Tarihteki İlk Asyalı En İyi Kadın Oyuncu Ödülü – Çeşitlilik

Michelle Yeoh, Pazar gecesi Oscar tarihine geçerek başrol oyuncusu ödülünü kazanan ilk Asyalı oldu.

Yow, “Everything Everywhere All At Once” ile En İyi Kadın Oyuncu dalında şanlı kariyerinin ilk Akademi Ödülü’nü evine götürdü. Bu onur, “Crouching Tiger Hidden Dragon” ve “Yes, Ma’am” gibi dövüş sanatları ve aksiyon filmlerinden çok sonra geldi.

Daniel Kwan ve Daniel Scheinert tarafından yönetilen Yovin’in çılgın bilimkurgu macerası, IRS tarafından denetlendiğinde felaketi önlemek için paralel evrenlerdeki versiyonlarıyla bağlantı kurması gerektiğini keşfeden orta yaşlı çamaşırhane sahibi Evelyn Wang’ın etrafında dönüyor. Yıkım.

Yeoh sahneden “Bu, benim gibi bu gece izleyen tüm erkekler ve kızlar için bir umut ve olasılık ışığı” dedi. “Bu, hayallerin gerçek olduğunun kanıtı. Ve hanımlar, kimsenin size en iyi zamanınızı geçtiğinizi söylemesine izin vermeyin. Asla pes etmeyin.”

Yoo, bu ödülü annesine ve dünyadaki tüm annelere adadı. Onlar gerçek süper kahramanlar ve onlar olmasaydı hiçbirimiz bu gece burada olmazdık” dedi.

Oscar’larda Yeoh, “Minari” için Yoo-Jung Yoon ve “Sayonara” için Miyoshi Umegi’nin ardından üçüncü Asyalı kadın oldu ve başrolde bir aktris ödülünü kazanan ilk kişi oldu. Yeoh ödülü kazanırken “Dar” için Cate Blanchett’i, “The Fablemans” için Michelle Williams’ı, “To Leslie” için Andrea Riseborough’u ve “Blond” için Ana de Armas’ı yendi.

Sahneden ayrılırken, “Teşekkürler Akademi – bu, yapım aşamasındaki bir tarih!”

Yow, üst üste gelen rekabete rağmen SAG Ödülleri, Bağımsız Ruh Ödülleri ve Altın Küre dahil olmak üzere neredeyse her çığır açan törende onurlandırıldı çünkü Yow kazanmanın favorisiydi.

“Daniels ve muhteşem oyuncu kadrosu olmasaydı bu gece burada olmazdım. [and] İlgili herkes aynı anda her yerde” dedi. “Ayrıca, kariyerime başladığım Hong Kong’daki geniş ailem. Omuzlarınızın üzerinde durmama izin verdiğiniz için teşekkür ederim.”

READ  Biden Borç Limiti Yasa Tasarısını İmzaladı, ABD'nin Temerrüdünü Önledi

Ödül, “Everything Everywhere All At Ones” için rekor kıran bir ödül sezonuna katkıda bulunarak, tarihte dört büyük lonca ödülünü (DGA, PGA, SAG ve WGA) kazanan beşinci film oldu. Oscar’larda En İyi Film, Daniels’ın Yönetmeni ve Stephanie Hsu ile Jamie Lee Curtis’in Yardımcı Kadın Oyuncusu (kazananlar) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kay Hui Kwan (kendi kategorisinde kazanan) dahil olmak üzere önde gelen 11 adaylık aldı. . En İyi Film ve altı kupa kazandı.

“Everything Everywhere All At Ones” prömiyerini yaklaşık bir yıl önce SXSW’de yaptı ve burada kritik ve ticari bir başarı elde etti. Film sonunda dünya çapında 100 milyon doların üzerinde hasılat elde etti ve bu da onu A24’ün tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmi yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir