleyen federal yasa uyarınca, Trump’ın raporu 30 gün içinde hazırlamazsa 200 dolarlık bir ücretle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı.

Trump sözcüsü Steven Cheung, geçen ay CNN’e gönderdiği bir e-postada, “Başkan Trump’ın önemli mali rezervleri var ve Federal Seçim Komisyonu’na mali açıklama beyanlarını sunması için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu bildirdik.” Dedi.

READ  Aubrey Plaza, 'Beyaz Lotus' SAG Konuşması Sırasında Kızgın İfadeler Söyledi

Başkan adaylarının çoğu – ve Beyaz Saray’daki memurlar – mali durumlarının daha ayrıntılı bir resmi için vergi beyannamelerini yayınlıyor. Trump, önceki adaylığı ve Beyaz Saray’daki görev süresi boyunca bunu yapmayı kararlı bir şekilde reddetti.

Dosyalama, vergi beyannamesinin verilmesini takip eder

Geçen yıl, Meclis Demokratları Yollar ve Araçlar Komitesinde Yayınlanan Trump’ın 2015-2020 yılları arasındaki altı yıllık vergi beyannameleri, bunların ifşa edilmesi konusunda yıllarca süren bir hukuk mücadelesinin doruk noktası.

Trump’ın on yıllardır süren vergi beyannamelerini açıklayan başkan adayları geleneğini bozmasının ardından komitenin elde etmek için dava açtığı binlerce sayfalık mali belge, Trump’ın mali durumunun en ayrıntılı görünümünü sağladı ve eski başkanın çok az ödeme yaptığını veya hiç ödemediğini ortaya koydu. . Başkanlığından önce ve başkanlığı sırasında yıllarca büyük iş kayıpları talep ettikten sonra gelir vergisi.

Vergilendirme Ortak Komitesi Rapor Trump’ın vergi beyannameleri, Trump’ın büyük net işletme zararları taşıdığını gösterdi. Trump, milyonlarca kayıp bildirdiği için 2016 ve 2017’de 750 dolar ve 2020’de 0 dolar vergi ödedi.

Getiriler, Trump’ın yaklaşık iki düzine ülkede işletme geliri, vergileri, giderleri veya diğer mali kalemlerinin yanı sıra 2015’ten 2017’ye kadar Çin’de biri dahil olmak üzere çok sayıda yabancı banka hesabına sahip olduğunu gösteriyor.

Trump’ın finansal açıklama formu 2020’de dosyalandı Otellerinden, tatil yerlerinden, golf sahalarından, kitaplarından ve TV şovlarından elde edilen telif ücretleri de dahil olmak üzere düzinelerce kaynaktan elde edilen en az 446 milyon dolarlık geliri listeliyor. Trump’ın mali açıklama formunda, Trump Organizasyonu için kazançların “gelir” olarak listelendiği görüldü; bu, genellikle yalnızca kişisel eve götürülen maaşları veya varlıkların payını bildirmek için kullanılır – bu da Trump’a servetinin abartılı bir görünümünü verir.

READ  SAG grevi, aktörlerin AMPTP stüdyolarıyla bir sözleşme imzalamaması nedeniyle yakındı.

Bu hikaye ek raporlama ile güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir