Shaquille O’Neal, eski FTX arenasında NBA playoffları sırasında FTX kıyafetlerinde çalıştı

Shaquille O’Neal 2 fitten uzundur ve sık sık televizyonda görünür. Ancak eski NBA yıldızını bulmak zordu – O’Neal’e dava edildiğini bildirmek için en az iki düzine işlem sunucusu tutuldu.

Yaklaşık dört ay boyunca, O’Neill’ı Georgia’dan Texas’a ve Florida’ya kadar takip ederek, bir zamanlar dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan ve şimdi bir araya geldikten sonra iflas eden bir şirket olan FTX’e karşı açılan bir davada onu sanık olarak adlandıran bir şikayette bulundular. sahtekar. dava. Birkaç yakın karşılaşmaya rağmen, O’Neill yaklaşılmaz kaldı.

Bu, Miami Heat’in Boston Celtics ile oynadığı ve O’Neal’in bir maçta TNT için analist olduğu Salı gecesine kadar. Playoff maçı, bir zamanlar FTX Arena olarak adlandırılan Miami şehir merkezindeki bir stadyum olan Kazeya Center’da yapıldı.

FTX’i destekleyen ünlülere dava açan bir grup yatırımcıyı temsil eden Florida merkezli avukat Adam Moskowitz, “Bu biraz şiirsel bir adalet” dedi. “Ama aynı zamanda, tüm bu hikaye gereksiz ve saçma – davaya yardımcı olmuyor. Davayı ilerletmiyor. Davayı geciktiriyor.

Tom Brady kriptoyu hayranlarına itti. Bu avukat ödemesini istiyor.

O’Neal ve aralarında eski NFL oyun kurucusu Tom Brady, komedyen Larry David ve süper model Gisele Bundchen’in de bulunduğu 10 ünlüye karşı açılan dava Kasım ayından bu yana sürüyor. O ay, FTX buharlaşan bir hareketle iflas başvurusunda bulundu. En az 10 milyar dolarlık varlığa sahip ve geleneksel bankacılık kurallarının dışında faaliyet gösteren bir sektörde düzenleme ve gözetim hakkında soru işaretleri uyandırdı. FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık, kara para aklama ve kampanya finansmanı ihlalleri dahil olmak üzere çok sayıda suçlamayla karşı karşıya. (Bankman-Fried suçlamaları kabul etmedi.)

READ  Paul Skeens, Pittsburgh Pirates tarafından draft edildi.

Ancak Moskowitz’in dahil olduğu toplu dava, FTX’i tanıtan ve bazıları Super Bowl sırasında yayınlanan gösterişli reklamlarda ve reklamlarda yer alan 11 ünlüye odaklanıyor. Dava, bu pazarlama kampanyaları ve onayların “bilgisiz yatırımcıları” servetlerini harcamaya teşvik ettiğini iddia ediyor. Dava, önceden herhangi bir araştırma yapılmadan bu riskli kayıt dışı menkul kıymetlerin reklamını yapmanın, yatırımcıları dolandırıcılık ve aldatmaya karşı koruyan Florida yasalarını ihlal ettiğini söylüyor.

“Seinfeld” ve “Curb Your Enthusiasm”ın yaratıcısı ve komedyen Larry David, ticari çıkışını FTX için bir Super Bowl reklamıyla yaptı. (Video: FTX)

O’Neill’ın avukatı, The Post’un yorum talebine hemen yanıt vermedi. Geçen yıl bir röportajda eski NBA yıldızı, FTX ile ilişkisinin yalnızca “bir iş için ücretli sözcü olarak” olduğunu söyledi.

Ancak FTX çöküşünden bu yana Moskowitz, O’Neal’in avukatlara 100.000 dolardan fazlaya mal olan ve işlem sunucuları için güvenlik endişelerine yol açan işlem sunucularından kaçınmak için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

Moskowitz, “30 yıldır hiç böyle bir şey duymadım” dedi. “Bu tanınmış bir sanık. Başka bir adadan kaçmadı. Amerika’da, her gün televizyona çıkıyor ama ona yaklaşıp ona hizmet edemeyiz. Bu çılgınca.

Sam Bankman-Fried ve FTX Kripto Borsasının Çöküşü Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Savcılar, O’Neal’in Teksas, Georgia ve Florida’daki evlerinde ve Atlanta’daki TNT stüdyolarında işlem sunucularının başarısız olmasının ardından eski basketbolcuya sosyal medya aracılığıyla hizmet verilmesi talebinde bulundu. Bir yargıç hayır dedi.

Daha sonra iki işlem sunucusu, O’Neill’ın hareket halindeki aracına kağıt atmaya çalıştı – avukatları, bunun yasal belge sunma gerekliliklerini ihlal ettiğini söyleyerek mahkemede itiraz etti. Moskowitz, değerleme uzmanlarının O’Neill ile göz teması kurarak ve ona belgeleri göstererek gereksinimleri karşıladığını söyledi.

READ  Raket antrenörü Ime Udoka: 'Acı çekmek' ile baş etmenin antrenman üzerinde olumlu bir etkisi olabilir

Ancak bir yargıç bu önerge hakkında karar veremeden Moskowitz ekibinin başka bir fikri olduğunu söyledi. Avukat, müşterilerin O’Neill tarafından misli olmayan jetonlar veya NFT’ler satmaya yönelik başka bir girişimiyle dolandırıldıklarını söylemelerinin ardından ikinci bir şikayet hazırladı. O’Neal’in Heat ve Celtics arasındaki bir maçı anlattığını gördüklerinde, bir işlem sunucusu harekete geçti.

Moskowitz, “İkiye bir anlaşma yaptık ve ona iki şikayette bulunduk” dedi.

Steve Polak, California merkezli özel soruşturma firması Sunset Blvd’nin kurucu ortağıdır. O’Neill, duruşmalar, davalar ve mahkeme celpleri sırasında süreç sunucularına erişimde zorluk yaşayan tek ünlünün kendisi olmadığını söyledi.

Polak, “Savunma takımları ve taraftarları olduğunu unutmamalısınız” dedi. “Bazen onlara hizmet etmek için bir saniyemiz var ve kesin olmalısın.”

Pollack, bunun “eşit parça James Bond ve eşit parça internet entrikası” olduğunu ve “kimsenin gerçekten bunun bir parçası olmak istemediğini” ekledi.

“Kimse hizmet etmeyi sevmediği kadar kimse hizmet etmeyi sevmez” dedi. “Ama şu var: Bunu işlem sunucusundan çıkarmayın, çünkü biz işimizi yapıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir