Silikon Vadisi bankasının çöküşü, Trump bankacılık yasasına yeni dikkat çekiyor

WASHINGTON — Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın başarısızlıkları, bazı bankacılık düzenlemelerini geri alan 2018 yasası üzerine yeni bir inceleme başlattı ve bazı Demokratlar, federal hükümet SVB mevduat sahiplerini korumak için harekete geçerken bu kuralların eski haline getirilmesi çağrısında bulundu.

“Kongre, Beyaz Saray ve bankacılık düzenleyicileri, tehlikeli Trump dönemi bankacılık düzenlemelerini tersine çevirmelidir. SVB gibi bankalar için kuralları zayıflatan 2018 yasasının yürürlükten kaldırılması, Kongre için acil bir öncelik olmalıdır.” Elizabeth Warren, D-Mass. , bir yazdı New York Times Yorum Bölümü Pazartesi.

Senato için yarışan D-Calif. Temsilcisi Katie Porter, Meclis’in Cumhuriyetçiler tarafından yönetilen ve o zamanki Başkan Donald Trump tarafından imzalanan 2018 yasasının yerini alacak yasayı geçirdiğini söyledi.

Pazar günü destekçilerine gönderdiği bir e-postada, “Kongre -iki partinin de oyuyla- Wall Street’i geri itti ve ulusumuzun bankacılık yasalarını gevşetti. Wall Street’e karşı çıkmakta hiçbir sorunum yok, bu yüzden bu tehlikeli yasayı tersine çevirmek için yasa yazıyorum.” . .

Pazartesi günü federal önlemleri açıklayan bir konuşmada Başkan Joe Biden, deregülasyon yasasının rol oynadığını söyledi ve Kongre’yi bankacılık kurallarını sıkılaştırmaya çağırdı.

“Obama-Biden yönetimi sırasında, 2008’de gördüğümüz krizin bir daha yaşanmamasını sağlamak için Dodd-Frank Yasası da dahil olmak üzere Silicon Valley Bank ve Signature Bank gibi bankalara daha katı şartlar koyduk” dedi. “Maalesef son yönetim bu gereksinimlerin bazılarını geri aldı. Kongre ve banka düzenleyicilerini, bunun gibi banka iflaslarının tekrar olmasını önlemek ve Amerikan işlerini ve küçük işletmeleri korumak için bankalara yönelik kuralları güçlendirmeye çağırıyorum.”

2018 Yasasına karşı protesto

Beş yıl önce, Warren, Cumhuriyetçi liderliğindeki Kongre’nin 2010 Dodd-Frank Yasası kapsamında küçük ve orta ölçekli bankalara uygulanan düzenlemeleri yürürlükten kaldırma yönündeki baskısına en açık sözlü muhalifti. You are. R-Idaho’dan Temsilci Mike Crapo liderliğindeki yasa tasarısı, gelişmiş düzenleyici incelemeyle birlikte gelen “başarısız olamayacak kadar büyük” standardını yeniden sınıflandırmaya çalıştı. Orta ölçekli bankalar, varlık limitini 50 milyar dolardan 250 milyar dolara çıkararak bu düzenlemelerden muaf tutuldu.

READ  Kasırganın Orta Batı'yı parçalayan şiddetli hava koşulları olduğu bildirildi

Warren Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Kongre ve Federal Rezerv sıkı denetimini geri çekmezse, SVB ve Signature, mali şoklara dayanmak için güçlü likidite ve sermaye gereksinimlerine tabi olacak” dedi. “Zayıflıklarını ortaya çıkarmak ve işlerini geliştirmek için düzenli olarak stres testleri yapmak zorundaydılar. Ancak bu gereksinimler rafa kaldırıldığında, eski moda banka hücumu SVB’yi vurduğunda, banka baskıya dayanamadı – ve bunun arkasında Signature’ın çöküşü vardı. .

2018 Yasasına karşı çıkan Sen. Bernie Sanders, I-Vt., Silicon Valley Bank’ın çöküşünden onu sorumlu tuttu.

“Açık olalım. “Silikon Vadisi bankacılığının başarısızlığı, şiddetle karşı çıktığım Donald Trump tarafından imzalanan saçma sapan 2018 banka deregülasyon yasasının doğrudan bir sonucudur” dedi. “Beş yıl önce, Kongre Bütçe Ofisi’nin Cumhuriyetçi direktörü, yasanın ‘100 ila 250 milyar dolarlık varlığa sahip büyük bir finans kuruluşunun iflas etme olasılığını artıracağını’ tespit eden bir rapor yayınladı.”

2018 savaşında, Silikon Vadisi Bankası ve bir dizi daha küçük topluluk bankası dahil olmak üzere bankalar tarafından düzenleyici yardım arayan yoğun lobi faaliyetleri yer aldı.

Senato’da, bir filibuster’ı yenmek için bir avuç Demokrat’ın 60 oy alması gerekti. Warren, bazı Senato Demokratlarını Dodd-Frank kurallarını zayıflatmaya çalıştıkları için adıyla çağırdığında bazı meslektaşlarını kızdırdı.

Kapalı kapılar ardındaki çatışmaya aşina olan iki kaynağa göre, Mart 2018’de Senato Demokrat liderleri arasında oylamadan önce yapılan tartışmalı bir toplantıda gerilim kaynadı.

Bir kaynak, o sırada Warren’ın patronu olan Dan Kelton’ın, Warren’ın patronlarını hedef almasına kızan diğer liderlerden “soygun aldığını” söyledi. İki kaynak, Kelden’in onlara banka gözetiminin kendisi için bir imza meselesi olduğunu ve Dodd-Frank’i geri almak isteyenlere seslenmesine kimsenin şaşırmaması gerektiğini söyleyerek zeminini koruduğunu söyledi.

Kaynaklardan biri, bunun “alışılmadık derecede çekişmeli bir liderler toplantısı” olduğunu söyledi. Bir diğeri, o kadar sıcak olduğunu ve “sandalye fırlatıyormuş gibi” hissettiğini söyledi. Birkaç gün sonra 17 Demokrat katıldı Bunu geçmek için oybirliğiyle Senato Cumhuriyetçi konvansiyonu. Meclisi boşalttı 258-159225 Cumhuriyetçi ve 33 Demokrat kazandı. Trump imzaladı.

READ  Kate ve William, George ve Charlotte ile 'zor' kanser konuşması

Kelton toplantı hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

‘Uygun düzenleyici durum’

Bu Demokratlardan biri olan Virginia Sen. Mark Warner Pazar günü yasayı desteklediğine pişman olup olmadığı sorulduğunda yasayı destekledi.

Warner, ABC’nin “Bu Hafta” programında “Bence bu orta ölçekli bankaların biraz düzenleyici rahatlamaya ihtiyacı var,” dedi ve yasanın “orta ölçekli bankalara doğru miktarda düzenleme getirdiğini” sözlerine ekledi.

Warner, “Düzenleyicilerin ne yapıp ne yapmadığına ve banka yönetiminin bunu neden doğru anlamadığına bakmak için çok zaman olacak” dedi. Buna “Bankacılık 101, Faiz Oranı Risklerini Yönetme” adını verdi.

“Şu anda odaklanmamız gereken şey, salgın olmadığından ve aynı zamanda SVB’nin alınabileceğinden nasıl emin olacağımızdır.”

Meclisteyken 2018 yasası için oy kullanan R-N.D.’den Senatör Kevin Cramer.

Pazar günü NBC’nin “Meet The Press” programında “Kesinlikle herhangi bir kısıtlamaya ihtiyaçları yok. Bu, yanlış yönetileceğiniz anlamına gelmez” dedi. “Faiz oranlarında keskin bir artış gördük, bu da bazı küçük bankaları kendi bilançolarıyla karşı karşıya getirdi. Şimdi, tabii ki, Federal Rezerv aynı zamanda bilançosunu değiştirmeye çalışıyor. Belki biz tüm bunları biraz daha gözden geçirmem gerekiyor. Ancak daha küçük bankaların daha fazla denetime ihtiyacı var ve daha fazla düzenlemeye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum – belki daha iyi bir gözetim, ancak kesinlikle daha fazla düzenlemeye gerek yok.”

Deregülasyon tedbirinin bir diğer destekçisi Senatör Kirsten Sinema, I-Ariz. Meclis üyesiydi ve o sırada Senato için koştu.

2024’te Sinema koltuğuna aday olan D-Ariz’den Temsilci Ruben Gallego, Pazartesi günü bir bildiri yayınlayarak 2018 yasasına karşı oy kullandığını söyledi. saldıran o.

“Senatör Sinema’dan ne farkım var?” Gallego dedi. “Banka lobicileri benden bankacılık düzenlemelerini zayıflatmamı istediğinde hayır dedim. Senatör Sinema’ya sorduklarında ne kadar olduğunu sordu ve evet oyu verdi. Şimdi hepimiz onun hatasının bedelini ödeyeceğiz.

READ  Açıklayıcı: ABD borç tavanı anlaşmasının Kongre'de geçmesine giden dolambaçlı yol


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir