Trae Young, Hawks’ın Celtics’e karşı saklanacak yeri yok

BOSTON — Cedric Maxwell, TD Garden’ın göbeğindeki medya yemek alanından Dominique Wilkins’i aradığında Celtics, ilk tur playoff serilerinin ilk maçında Hawks’a 30 sayı önde gidiyordu.

“Nick!” Eski Boston yıldızından yayıncıya geçiş yapan kişi, kahkahasını bastırdı ve Atlanta’daki meslektaşıyla konuştu.

Hall of Famer, maçı ve belki de 24 dakikalık galibiyet serisini kabul ederek, “Vereceğim,” diye yanıtladı. “Veririm.”

Celtics’in açılış oyununu domine etmesi için 11 saniyeye ihtiyacı vardı. Jaylen Brown, Hawks oyun kurucusu Trae Young’ın ilk pas girişimini çaldı, geçiş sırasında durdu, dört defans oyuncusunu yokladı ve onları kızıl bir deniz gibi ayırdı ve 29 sayı ile liderliği ele geçirdi.

Brown, “Atlamadan onlara haber vermek uzun bir gece olacak,” dedi.

Derrick White, Young’ın ilk şut girişimini geri çevirdi ve ardından bir çığ düştü. Boston ilk çeyrekte bir turnike hattı koştu, ikinci çeyrekte 7/8 3 sayılık atış yaptı ve üçüncü çeyreğe 84-52 önde girdi. Atlanta, dördüncü çeyrekte açığı 12 dakikaya indirdi, ancak umut uçup gidiyordu. Celtics, istedikleri herhangi bir şutu yaratabileceklerini ve savunma tarafında Hawks’ı kendi isteklerine göre yönlendirebileceklerini hatırladı.

Hayır, Atlanta guardı DeJaunte Murray, “Gerçekten hazır olduğumuzu sanmıyorum,” dedi. 7. oyuncu ve hayır. Oyun 1’in bilmesi gerekenlerin 2 numaralı sırayı yenmek için çok önemli olduğunu söyledi. “Rekabetçi kelime bu. Gerçekten rekabetçi olduğumuzu düşünmüyorum.”

Final skoru 112-99’da Boston lehine belirlendi, ancak performans farkı çok büyüktü. Salı günkü 2. maçta Celtics’i Atlanta’yı yok etmeye ikna eden topyekun bir geri dönüş oldu.

Yeni Boston teknik direktörü Joe Mazzulla’nın kahkahası, takımının Hawks’ı paspastan indirmesinden endişe duyup duymadığı sorulduğunda her zamanki metanetini bozdu. “Evet, gerçekten endişeliyim,” diye şaka yaptı. “Hayır, hiç umurumda değil.”

READ  Baltimore Key Bridge çöküşünde son durum: Canlı güncellemeler

Mazzulla, “Kazanabileceğimizi ve iyi oynayabileceğimizi bilmek güzel,” diye ekledi.

Boston Celtics’in tecrübeli oyuncusu Al Horford, Atlanta Hawks’a karşı oynadıkları ilk tur play-off serisinin 1. Maçında savunma çabalarını pekiştiriyor. (Eric Canha/USA TODAY Sports)

Young, mülklerinin yaklaşık üçte birinde ve Murray’in dörtte birinde olduğu için, Celtics, Hawks’ın ne yapmak istediğini biliyor. Hiçbir muhafızın avlanacak yeri yok. Garantili bir All-Defans seçimi olan Beyaz, geceye Young’da başladı. Yılın Savunma Oyuncusu Marcus Smart, Murray’i çekti. Yanlarında Brown ve Jayson Tatum’un uzun kolları ve tüm NBA atletizmi var. Arkalarında Al Horford, Robert Williams III veya her ikisi de boya koruyucular var. 1.80 boyundaki Young, sekoyalarda çaylaktır.

Young ilk altı denemesini kaçırdı ve gecesini 18 üzerinden 5 şutta 16 sayı ile tamamladı, bu takımın en kötü -14 reytingi için iyi. Murray’in takımını 24 sayıya çıkarmak için 25 şuta ihtiyacı vardı. Altı top kaybının beşini ilk yarıda yaptılar ve 16 asistlerinin büyük kısmını sonuç belli oldukça kaydettiler.

Hawks forveti John Collins’e topun ön sahayı daha fazla bulması gerekip gerekmediğini sorun ve hayal kırıklığı aşikar.

Yahoo Sports’a “Iskaları vurmak ve kolay kovalar almak bizim için kesinlikle işe yarıyor” dedi. “Bazen oyun öyle gitmez. Keşke daha fazla olsaydı ama çok fazla tarif edemem. Herkesin dahil olması ve kolay kovalar almamız tüm hücumu daha akıcı hale getiriyor.”

Bu arada Atlanta, Young ve teknik direktör Quin Snyder’ın Boston’u uzun 2 sayılık atışlara zorladığını ortaya çıkaran savunma oyun planlarından hiçbirini uygulamadı – yeni bir strateji değil. Celtics, 88 şutunun 82’sini boyadan veya 3 sayı çizgisinden denedi ve %56,7’lik etkili bir şut yüzdesi belirledi. Altı orta mesafe denemesinden beşi devre arasında, ayaklarını gazdan çektiklerinde geldi.

READ  Bilim adamları en çeşitli insan genomunu yayınladılar

Collins, “Savunma açısından, bu sadece bir tercih” dedi. Ya da eksikliği.

Smart, Young’ın savunmasını avlamaya ara verdiğinde ve onu Collins üzerinde eşit derecede olumlu sonuçlarla baş başa bıraktığında, Hawks uzun bir gece ve kısa bir seri için pazarlık yaptıklarını fark etmiş olmalı. Young, oyunun anlık etkilerinde cevaplar aradı ve çok az içerik buldu.

24 yaşındaki oyuncu, “Atış yaptılar. Biz durmadık, onlar vurdu” diye mantık yürüttü. “Çok fazla atış yapmalarına izin vermemek için daha iyi bir iş çıkarmalıyız, ancak birkaç atış yapmalıyız. …

“Adamımızın önünde durmalı ve kollektif olarak daha iyi çalışmalıyız, işi devralmalarına izin vermemeliyiz.”

Sence?

Snyder, iki kez All-Star oyun kurucusunun aşırı basitleştirilmiş nakaratını yineledi. Hawks üçüncü çeyrekte 21 3 sayılık denemesinin 19’unu yine kaçırmamış olsa da, bu 32 sayılık açığı tam olarak açıklamıyor. Snyder, dizinin kontrollerinin ötesinde zorluklar yaşadığını kabul etti. Bahsetmediği şey, Celtics’in bir tarafta Atlanta’ya karşı açık bakışlar yaratacak ve diğer tarafta onları bloke edecek donanıma sahip olduğu gerçeğiydi.

Bu gerçeklik, Wilkins Maxwell’i reddetmek isterse, Hawks’a hataya yer bırakmaz. Collins’in dediği gibi, “Bir maçı kazanmak, özellikle de deplasmanda, elimizdeki her şeyle tam bir oyun oynamayı gerektirir.”

Hawks, 2. Maçta (Salı 19:00 ET, NBA TV) ruhlarını kırmadan önce 11 saniyeden biraz fazla dayanacaktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir