son oran artışını takip etmek için ‘sürekli artar’; S&P 500 zor durumda

Bugünkü Fed toplantı raporu, politika yapıcıların ABD merkez bankasının kilit faiz oranındaki “sürekli artışlara” yönelik planlarını yineledi. Haber, Federal Rezerv’in oran belirleme komitesinin çeyrek puanlık bir hareket açıklamasıyla iki ek zammın mümkün olduğunu gösterdi. S&P 500, Fed’in saat 14.00’teki raporunun ardından ılımlı kayıplar bildirdi.




X



Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, saat 14:30’daki basın toplantısında politika görünümünü ve ABD ekonomisinin durumunu tartışacak. Powell, enflasyonun henüz Fed’in faiz artırımlarını askıya almasına yetecek kadar düşmediğini belirtebilir. Bununla birlikte, enflasyonu yumuşatmaya ve ücret artışını yumuşatmaya dair daha fazla kanıt, merkez bankasının 22 Mart’ta faiz artışlarını askıya almasına yol açabilir.

Mart Fed Toplantı Beklentileri

Fed toplantısı öncesinde piyasalar, kilit gecelik borç verme faiz oranının %4,75 ila %5 arasında olmasıyla birlikte, Fed’in faiz artırımlarını gelecek aya kadar erteleyeceği üzerine bahis oynuyordu. Bu, Fed politika yapıcılarının Aralık ayında tahmin ettiği %5-%5,25 aralığının altında.

Yatırımcıların faiz artışlarının hızlı bir şekilde sona erdirilmesi umutları, Salı günü açıklanan görece düşük ücret artışı verilerinin ardından arttı. CME Group’a göre Çarşamba öğleden sonra piyasalar, bugünkü fiyat artışının son olacağını %16 olasılıkla fiyatlıyordu. FedWatch sayfa.

Hem Mart hem de Mayıs’taki ek zamlar %41’e düştü.

İşler, maaş detayları önemlidir

Salı sabahı, Çalışma Bakanlığı’nın istihdam maliyeti endeksi, tazminat maliyetlerinin 4. çeyrekte %1 arttığını gösterdi. %1.1 bekleniyor. Bununla birlikte, tazminat, üçüncü çeyrekteki %5’lik büyümeden hafif bir artışla bir yıl öncesine göre %5,1 arttı.

Ekonomistler, temel ücret artışının iyi bir göstergesi olarak, ücretli sektörler hariç, özel sektör çalışanları için ücret artışına yakından odaklanırlar. 4. Çeyrek’te, bu segmentteki ücretler %0,9 veya yıllık %3,6 arttı. Bu önlem, ücretlerin döngüsel iniş ve çıkışlardan daha fazla etkilenebilen komisyonlar tarafından belirlendiği sektörleri kapsamaz. ECI raporu, merkez bankasının enflasyonu %2 hedefine geri getirmek için daha düşük ücret artışı ihtiyacına yaptığı vurguyu artırdı. Powell, ücret artışının yüzde 3,5’a düşürülmesinin yeterli olduğunu söyledi.

READ  Rusya'nın Wagner patronu, Ukrayna'ya büyük kayıplar verdiğini söyleyerek Moskova ile alay etti

Yine de, ücret artışıyla ilgili daha iyi haberlerin ardından, bugünkü Çalışma Bakanlığı raporu, iş ilanlarının beklenmedik bir şekilde Aralık ayında 572.000 artarak yalnızca 11 milyona yükseldiğini gösterdi.

Powell, alışılmadık derecede güçlü ücret artışının temel nedeni olarak, işsiz işçilere göre iş fırsatlarının fazlasını defalarca gösterdi. Aralık ayında işsiz işçiler için istihdam oranı, Covid öncesi zirvenin çok üzerinde, 1,7’den 1,9’a yükseldi.

Hem tüketici harcamaları hem de imalat zayıflık belirtileri gösterirken, Cuma günkü Ocak ayı istihdam raporu, ekonominin son büyük güç kaynağının çöküp çökmediğine dair daha fazla kanıt sağlayacak. Analistler, 185.000 işlik kesin bir kazanç bekliyorlardı, ancak ortalama saatlik ücret artışının Aralık ayındaki %4,6’dan %4,4’e yavaşlamasını bekliyorlardı.

S&P 500 kurulumu

Çarşamba öğleden sonra Borsa faaliyeti, S&P 500, Fed toplantı duyurusunun ardından %0,2 düştü ve 14:00 ET duyurusu öncesine göre daha fazla. S&P 500, ECI verilerini kontrol ettikten sonra Salı günü %1,5 kazandı. Salı kapanışında S&P 500 Ekim ayına girdi. Bu, emsal piyasadaki 12 kapanış seviyesinden %14 daha yüksek, ancak tüm zamanların en düşük seviyesinden %15 daha düşüktü.

S&P 500 Cuma günü 4094’ü geçerek Aralık başından bu yana üçüncü kez 4100’ü geçti. Şimdi izlenmesi gereken asıl nokta budur. Salı günü S&P 500, günün en yüksek seviyesi olan 4076.60’ta kapandı.

IBD’leri okumayı unutmayın Büyük fotoğraf Her gün piyasanın yönü ile senkronize olmak, alım satım kararlarınız için bunun ne anlama geldiği anlamına gelir.

Şunlar da hoşunuza gidebilir:

IBD Live’a katılın ve profesyonellerden en iyi grafik okuma ve ticaret tekniklerini öğrenin

MarketSmith ile bir sonraki kazanan hisse senetlerini yakalayın

3 Kolay Adımda Borsada Nasıl Para Kazanılır?

Bu 2 En İyi Çin Hisse Senedi Flaş Alış Sinyalleri

READ  Teksas Başsavcısı Ken Paxton aleyhindeki görevden alma oylaması: Bilmeniz gerekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir